Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V prvních třiceti minutách se začne vyprávět příběh ze současnosti (přičemž se filmu podařilo získat si můj zájem - velmi slušná atmosféra), poté se však skočí do minulosti a po zbytek stopáže se připravuje mytologie pro druhý díl, aniž bychom se dozvěděli jakékoli rozuzlení onoho začátku. Holt si musíme počkat. La herencia Valdemar působí místy velice lacině (až televizně) a i přes některé atmosféricky povedené scény (začátek, vyvrcholení té historie) je pro mne velkým zklamáním. Na dvojku se ale kouknu rád, přehnaná očekávání rázem odpadají. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME PROBLÉM SE SÍDLEM VALDEMARŮ“....... /// Viktoriánské sídlo, ve kterým se začnou ztrácet agenti (REALITNÍ !!!) Čortův hráád? Uvidíme ve dvojce. Protože zatím víme, že tam straší a že ta barabizna má svoji pověst. Ponurou (samozřejmě). Báchorku s černou magií v hlavní roli. Není to trapný, ani to neupadá k lacinýmu ,,čáry máry“. Líbí se mi, že si dali takovou práci s příběhem. Škoda jen, že to nepojali víc ,,zábavněji“. Chybí tomu totiž (kvůli rozvleklosti) jiskra! Ale je to jen legenda, který se je třeba mrknout na zoubek. Vlastně na barák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se nudím, fotím lidskou auru. 2.) Netoužím po moci ani bohatství! Já bažím po znalostech! 3.) Řeknu hodně málo: ,,Dunwichský rituál“. 4.) Thx za titule ,,evilmind“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda že hororového žánru sa dočkáme len na začiatku a až na samom konci, pretože úplne celý film spadá a ukazuje akurát na históriu, ktorá končí v podstate začiatkom filmu. Nevravím že to bolo zlé, ale keď si chcete pozrieť horor miesto drámy, nepúšťajte si La Herencia Valdemar. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No.. Jak začít.. Prvních třicet Minut vypadalo nadějně.. Hlavně scéna v baráku.. Příšerky byli Super! Pak se děj vrátil do Minulosti a vykládalo se o legendě.. Brr nudná To byla Hodina plných nesmyslných keců.. Viděl jsem to fakt bledě.. Málem jsem to vypnul.. Vzápětí se začal konat mytologický Obřad.. Kde povolali Příšeru Voldermorta s CooL Designem.. Opět jsem začal pocitovat super Atmosféru a zároven mě nalákali na Dvojku.. Mé Hodnocená 5/10.. Příště vííc Voldermortů a méně Keců! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Otvírák k (snad) nadupanějšímu druhému dílu se vyznačuje dobrou atmosférou, šnečím tempem a jednou moc pěknou zombie-like potvorou. Bohužel, příběh je hodně řídký a tak nezbývá čekat na jeho druhou polovinu (Ctulhu!) a hodnotit dvojfilm jako celek. Samostatně je to totiž celkem slabé. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbilo se. Slušná polovina dvoudílného španělského projektu, ve kterém se naposledy můžeme setkat s Paulem Naschym. Je pravda, že nadpřirozená nebo jiná hororová linie dala přednost spíše tragické lásce dvou hlavních postav, ale pořád si to zachovalo slušnou atmosféru a trochu tuctový příběh, i přes svou přímočarost, mě dokázal udržet v pozoru. Herci totiž nejsou žádný polena, hudba taky odvedla kus prácičky a to se týká i maskérů, kteří nám představili seschlejšího bráchu samotnýho Voldemorta. Fajn je také setkání s několika legendárními postavami, mezi nimiž vyčuhuje především Bram Stoker, otec Draculy. Každopádně na druhou část se těšim hodně, jelikož slibuje o dost lepší zábavu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kostýmovo a atmosférou slušné, povedala by som , až komorné domáce kino, no myslím si, že zbytočná Espa záležitosť. Ukecanosť - tú vyrovnajú FX - takže v poho. Dúfam však , že touto cestou sa španielsky zoom na " H " nevyberie. ( pečie sa totiž 2ka , ostáva dúfať , že to nasaje grády , aké by si tento námet - aj žáner zaslúžil ). Každopádne ostávam pri tom - že španielsky vizuál si ( striedavo ) udržiava svoj " h-feel " . ( Paul N. - R.I.P. ) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, pak lehce nudilo v historické odbočce, pak začalo být špatné, a pak skončilo. Těžko hodnotitelné bez druhé části. Zajímavé použití reálných historických postav (které si byly i dost podobné), ale plus minus 50 let špatné datování nikoho z autorů filmu nevzrušovalo... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Fúha, Aleister Crowley, veľký hráč života vstúpil do príbehu. Navyše spôsobom, ktorý je pre neho typický - odzadu, zdanlivo nenápadne, ale pritom s neskutočne obrovskými plánmi. Podotýkam, plánmi v oblasti čiar, kúziel a mágie, nie ambicióznych mocenských plánov. Dej začína v súčasnosti. Spočíva v potrebe ocenenia interiérov zaprášenej nehnuteľnosti. Oceňovatelia vzácnych kusov zaprášených v herbergu starých usadlostí miznú jeden po druhom. No a tým druhým zmiznutým je mladá žena, ktorá sa dozvedá históriu domu. A v nej sa vynára mohutný plešivý mág AC. A ďalej? Ďalej je to len príbeh. Fajný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slušný začiatok, spiace jadro, slušný koniec. Pekný barák. Málo scén z napätím, preto nie viac ako 2 *. Ale strata času to nebola! Keď nie je čo kuknúť, toto až tak nesklame. Viac sa zľaknete svojho odrazu v zrkadle. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

La Herencia Valdemar: Na jednu stranu televiznost, slabší vizuální efekty a podivně neukončený příběh ze současnosti. Na stranu druhou ovšem velice povedená atmosféra (kombinace skvělé kamery a hudby), strhující, v minulosti se odehrávající příběh, který se svým tragickým pojetím podobá Branaghovu Frankensteinovi, k tomu všemu vedlejší postavy Aleister Crowley (!) a Bram Stoker (!!) a samozřejmě ono "inspired by H. P. Lovecraft". Podle ukázek nás ve druhé části čekají mnohem, mnohem větší věci. Tři a půl. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se Aleister Crowley a jsem vaším obdivovatelem." … je sice stěží uvěřitelné, že by uznávaný okultista něco takového pronesl..(Crowley ze záhrobí varovně zvedá prst - měj se na pozoru Alemáne). A pohrávání si s historickými fakty, také zasluhuje určitou dávku respektu - ještě že byl Bram Stoker otevřený nevšedním zážitkům. Ale navzdory těmto skutečnostem se mi jeví La Herencia Valdemar jako solidně našlápnuté mysteriózno.. s pozvánkou do mnohem rafinovanějšího levelu. H.P. Lovecraft se mi nedávno zmiňoval, jak mu přímo vnutili jeden VIP lupen a byli natolik neodbytní, že nakonec účast přislíbil a prohlásil >Budu tam a nepřijdu sám< …tak se mám na co těšit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Štýlová španielska mystery poviedka o strašidelnom dome v ktorom sa čosi stalo, zaujme skôr nehororovým príbehom z minulosti ktorého sledovanie je ako čítanie dobrej knihy so satanistickou tematikou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný snímek inspirovaný H.P.Lovecraftem. Slibný začátek, pátrání v tajuplném domě, mrtvola, monstrum. Pak se snímek poněkud rozplizává, aby chytil dech v poslední čtvrtině. Vyprávění situované do minulosti bylo šťastným řešením, film získává na tajemnosti. Nejpovedenější je pak seance s otevřením portálu. Otevřený konec je doplněn upoutávkou na druhý díl, který nám přinese samotné vládce z jiných světů - Cthulhu. Jako celek se pak La Herencia Valdemar jeví jako lepší průměr s několika působivými scénami. V první části se na seanci sejdou i skutečné postavy - B.Stoker (autor Draculy) či A.Crowley (nejznámější černokněžník), kterého vskutku démonicky ztvárnil F.Maestre. Účast ikony španělského horroru, P.Naschyho, je spíše symbolická. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Herencia Valdemar není zrovna nejhorší. Sice bych ho nepovažoval za horor, ale má zajímavou Španělskou atmosféru. Přesně takovou, co mě většinou okouzlí. Když jde občas do tuhého, tak se z toho stává i horor, ale těch situací je opravdu málo. Kdyby režisér trošku zrychlil tempo, přidal pár strašidelných momentů, tak mohlo být vše dokonalé. Raději bych žánr označil jako thriller, ten sedí daleko víc. Tedy až na poslední půl hodinu, to se vše rozjelo, jak mělo už na začátku. Při vyvolávání nemrtvých se vše zvrtlo a nastal problém. V tu chvíli začala být podívaná, která měla nastat daleko dřív. Mohla být sice větší, ale překonala moje představy, poněvadž jsem v to už ani nedoufal. Zase mi samozřejmě vadilo pár věcí a mohl bych jmenovat, jako například hořící člověk, který se něčeho dotkl a okamžitě vše baflo a hořelo okolo něj. Nesmysl, ale koukám na film a ne na realitu, tak jsem to bral. Díky poměrně zvládnutému závěru, obstojným hereckým výkonům a skvělé atmosféře.. 6/10 = 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Značná inšpirácia H.P. Lovecraftom. __ Aj keď hodnotím "iba" tromi hviezdami, môžem vás uistiť, že sa mi La Herencia Valdemar veľmi páčil. Predsa len Bram Stoker (mrk), Aleister Crowley (mrk mrk) a Absinth (mrk mrk mrk)? To je vražedne zaujímavá kombinácia! Film vlastní pomerne kvalitnú atmosféru a hlavne.. ako raz povedal jeden užívateľ. "Člověk je vděčný za každou adaptaci, že? I třeba za nepovedenou, hlavně když v ní bude něco z H.P.L. Stejně to mám se Stephenem Kingem - filmy podle něho se málokdy povedou, ale i tak mě zajímá každý nový." Takže asi len toľko k tomu. Som pekelne zvedavý ako sa "predstaví" ďalšia časť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len veľmi stručne. Nepáčilo sa mi to. Začiatok ešte vypadal sľubne, ale potom sa to preklopilo do ťažkej nudy s totálnou absenciou akéhokoľvek napätia a atmosféry. Celý stred snímku teda ponúkol iba peknú výpravu, nič viac. Záver sa v tomto smere síce odlepil od nuly, ale dosiahol iba úroveň materskej škôlky. Popravde, na základe tejto skúsenosti a tunajších nie príliš povzbudivých komentárov ma chuť na druhú časť radikálne prešla. A to aj napriek tomu, že je tam celkom sympatický bubák, ktorý nápadne pripomína chobotnicového kapitána tajomnej lode z Pirátov Karibiku. 40/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nevím jak tenhle kousek ohodnotit... Ale protože je to první díl na který bude navazovat druhý, doufejme mnohem našlapanější, díl, tak dám za tři... Jinak La Herencia Valdemar je pro mne lehké zklamání... Kromě dvou, tří dobrých hororových (zombie) scének, je to romantická nuda... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film který se bohužel dost táhne, ale to vynahrazuje výborná atmosféra celého filmu. Už dlouho jsem se takhle nebál, příšery jsou pomalé a ve stínu, a není jich tu moc takže nevíte co kdy příjde. A to se mi na tom dost líbilo. Jedinou výtku k celému filmu mám jen jednu a to že by režisér opravdu mohl více přitvrdit na pilu. Příběh je vynikající a takový kvalitní, strašně mi připomíná staré hororové adventury. Hudba je též naprosto výtečná. Jen škoda že mi nejde sehnat soundtrack určitě bych poslechl. Moc se těším na pokračování podle traileru vypadá konečně akčněji a dost ve stylu "Lovercrafta". Moc se těším. BTW Naschy před svým odchodem natočil výborné dílo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Napínavý horor je zhruba ve třetině vystřídán mysteriozním příběhem z minulosti a tenhle úkrok stranou má stejný účinek jako pravý hák od Vladimira Klička, spolehlivě vás uspí, konec však dává ( dával, už jsem viděl dvojku:( ) slušnou naději pro druhý díl, kde se snad vrátíme zase na ten skvostný začátek . ()

Reklama

Reklama