Reklama

Reklama

Všechno bude fajn

  • Česko Všechno bude zase dobrý (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je označován jako politický thriller, ale jeho skládačka je mnohem komplikovanější, než by se u žánrového filmu čekalo. Boe v něm rozvíjí a rafinovaně skládá dvě paralelní příběhové linie. Režisér Jacob se v nich dostává shodou nešťastných okolností k citlivým materiálům, odhalujícím mučením iráckých zajatců dánskými vojáky. Jak dodává sám režisér: „vždycky jsem chtěl natočit detektivku, kde vzniklá očekávání jsou jedno po druhém rozebrána. Toho jsem dosáhl tím, že film zastavím a řeknu ‘Tahle detektivka je zajímavá jen jako dramatický příběh dvou zamilovaných lidí’.“ (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co měl proboha znamenat ten pražskej konec ? Boha mário, oni už i ty Dánové nám začínaj blbnout.Tak do půlky ten film je hodně dobrej, temnější, člověk neví odkud co přiletí. Čichá, čichá podrázek, jenže najednou toho všeho začíná bejt až moc a to co se zpočátku zdálo v solidní napínák se proměnuje v pocukrovaný drama jednoho Dána a na konci jako kdyby na to všechno spadlo sloní hovno a byl konec. Nic no,dám tři hvězdy a du si voloupat voříšky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dáni se pokoušeli o zajímavý politický thriller, který ale ze začátku ukázal, o co mu jde a v průběhu pak nudil...a nudil...a nudil. A probudil mě až ve chvíli, kdy ve filmu začali mluvit česky. Následně se z politického thrilleru stala tragédie, kterou Dáni, ale i ostatní Seveřani ve svých filmech umí na jedničku. Jenže tak nějak mi přišlo, že sem se to prostě nehodí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠECHNO BUDE ZASE DOBRÝ, SLIBUJI“..... /// Dejme tomu – čistě teoreticky – se vám dostanou do ruky fotky vojáků mučících svý nepřátele. Kdo bude mít malér? Vy? Armáda? Vaše žena? Chce vůbec někdo ty fotky? Existujou vůbec nějaký fotky? Existuje vůbec armáda (to už jsem asi přehnal, že?)? Trošku mi uniká smysl toho všeho, taky tempo konkuruje ladnému kroku želvy. Takový ,,čekání na vraha“, kterej to má na praku. Jacob se chová tak, že by ,,antiDánský“ srdce Stiga Helmera začalo znova tlouct (Dány). Ale já se rozčilovat nebudu! Třeba to bude všechno dobrý! Hovno! Z kreténa se stává blázen a mě to nebaví!.... Vydrž! Čeká nás skandální odhalení!....Je mi to jedno! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem fotky lidí s držkama od krve. 2.) Jsem velmi nešťastnej chlápek, kterej má sklony ke konspiračním teoriím. 3.) Jsem všude tam, kde se mluví o typickým festivalovým filmu. 4.) Zjistím co všechno stihnou Dánové za 2 hodiny v Čechách. 5.) Thx za titule ,, mindhunter29“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Výborně rozjeté, gradace mě nutila být přilepená na obrazovku a pak konečná rána pod bradu. To si tedy divák nezasloužil. Potenciál zabitý a úplně zbytečně. Cítila jsem to asi jako Malarkey. Jé Praha a co je to teď za film? Škoda, velká škoda. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Toto dokážu snádˇ len Dáni - zmeniť v zlomku sekundy schizoidnú paranoiu na rodinnú apokalypsu. S hodnotením by som to nepreháňal a rozhodne neoznačoval za politický thriller. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Paranoidní filmy mám rád, ale tohle už byla trošku přeháňka. 80 minut sledujete zajímavé politické drama a posledních deset minut koukáte na rodinné drama ? Tohle mi přišlo trošku mimo. Hlavní představitel byl nesympatický a jeho role mi lezla na nervy. Scéna v kavárně, kde začal každého obviňovat ze spionáže, nemohla být myšlená vážně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to typ filmu kdy jsou diváci napnuti záhadou a informace se jim odhalují pozvolna. Autor a zároveň režisér je znám pro obsesi pro své vlastní příběhy. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatený děj. Hlavní hrdina mi nebyl sympatický a jeho problémy taky. Konec v Praze nic nespravil, naopak. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Žánrová lahůdka z Dánska. Netradiční politický thriller se silnou psychologickou linkou, výborným soundtrackem, civilní ruční kamerou a otřesným českým dialogem. Na můj vkus se tu u dialogů až příliš přechází do křiku, ale to je kromě českého vkladu jediná slabina. Herci jsou vynikající, zvlášť vykreslení vzrůstající paranoi u hlavního hrdiny je dechberoucí. Scénář se opírá o silný a aktuální námět a dobře poskládané vyprávěcí roviny. Režisér Jacob připravuje film časové tísni, do toho se mu dostanou fotky, jež nejsou určeny jeho ani jiným očím, přičemž musí ještě řešit byrokracii související s adopcí, každý den se mu zdá kratší a problémů jen přibývá... 80% ()

RoB23 

všechny recenze uživatele

Vážně bude všechno zase dobrý? Nebo si jenom něco nalháváme a nakonec se všechno rozsype jako domeček z karet za působení lehkého vánku? ()

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama