Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie zavádí diváka do prostředí advokátních poraden, pracoven vyšetřovatelů a soudních síní. Hlavními protagonisty jsou dva mladí muži David a Jakub. Hned po škole nastupují jako koncipienti do advokátní poradny pod křídla starého a zkušeného doktora Vlastimila Grecmana. Ten jim okamžitě začne dávat profesní rady... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

triatlet 

všechny recenze uživatele

V knižní předloze jsou lépe vykresleny některé vedlejší postavy (např. Šárka), ale celkově jsem měl při čtení podobnou představu. Grecman (Jiří Sovák) a Tondl (Svatopluk Beneš) podávají moudra přesvědčivě. Josef Novák a Jiří Sedláček dokázali podstatu vztahu Davida a Kuby také zachytit. Potěšily i Yveta Kornová a Jana Postlerová v rolích sekretářek. Písnička Jaroslava Wykrenta plně vystihuje ústřední téma příběhu. ()

Vakklav 

všechny recenze uživatele

Mám pro takovéto seriály tak trochu slabost (jako i pro zde zmiňovaný "Na lavici obžalovaných justice"), ale to neznamená zaslepenost. Holt je to takové chvílemi přemoudřelé, někdy přehrávané, ale to nezabraňuje tomu si u toho pěkně odfrknout. Nicméně oceňuji pokus o vhled do "sexy" profese, se kterou můžeme mít co dočinění, ať už je reálnost větší nebo menší. Jen na okraj minispoiler - pan Sovák sice umře, ale o jeho postavu zcela nepřijdete, čili přátelský žduchanec pro Offlinemana - panu Sovákovi to nedalo a musel se furt vracet:-). ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Jako Ostravák samozřejmě hodnotím seriál poněkud smířlivěji, poněvadž oceňuju pohled na ostravské reálie a stejně tak rád vidím ostravské herce, které znám z divadla. Chování některých postav mi přišlo přímo iracionální, seriál celkově působí docela sterilně. Jen trochu nechápu, proč advokátní poradnu udělali zrovna z budovy farního úřadu na Husově náměstí :-) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Advokátní komora, kterou řídí Grecman (Jiří Sovák), přibírá hned po škole dva koncipienty Davida (Josef Novák-Wajda) a Jakuba (Jiří Sedláček). Oba se učí a dostávají potřebné rady do profesního života, od kterého je Grecman ze začátku odrazuje. Nakonec úspěšně udělají zkoušku a vstupují rovnýma nohama do pravničiny. 75% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Příběh je to zajímavý.  Kdyby to nedělala Ostrava, mohl by se i povést. Co nechápu? Sovákem to začíná a je to zábavné. Dále tam působí Švehlík, zkušená hvězda ČS filmu. Pan Beneš s dýmkou!  A vše jsou to vedlejší role. Do hlavních postav se dostal tak bezvýznamný a beztvarý herec jako Novák! Ten druhej imbecil se jmenuje Sedláček a tváří se jako dement. Jeho slabost pro ženský je těžko uvěřitelná. Olda Navrátil naopak skvělej, Svatopluk Matyáš taky. Tito dva blbci v titulních rolích to vše posrali. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama