Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie zavádí diváka do prostředí advokátních poraden, pracoven vyšetřovatelů a soudních síní. Hlavními protagonisty jsou dva mladí muži David a Jakub. Hned po škole nastupují jako koncipienti do advokátní poradny pod křídla starého a zkušeného doktora Vlastimila Grecmana. Ten jim okamžitě začne dávat profesní rady... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Příběh je to zajímavý.  Kdyby to nedělala Ostrava, mohl by se i povést. Co nechápu? Sovákem to začíná a je to zábavné. Dále tam působí Švehlík, zkušená hvězda ČS filmu. Pan Beneš s dýmkou!  A vše jsou to vedlejší role. Do hlavních postav se dostal tak bezvýznamný a beztvarý herec jako Novák! Ten druhej imbecil se jmenuje Sedláček a tváří se jako dement. Jeho slabost pro ženský je těžko uvěřitelná. Olda Navrátil naopak skvělej, Svatopluk Matyáš taky. Tito dva blbci v titulních rolích to vše posrali. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku rozbředlé nic, ve kterém ani jedno z dílčích vyprávění (příchod mladých koncipientů do kanceláře, jejich soukromý život, případy, na nichž dělají), nemají dramatický oblouk, vše se jen kupí za sebou bez ladu a skladu a do toho všeho Jiří Sovák trousí svoje moudra a nakonec umře. Jedna z hlavních postav přebírá jeho funkci (vedoucí advokátní poradny) a pak už seriál není tak špatný, věnuje se hlavně jedné postavě, jejímu kariérnímu i rodinnému zázemí a třetí díl má dokonce něco, co by se dalo nazvat napětím a smyslem, protože k jeho konci přichází na řadu skoro až detektivní a právnický případ, zakončený něčím, co by se dalo nazvat vyústěním příběhu. 30%. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

V knižní předloze jsou lépe vykresleny některé vedlejší postavy (např. Šárka), ale celkově jsem měl při čtení podobnou představu. Grecman (Jiří Sovák) a Tondl (Svatopluk Beneš) podávají moudra přesvědčivě. Josef Novák a Jiří Sedláček dokázali podstatu vztahu Davida a Kuby také zachytit. Potěšily i Yveta Kornová a Jana Postlerová v rolích sekretářek. Písnička Jaroslava Wykrenta plně vystihuje ústřední téma příběhu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Advokátní komora, kterou řídí Grecman (Jiří Sovák), přibírá hned po škole dva koncipienty Davida (Josef Novák-Wajda) a Jakuba (Jiří Sedláček). Oba se učí a dostávají potřebné rady do profesního života, od kterého je Grecman ze začátku odrazuje. Nakonec úspěšně udělají zkoušku a vstupují rovnýma nohama do pravničiny. 75% ()

sator 

všechny recenze uživatele

ČT-Ostrava....otřesné...jediné zajímavé je ukázka jak může člověk ve funkci zblbnout...psal se rok 1988... ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Jako Ostravák samozřejmě hodnotím seriál poněkud smířlivěji, poněvadž oceňuju pohled na ostravské reálie a stejně tak rád vidím ostravské herce, které znám z divadla. Chování některých postav mi přišlo přímo iracionální, seriál celkově působí docela sterilně. Jen trochu nechápu, proč advokátní poradnu udělali zrovna z budovy farního úřadu na Husově náměstí :-) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Masochisticky jsem vydržela všechny 3 díly. Pár zajímavých momentů to má... I když mě zrovna teď žádný nenapadá. Ale úplně hrozný to není, to určitě ne. A kdyby se z těch tří dílů udělal jeden třeba pulhodinovej, tak by to bylo určitě aspoň za dvě hvězdy. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze mam rad ruzne obskurnosti z dob Cssr, tak tohle je teda extra maso a to nedam ani ja. Me nevadi, ze jsou tam extremne spatni herci v hlavnich rolich, me spis vadi absolutni nudnost a pitomost toho celeho. Chudaci opravdovi herci, kteri se toho museli ve vedlejsich rolich ucastnit. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Je to velice podobné o 10 let staršímu seriálu "Na lavici obžalovaných justice". Tohle se mi líbilo reálností, ovšem tady jsou zase o něco slabší zápletky i herecké výkony, holt daň Ostravě. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

ach bože, dva blbci co pořád chlastají mlíko...jsou vrcholně nesympatičtí a o herectví se nedá mluvit...v roce 88 si to plno herců mohlo už odpustit ()

Vakklav 

všechny recenze uživatele

Mám pro takovéto seriály tak trochu slabost (jako i pro zde zmiňovaný "Na lavici obžalovaných justice"), ale to neznamená zaslepenost. Holt je to takové chvílemi přemoudřelé, někdy přehrávané, ale to nezabraňuje tomu si u toho pěkně odfrknout. Nicméně oceňuji pokus o vhled do "sexy" profese, se kterou můžeme mít co dočinění, ať už je reálnost větší nebo menší. Jen na okraj minispoiler - pan Sovák sice umře, ale o jeho postavu zcela nepřijdete, čili přátelský žduchanec pro Offlinemana - panu Sovákovi to nedalo a musel se furt vracet:-). ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý námět, ale jediného pořádného herce (Jiří Sovák) nechali zemřít hned v prvním dílu a ti ostatní hrají tak mizerně, že je to doslova utrpení. Rozmýšlel jsem mezi jednou a dvěma hvězdami, ale za Sováka jsem nakonec dal dvě i když velmi, velmi slabé. ()

huspenina33 odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní postavy totálně nesympatičtí. Navíc otřesně hrající. Jedině co mně rozveselilo byla poznámka Aloise Švehlíka, jak to že to ještě neřeší partaj? A že Alois měl komunistických pohlavárů nahráno! ()

Reklama

Reklama