Reklama

Reklama

Případy podporučíka Haniky

(seriál)
Československo, 1989, 4 h 2 min (Minutáž: 35–43 min)

Režie:

Dušan Klein

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Petr Čepický

Hrají:

Vladimír Dlouhý, Bronislav Poloczek, Miroslava Pleštilová, Marie Rosůlková, Alois Švehlík, Jan Přeučil, Evelyna Steimarová, Jana Švandová, Jitka Asterová, Ilona Svobodová, Viktor Preiss (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mladý podporučík Petr Hanička přichází ze školy do praxe. Proti své vůli vyšetřuje místo složitých kauz banality... (oficiální text distributora)

Recenze (35)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všichni jsou spokojení. Tady paní, že jí neukradli prádlo, pan podporučík, že krádeži zabránil a zloděj, že se mu podařilo utéct." Geniální detektiv řeší zapeklitý případy, obyčejnej detektiv zase ty standardní a podporučík Hanika ukazuje svůj talent při řešení ptákovin, který by každej obvoďák odložil hned po oznámení. Brát vážně se jeho detektivování moc nedalo, ale rozhovory se šéfem byly zábavný a jeho holky nebyly špatný. Zejména Sabina mě bavila a Jana Berková s duhovejma kšandama mi kdysi způsobila nejeden mokrej sen. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Klein jako vyšitý, v tom negativním ale i pozitivním smyslu. Poněkud prostoduchý humor a z mého pohledu značně přemrštěnou pozornost věnovanou Hanikovým milostným eskapádám vyvažuje výrazná atmosféra, díky níž pamětník i přes onen typický laciný televizní vzhled celé série s nostalgií zavzpomíná na doby dávno minulé. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddechový "studiový" seriál. Už úvodní "dramatické probuzení" (6.23 - 6.30) naznačuje, že se bude střídat vtip s pátráním. Kleinův režisérský "rukopis" je rozpoznatelný. Vladimír Dlouhý s watsonovskou Miroslavou Pleštilovou se dobře doplňovali. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Autorům měl možná někdo říct, že točili v době, kdy už jsme občas viděli nějaký to Místo činu nebo Profesionály. Tady je všechno špatně v první řadě s Dlouhým, kterýmu vůbec nesedne role kožeňáckýho kurevníka. V kontrastu s tím pak naprosto směšný zápletky typu Marie Rosůlkové postrádající dvě kila na uhlí. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro nesporný herecký talent a modré oči Vladimíra Dlouhého dávám ***. Spíš slabší průměr s typickým Kleinovým rukopisem, který si zopakoval v pozdějších Hříších pro pátera Knoxe a pro diváky. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oddychová, hodně lehoučká krimi, ideální jako doplněk k uklízení a vaření. Dlouhý už nebyl úplný mladíček jako v "Arabele", ale jeho milostné eskapády byly vlastně docela roztomilé. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodový odlehčený kriminální seriál z doby přerodu společnosti. Oceňuji exteriéry, pro mě vzpomínka a připomenutí šedivé doby, prostředí a předmětů mého mládí. Také se mi líbila absence politiky a celkem milé obsazení. Křiklavě studiové interiéry naopak nesnáším. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne naivni, az detinsky pusobici kriminalni serial z predrevolucniho obdobi. Diky Vladimiru Dlouhemu si vsak urcite urdzel pozornost i u divacek. Pripady, ktere musi mlady podporucik resit jsou banalniho charakteru a daleko zajimavejsi jsou tak milostne eskapady hlavniho hrdiny. Slecna Sabina v podani Plestilove me celkem iritovala, na rozdil od pritazlive Jitky Asterove:-). Ve vedlejsich rolich bych jeste ocenil vykon nacelnika Aloise Svehlika a vyborneho Viktora Preisse z posledni epizody. Serial, ktery dnes lide oceni asi jen z nostalgie. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že oceňuji určitou nadsázku a humor, které jsou tímto seriálem protkány, stejně jako poněkud nezvyklé zápletky. Je to ale dílko vhodné spíše jako kulisa k nějaké činnosti. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vladimír Dlouhý neošidí žádnou roli a ani zde se tak nestalo. Chemie Pleštilová-Dlouhý funguje znamenitě a tak tu máme docela vtipný seriál o vyšetřování takových těch socialistických případů, rozkrádačky, kapsáři, bytaři atd. Je to televizní, ale docela slušná a nenáročná zábava. 80% ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jalové příběhy, jalové dialogy, Dlouhý v bundě z jalovice a Pleštilová jako tele. Je to prostě kravina, výpovědní hodnotu to nemá veskrze žádnou, maximálně jako upomínku na outfity té doby. A ty byly mnohdy brutálnější (óbr ramenní vycpávky), než vyšetřované případy (ukradená houska s uherákem). ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to strašně pitomé. Baví mě tam Volhy, atmosféra komunistických hospod a Pleštilová. Klein prakticky nikdy nic dobrého neudělal. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě chujovina na n-tou, když se nás v seriálu snaží přesvědčit, že socialistická kriminálka neměla nic lepšího na práci než ukradený zapalovač, svačinu nebo pudla, a ještě větší taškařice je sledovat, jak bukvice Dlouhý hraje neodolatelnýho svůdce žen, před nímž každá sexice navlečená do správnýho osmdesátkovýho outfitu kroutí bobrem tak dlouho, dokud podporučík znechuceně nezasune. Pro mě byl seriál zajímavý spíše z toho druhého, "módního" aspektu. Bavilo mě sledovat, jak i celkem hezký holky, jakou například Mirka Pleštilová rozhodně byla, vypadaly v těch sexy mundůrech naprosto nepíchatelný. Tehdejší podprsenky byly teda věc - každý ženský dělaly příšerný visáče, že jsem si říkal, že to je snad dobovej unikát, že ženská vypadá líp bez podprsenky než s ní. Jinak tam bylo pár celkem vtipnejch hlášek, to zase né že ne, ale Dlouhý se mi tímto počinem tak trochu zprotivil. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Typicky socialisticky serial se vsim co k tomu patri. Nejvtipnejsi je stylizace Dlouheho - jakoze neodolatelny magnet na zensky + motorkar (na Simsonu)...to jsem se smal, az mi tekly slzy. :))) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Smutné je, že si tvůrci tenkrát mysleli, že podobně "napínavé" příběhy budou lidi zajímat. Zlatý Pitaval. Sice Pleštilová byla k nakousnutí, Dlouhý standardně dobrý, ale jinak je to o ničem. Nedivím se, že mi to neutkvělo v paměti. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pane případ, když hlavním hrdinou je vetchý Dlouhý, jenž má být nejen progresivním mladým kriminalistou, ale zároveň i fešným svůdcem žen. Navíc když mu sekunduje Miroslava Praštilová naprosto stejně otravně jako v seriálu pro pátery se zálibou ve vraždách. Koženej vohoz, Simson, zamyšlený pohled na majestátní fízlstanici... Drňák jak z akčního filmu, idol něžného pohlaví. Případy jsou dost slabé, humor příliš nefungující, hudba stereotypní, výprava studiová, líný spád, dost jedoduché. Dobré výkony některých herců a nedostatečná debilnost však zabránily pádu do vetších hlubin. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Detektivky pana Kleina jsou pořád stejné: unylé idylky, místy trapné, že se studem schovávám za gaučem. Ale mají v sobě celkově vlídný humor, občas i skutečně legrační vtípek. Zde se mi líbí v hlavní roli pan Dlouhý - působí neosmdesátkově pozitivně a sebevědomě. Škoda, že hrál tolik melancholických rolí, v nich mi nesedí. ()

Reklama

Reklama