Reklama

Reklama

Případy podporučíka Haniky

(seriál)
Československo, 1989, 4 h 2 min (Minutáž: 35–43 min)

Režie:

Dušan Klein

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Petr Čepický

Hrají:

Vladimír Dlouhý, Bronislav Poloczek, Miroslava Pleštilová, Marie Rosůlková, Alois Švehlík, Jan Přeučil, Evelyna Steimarová, Jana Švandová, Jitka Asterová, Ilona Svobodová, Viktor Preiss (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mladý podporučík Petr Hanička přichází ze školy do praxe. Proti své vůli vyšetřuje místo složitých kauz banality... (oficiální text distributora)

Recenze (35)

swiss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná konverzační komedie. Nadsázka. Nejde moc o samotné případy, jde o zábavu a všechny herečky a herce, kteří se třeba jen mihnou na pár minut. Alois Švehlík v netypické roli sympatického šéfa. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Po hrozném seriálu Ve znamení Merkura přišel seriál snad ještě horší. Případy podporučíka Haniky určuje již úvodní znělka. Skutečný bizár. Ještě jsem neviděl, aby si policista krájel salám a to rovnou z detailu, pak se navíc otáčí jako robot. Celé je to velmi podivné, zakončené pohledem na budovu Sboru národní bezpečnosti. Jednotlivé případy jsou pochopitelně naprosto banální. A bez ženských by asi Hanika nic nevyřešil. Tím spíš, že spí se svědkyní a vůbec balí každou druhou vyslýchanou. Ale v jedné věci byli tvůrci opravdu vizionářští. Stopáž epizod se totiž blíží současnému trendu, tedy nad 40 minut nejde. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná krimi komedie , hlavně díky hercům a "rejžovi" , vesměs je to poplatné době vzniku a je to malinko "socialistické"!!!!!!!! ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Slabé a mírně naivní kriminální příběhy. Rukopis Klaina je jasný. Když jsem to viděl poprvé a ač to vzniklo dřív než Páter Knox a jeho pokračování, musel jsem se pousmát, když vidím stejnou dvojici Mirka Dlouhého a jeho přítelkyni. Navíc ty dialogy. Už tu jen chybí to pověstné STOP a nyní máte dostatek... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá "kriminálka" a príbehové trápenie v každom momente dejovej línie. Každý jeden diel má silne negatívny charakter v zmysle, že o pokračovanie nemáte záujem. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé a nezáživné,bez humoru a napětí. Vše založeno na hlavní postavě,která je pro ženy neodolatelná. Myslím,že Vladimír Dlouhý byl hodně dobrý herec,ale tady nebylo co hrát. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Takové detektivní Klainovy banalitky. Z nostalgie a díky dobrému obsazení a také pěkným a sexy ženským dávám všem epizodám 3*. Krom té poslední epizody, která byla o přilepený fous pana Preisse (a hlavně o jeho výkon v uvěřitelném podvodníkovi) a o závan půvabu Veroniky Freimanové lepší. Muž, který nesměl domů tedy za 4* s jedním odřeným uchem (tak bych si opravdu přál tady jemnější stupnici než 5 hvězd). ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Typická detektivka Dušana Kleina, vcelku klidné., místy nudné, nijak vynalézavé, vedení herců nevýrazné, ale zase plynulé. Jen poněkud posunuto do takové skoro hodně jednoduché a lehce komické polohy, což je asi vina Garišových soudniček z obvodního oddělení. Taky je to to společně s milostnými eskapádami VD jediné, co má smysl, ty zápletky nestály ani tehdy za moc. Skoro jako Poručík Petr s Martinem Stropnickým, ten je ale ještě více pro děti.  Vladimír Dlouhý je dobrý jako většinou, druhá hvězdička je za soubor docela pěkných dívek (ne nutně i hereček), Freimanová (velmi jí to tady sluší), Pleštilová, Chrtková., Svobodová, Asterová a další.  Taková přijatelná výplň k práci. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jeden se slabších počinů Vladimíra Dlouhého, který se pro podobné role evidentně příliš nehodí. Taky velký výkyv (dolů) Dušana Kleina, který bohužel tyhle výkyvy vždycky měl. Tohle je evidentně pouze o honorářích. ()

Pavelkedar 

všechny recenze uživatele

Škoda že už rejža nemůže vysvětlit to, že zubařka Ilona Svobodová je v posledním šestém dílu najednou řadovou úředníci národního výboru. To mi hlava nebere....... Že by klon ? ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Hrůza, období soudruhování je zde líčeno jako naprostá idyla, esenbáci jsou slušní, ale důslední, řeší se zde naprosté banality a to ještě kleinovským způsobem, kdy se esenbák více vybavuje se ženskýma než něco vyšetřuje a navíc je to naprostý idiot. ()

Boyolomouc 

všechny recenze uživatele

Za Miroslavu Pleštilovou dávám nějakou tu hvězdičku navíc! Jinak takové retro co neurazí. Vladimír Dlouhý hraje jako vždy tak nějak stejně. Některé díly jsou kvalitou slabé ale herecké výkony to zase vynahrazují. ()

Reklama

Reklama