Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Takové odfláknuté to bylo. Jako kdyby se u Armády mrtvých nikdo moc nesnažil. Postavy jsou tak nezajímavé, že mi bylo jedno, v jakém pořadí budou umírat, herci plus mínus bez charismatu, nebo nemají co hrát a první opravdu zajímavá a zábavná akce přijde až někdy na začátku poslední čtvrtiny. Jakmile se to začne pořádně střílet a řezat, je to celkem zábava Snyder drží sám sebe na uzdě, takže těch zpomalovaček není zdaleka tolik, aby se to okoukalo, jenže v jeho filmu je asi tak hodina naprosto zbytečného balastu, který nudí a kde se člověk může maximálně bavit tím, jak to celé vůbec nedává smysl.    Jistě, u béčkového akčního nářezu by to vlastně nemělo vadit, jenomže Armáda mrtvých je sice béčková, ale nářezová fakt ne. Nějaká kulervoucí brutalita tu neexistuje, mezi horory spadá jen proto, že tu jsou zombíci a Snyderovy hrátky s kamerou, které vedou k mnohdy až hnusnému vizuálu plného rozostřených záběrů (což byl prý umělecký záměr), jsou spíš otravné než efektní. Nevím. Hodinu po závěrečných titulcích si z toho nevybavím prakticky nic. Jen to, že jsem čekal mnohem víc než další rutinní netflixovku a to jsem ta očekávání fakt neměl extra vysoko. Nenápaditá a nudná ztráta času. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepřidám se k všeobecné hysterii, která Zacka Snydera mlátí po hlavě po každém filmu. Tak na něj zkrátka lidi nekoukejte. Ten člověk se nezmění, narodil se s digibordelem v krvi. U Armády mrtvých vidím jiný problém. Nesledoval jsem totiž Armádu mrtvých, ale snyderův remake Aliens. Tak si to vezmem pěkně od začátku. Komando drsňáků, postava, která město zná, včetně postavy, která není akční nebo je spíše dítě (Mariňáci, Ripley + Newt), liduprázdné město (koloniální stanice na LV 426), první setkání s nepřítelem (výprava v řídícím komplexu), pilotka (Ferro), druhý střet v casínu a zahynutí většiny týmu (Hudson, Gorman, Vasquez), proradný člen týmu s postranním úmyslem, kdy chce odchytit jednoho zombíka pro vojenské účely (Burke), macho zombík (vetřelčí královna), návrat pro dítě (Newt ve vetřelčím hnízdě), úprk z Las Vegas (odlet z LV 426), hlavní protivník na palubě (královna na palubě).... Sorry hoši, ale příště trošku originality prosím, i když se jedná o produkci Netflixu na sobotní večer. PS: a pochopitelně Snyder nemá rád střižnu a hodně se nám začíná blížit P. S. Andersonovi. Jinak jsem si Armádu mrtvých i docela užil. 60% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Táhne se to jak sliny vod huby nemrtvýho tygra. Dialogy a logika smrdí podpažďákem zombie pěšáka. Naroubovanej týmovej paskvil je spíš otravnej než zajímavej a zamlžování nebo rozostřování scén je fakt lahůdka, asi jako kdybyste si chtěli dát k točenýmu pivu krupičnou kaši 🤮 Pár dobrých momentů se ale najde, akce je celkem dost, avšak začíná se rozjíždět až spíše ke konci. Nemám potřebu to vidět někdy znovu, spíš mi moje hlava nabízí slovo: zbytečný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Unfuckingbelievable things comes True a já jsem nadšený jak nikdy. Od World War Z a Train to Busan tu epičtější Zombie nálož nebyla a pokud to někdo nedokáže ocenit je nevděčná chladná svině a stává se můj úhlavní enemy number 1! Zack Snyder evolvuje zombie na inteligentní, rychlé a organizované bad ass svině a já mu to celé nádherně sežral a zaprodal se mu jak prostitutka za 20 euro na vlakovém nádraží. Zack Snyder naprosto utržený z řetězů zaujme nařachaným úvodem, což je bez debat nejlepší Zombie Opening v historii filmů vůbec a následuje zábavné seznámení s postavami a nabíraní členů do týmu, kde žádná postava není navíc a na každé postavě divákovi záleží. Matthias Schweighöfer sice není dalši Kano, ale o humor se tu stará šikovně, masky zombie jsou úžasné, akce je nekompromisní a velkolepá, Gore Zack Snyder posouvá na další level a od Evil Dead tu snad větší masakr v hororu nebyl. Vyzdvihnout musím i hudbu a místy až nepříjemnou atmosféru ( procházka mezi hibernujícími Zombie je vyloženě krásně hororová a vzpomenul jsem si na i Silent Hill). Souboj s tygrem je nejlepší animal attack na člověka od Revenanta! a finále rve koule jak už dlouho nic, doslova infarktové stavy jsem zažíval.Je zde i s pousta zajímavých a inovativních nápadů ( Zombie tygr, kůň, inteligentní zombie ovládající martial art, hibernující zombie, zombie heist, těhotné zombie či pasti před trezorem) Samozřejmě dle zdejšího hodnocení lidé naivně očekávali nálož zvratů jak v Game of Thrones a brečí nad tím jak je to hloupé, akční, brutální a stylové. Tak takové bych nejradši zavřel do ohrady mezi další ovce ať si tam sledují další drama nejlépe o černé lesbičce, žena 21. století, veganka, nadřazená feministka, influencerka navštěvující StarBucks a po večerech swipeuje na Tinderu. Její syn je závislý na drogách a čelí obvinění z vraždy. Jo to by byl určitě plnohodnotnější zážitek. PS: Fugazi překvapil a má u mě na krátkou dobu plus, zbytek zdejších No Names nemá cenu ani komentovat. Další velký zombie film snad za dalších 6 let.. Fanoušci jak prase. Jestli vyjde Father 2 dřív než sequel tohodle, tak budu chrlit ohěň. 10/10. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Snyder je pro mě tvůrce, co natočil jednu střízlivou pecku, kterou si jednou za čas s chutí připomenu a zbytek jeho filmografie jsou pro mě kusy, u kterých přivírám oči. Někde jedno, jinde obě. Po Úsvitu mrtvých je to jedna velká koupačka v CGI a nahánění stylu. Příběh nehraje roli. Až je mi Zacka trochu líto, Připomíná mi školáka, který se snaží být za každou cenu cool, ale ať přijde s čímkoliv, pořád to tam není. Army of the Dead má na těch přísných 148 minut dost málo silných momentů i nápadů. A upřímně mě děsí, že by tu mělo vzniknout celé zombie universum, kde se budeme pohybovat dozadu, pak zase dopředu. Tohle není látka, která si to zaslouží. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Film byl v době svého vydání díky rozpočtu 90 milionů amerických dolarů druhým nejdražším natočeným zombie filmem. Prvenství drží film Světová válka Z (2013) s rozpočtem 160 milionů dolarů, který měl mít původně stejný rozpočet jako Armáda mrtvých, dotáčky však rozpočet navýšily o dalších 70 milionů. (NiWi)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama