Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Recenze (669)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kolosální trash s otravnými postavami a nevkusným rozostřováním obrazu za nimi, který ale udrží pozornost, protože se v něm děje dost “pleasing” věcí pro fanoušky žánru. Rozpačitý divácký zážitek jakž-takž zachraňují taky Bautista, který je nejenom muskalatura ale i osobnostní tahoun, a zombie tygr, který by toho slaďáka od Anga Leeho sežral jedním hltem! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vskutku tragická patička škaredých až nesympatických neherců, proti nimž všichni zúčastnění zombiči usilovali o Osrala a filmové sekssymboly, v sice spektakulárně udělané, ovšem mrtvolně nenápadité hybridní vykrádačce Útěku z Ňujorku & Zombí a Kellyho hrdinů & Zombí. Scénáristicky podprůměrný až přitroublý hnijící steril, vatěný až za hrob kafilérním patosem a dekompozitními rodinnými hovnotami, který ty zhruba tři kulantní scénické nápady a eRko rozhodně nereanimují do plnotučně nemrtvé taškařice. Rozkládajícím se brzlíčkem na tomhle dortu exhumované bezradnosti je navíc Davčova dceruška, natolik prkenná, odporná, a ještě k tomu piča, že jsem si od začátku myslel, že musí být natuty taky zombí, u které dost ušetřili na mejkapu, a jen čekal, kdy někoho konečně pohryže. Když to srovnám s botulínově šťavnatým a makabrózně výživným Úsvitem mrtvých, je tohle jednoznačný Soumrak, další přiblblá sériová výživa povrchního kokotporátního prasátka a evidentní Zekova mozková zmrd. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se stalo se Zackem Snyderem, že člověk, který má ve filmografii geniální ´Watchmen´, nebo velmi dobrý ´Man of Steel´ a vlastně nikdy doposud tvůrčím způsobem nevyhořel, natočí takovéhle hovno. Patetické, k posrání nudné a vizuálně odpudivé (ne, šťavnaté úvodní titulky a těch pár lasvegaských greenscreenů to nevytrhne). Má to jedinou slušnou akční scénu – přestřelku v kasínu – která přijde až půlhodinu před koncem a jeden jediný zaznamenáníhodný nápad, což je zombie tygr. A v čele nezajímavého hereckého ansámblu Dave Bautistu, jehož herecké limity končí někde u schopností Hamáčka, když vypráví o svém zastíracím manévru. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Pořád platí, že zatímco na seriálovém poli točí Netflix pecky nejtěžšího kalibru, v rámci filmové zábavy nedokáže nabídnout adekvátní hollywoodské pozlátko, i když k tomu má tvůrce i rozpočet. A přitom Armáda mrtvých začíná tak slibně! Úvodní titulky, které nás zábavně a přitom elegantně úsporně uvedou do děje, jsou srovnatelně boží s těmi, jaké Snyder naservíroval ve Watchmenech. V tu chvíli jsem se začal usmívat od ucha k uchu a věřil, že Snyder má pořád v sobě toho frajera, co si kdysi kariéru otevřel Úsvitem mrtvých. Jenže zbytek jeho prvotinu nijak nepřipomíná. Prostředí nevyužité, postavy nezajímavé, dynamika až na pár okamžiků skoro žádná a černého humoru zoufale málo. Když už se nějaký ten pokus o vtípek objeví, zabije ho debilita samotného zpracování (potřebujeme dostat zombie na nášlapné zařízení, ale nestrčíme ji tam - PUSTÍME JI, aby si k němu sama došla). V rámci námětu nějaké ty nosné nápady nechybí, ale ničemu nakonec neslouží. Nový druh zombie tam byl... proč? Být ve filmu běžné nemrtvé potvory, nic moc by to na výsledku nezměnilo (že jeden chytřejší dokáže lépe stopovat, to už jsme viděli mnohokrát). A zasazení do Las Vegas? Tady Armáda mrtvých padá na hubu úplně nejvíc, protože město hříchu nijak v rámci naturelu - vyjma úvodních titulků - nevyužije. Zkázu dokonává Snyder svojí kamerou, která půlku času ostří a druhou si hraje na portrét mód v iPhonu, takže se na film ani pěkně nekouká. A s takovou se člověk prostě těžko ubrání tomu, aby nezačal rýt do příběhu, jehož výchozí zápletka je samo o sobě nesmyslná a čím déle podívaná plyne, tím větší nesmysly tasí (hrdina chce zachránit dceru, ale od momentu ve výtahu na to na 20 minut prostě zapomene). Čekal jsem od Snydera ledacos, ale rozhodně ne nevýraznou nudu vykrádající Soudný den, z níž prakticky není cítit jeho rukopis. Spíš to vypadá jako kousek z pozdní tvorby Paula W.S. Andersona. A ne, to fakt není dobrá vizitka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl schopen užít si scenáristicky debilní hororové zombie béčko, v tomhle případě ale většina mého zklamání pramení z toho, že tady vůbec nebyly ambice natočit něco hororového. Laděním je to prostě přeplácaný akční nesmysl, kde se shodou okolností vyskytují i zombíci. Plus mě teda překvapilo, jak hnusně to v mnoha sekvencích vypadá. Navíc, takhle banální film, který vypravěčsky / konceptuálně nepřinese v podstatě nic originálního a zajímavého, nemůže mít proboha dvě a půl hodiny. Třičtvrtě hodina by z toho šla vyhodit bez problému. Snyderův Úsvit je úplně jinde a obávám se, že ničeho podobného už se od Zacka nedočkáme. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že jsem to čekal horší, mnohem horší, především, když jsem viděl stopáž. Vlastně ta mě nalákala, říkal jsem si, jak můžou zombie filmy hodit na takovou stopáž. Dalo se to ustát i když dějové záplatky byly někdy až směšné, odsejpalo to slušným tempem, ale Dave Bautistu fakt nedávám, ten je herec a to i akční asi jako je lenochod dravá šelma. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po Úteku z New Yorku a Úteku z L. A. tu máme Útek z Las Vegas, síce bez Plisskena, ale zato s hordou zombies. A ja som zase videl nejaký iný film ako ostatní ľudia na filmových databázach. Ten môj bol zábavný a na svoj žáner celkom epický, s jednoduchými, ale funkčnými postavami, s množstvom dobrých nápadov (prekonávanie pascí pred trezorom, hlavná scéna so zombie tigrom, hibernujúci zombie, Cranberries...), nejakým tým presahom a síce digitálnymi, ale fakt čvachtavými headshotmi. Iste, má to šialene dlhú expozíciu, v ktorej sa však nie nudne predstavuje svet a postavy, a keď v tretine filmu jednotka konečne prejde do zombie mesta, začne dosť namakaný nárez. Logika si občas odskočí na fajčiarsku, ale v tomto žánri sa mi to zdá primerané. Plus, vlastne je to celé o tom, čo všetko sa môže posrať, keď dcéra neposlúchne ocka, a to je dôležitá téma. Bavil som sa. Veľmi. A rád si to ešte niekedy pozriem znovu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co se stalo s tím Zackem Snyderem, který tenkrát začínal na Watchmenech a Úsvitu mrtvých? Podle mě se opil slávou, protože natočit kombinaci zombie masakru a gangasterky po vzoru Dannyho parťáků už je dost velkej úlet na to, aby se toho chopil nějaký režisér v Hollywodu. Navíc, když bych si měl režiséra vybrat, Zack by byl jasná volba. Jenže brutálně přepálená stopáž, herecký průměr, kde i Dave Bautista mohl být o dost lepší, ponurost, unylost scénáře, který nic nového nenabízí a bezbřehá akce jen podkresluje to, jak tenhle film byla děsná otrava sledovat. Nemůžu si pomoct, ale když vidím něco podobného se zombíky, tak si vzpomenu na Soumrak mrtvých a mám hned muster, kterého se řídit. Zde chyběl kvalitní střih, dobrý soundtrack (závěr to nezachránil, byť byl efektivní) a hlavně herci, se kterými by Vám bylo hezky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Takové odfláknuté to bylo. Jako kdyby se u Armády mrtvých nikdo moc nesnažil. Postavy jsou tak nezajímavé, že mi bylo jedno, v jakém pořadí budou umírat, herci plus mínus bez charismatu, nebo nemají co hrát a první opravdu zajímavá a zábavná akce přijde až někdy na začátku poslední čtvrtiny. Jakmile se to začne pořádně střílet a řezat, je to celkem zábava Snyder drží sám sebe na uzdě, takže těch zpomalovaček není zdaleka tolik, aby se to okoukalo, jenže v jeho filmu je asi tak hodina naprosto zbytečného balastu, který nudí a kde se člověk může maximálně bavit tím, jak to celé vůbec nedává smysl.    Jistě, u béčkového akčního nářezu by to vlastně nemělo vadit, jenomže Armáda mrtvých je sice béčková, ale nářezová fakt ne. Nějaká kulervoucí brutalita tu neexistuje, mezi horory spadá jen proto, že tu jsou zombíci a Snyderovy hrátky s kamerou, které vedou k mnohdy až hnusnému vizuálu plného rozostřených záběrů (což byl prý umělecký záměr), jsou spíš otravné než efektní. Nevím. Hodinu po závěrečných titulcích si z toho nevybavím prakticky nic. Jen to, že jsem čekal mnohem víc než další rutinní netflixovku a to jsem ta očekávání fakt neměl extra vysoko. Nenápaditá a nudná ztráta času. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $70miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo ▐ Určite to vie Snyder lepšie, niekedy je moc aj príliš. Fakt miestami strašne uletené, prestrelené. /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Až se bude jednou psát slovníkové heslo "největší filmový omyl", bude tam fotografie Zacka Snydera. Všechny ty pompézní zpomalovačky, emocionální ping pongy dutejch figur a přestřelená brutalita nám zjevují holou pravdu. Ten chlap je ryzí režijní dement. A může přeostřovat jako ADHD, tu stupiditu fakt nezakryje. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem počítal s tím, že bude Armáda mrtvých odvyprávěná stejně mizerně jako ostatní Snyderovy filmy. Nikdy by mě však nenapadlo, že v ní budou chybět pořádně cool postavy… a že bude vypadat tak ošklivě! U Zacka vždycky byly základem hlavně krásné obrázky a nosní hrdinové. Tady je ale divák trápen polorozmazaným peklíčkem, z něhož jen občas vykoukne slušná akční scéna, a vyloženě tu není komu fandit. Zdaleka nejpůsobivější jsou vlastně výlety za superzombíky (a ve finále konečně přijde nefalšovaný popcorn). Jinak se však Armáda mrtvých chlubí jen tunou háčků, které absolutně nikam nevedou, což je u filmu s tak prázdnou první hodinou docela bolest. Jako pitomé akční béčko je to i přes tohle všechno docela v klidu. Pokud ale mluvíme o comebacku „uctívaného vizionáře“, který měl konečně ukázat, jaký je machr bez svázaných rukou, derou se mi na mysl jen dvě slova – mrzuté zklamání! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ta najlacnejšia príbehová vykrádačka Aliens, ktorá by svojím prevedením urazila a unudila aj samotných zombies... jeden zaujimavý nápad (hibernácia) a "vrchol kreativy" v umiestnení skladby od Cranberries. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Spása, či zatracení? Zachariáš v posledních letech rozděluje filmovou obec, ale jeho návrat do známých vod ji mohl zase jednou spojit. O kvalitách debutového Úsvitu mrtvých se napříč Snyderovou kinematografií pochybuje snad nejméně, dává tedy smysl na tento úspěch v těchto rozbouřených dobách navázat. Jenže! Příběh je nejen banální (což by nevadilo), ale i plný nelogičností (což už vadí) a Snyder snad záměrně nenaplňuje očekávání, jež sám vytváří. Úmorné dialogy zbytečně přerušují docela příjemně plynoucí a sympaticky brutální akci, jež se však bohužel zase jednou tváří jako něco víc, než ve skutečnosti je. Kvůli ne zcela pochopitelnému Snyderovu rozhodnutí je navíc velká část filmu natočena neostře a roztřeseně – podobně jako Knightmare scéna ve finální (ehm) verzi Ligy spravedlnosti. Snová estetika se do určitých pasáží hodí, zde ovšem působí jako další ze Snyderových rádoby uměleckých voleb, které si nikdo nesmí dovolit odmítnout, jinak bude nařčen z nepochopení jeho vize. Přestože nabubřelost z téhle jednohubky nečouhá tak silně jako z nedávné ZSJL, najmutí příčetného kameramana a pokrácení tak o hodinu by filmu jen prospělo. Přesto musím přiznat, že jsem trpěl méně, než jsem čekal, a jako oddychová žánrovka je Armáda mrtvých zcela snesitelná. Ale nic víc. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neopodstatněně přepálená stopáž a kvantum snyderovských "love it/hate it" specifik v solidní (čti skrz naskrz tuctové) nepřiznané adaptaci Dead Rising 2. A právě jako utahaná céčková videoherní adaptace to celkem funguje, jako s pravidly žánrů si pohrávající našlapané zombie heist béčko již o poznání méně. Nesporně to má své silné momenty i scény (potopené otřesnou kamerou), ne že ne, ale je jich méně než by jeden od samozvaného krále "pozlátkové coolovosti" u projektu, kde měl volnou ruku, čekal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl nějakou popcornovku, takže jsem si to užil. Bylo mi jedno, že tým není nějak extra charismatický, dějou se tam nesmysle a že se "zombíci" chovají nezombíkovitě. Naopak to mě právě docela bavilo. Dvě a půl hodiny mi utekly fakt rychle a prostě jsem se pobavil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V SKLEPNÍM TREZORU POD STRIPEM JE 200 MILIONŮ DOLARŮ…///     Hned od začátku je jasný, že trochu debilní to určitě bude. Navíc tomu (hned od začátku) chybí kousek toho potřebnýho nadhledu. Titulky jsou sice krvavý, ale tak nějak se z nich dá odvodit, v jakým (filmařským) duchu se to ponese. Vlastně ne až tak úplně, protože mají na rozdíl od filmu tempo. Hned po nich přichází názorná ukázka, jak co nejnudněji sestavit „drsňáckej“ tým. Navíc – v úvodu (a ani na konci) to nejsou žádní extra sympaťáci, kteří by bavili už jen svojí přítomností. A úplně nejhorší jsou ženský postavy. Je zvláštní, že žádný charisma nemá ani Sanada. A ty vole – nikde žádnej ftip! Si děláš prdel… Takže z úvodní 50ti minutovky bych udělal svižnou 20ti minutovku, vyhnul bych se nudě, kecům a trapárnám. Po hoďce a čtvrt mě ta ukecanost už dost vážně sere. Kecy vo grilování sejra mě fakt s postavou nezblížej. Možná to měla bejt dramatická divadelní hra. S trochou akce. No akce – jeden proti mnoha a bez nějakýho nápadu. Chce se mi blejt! Miluju podobný filmový „výplachy“. Ovšem oproti tomuhle jsou Andersonovi Monster Hunter bijákem na Oscara. Když si myslím, že horší to bejt nemůže, začnou se postavy chovat „mákle“ (rozuměj divně). Takže nejlepší by bylo, kdyby ve finále přežili jen kikiny a ty si lízali pipiny. Přišlo by aspoň nějaký emoční vyvrcholení…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřil jsem, že Bautista utáhne film. 2.) Zjistím, že atomovky jsou v podstatě bezpečný. /// Thx za titule „Alena Nováková“.       /// PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Unfuckingbelievable things comes True a já jsem nadšený jak nikdy. Od World War Z a Train to Busan tu epičtější Zombie nálož nebyla a pokud to někdo nedokáže ocenit je nevděčná chladná svině a stává se můj úhlavní enemy number 1! Zack Snyder evolvuje zombie na inteligentní, rychlé a organizované bad ass svině a já mu to celé nádherně sežral a zaprodal se mu jak prostitutka za 20 euro na vlakovém nádraží. Zack Snyder naprosto utržený z řetězů zaujme nařachaným úvodem, což je bez debat nejlepší Zombie Opening v historii filmů vůbec a následuje zábavné seznámení s postavami a nabíraní členů do týmu, kde žádná postava není navíc a na každé postavě divákovi záleží. Matthias Schweighöfer sice není dalši Kano, ale o humor se tu stará šikovně, masky zombie jsou úžasné, akce je nekompromisní a velkolepá, Gore Zack Snyder posouvá na další level a od Evil Dead tu snad větší masakr v hororu nebyl. Vyzdvihnout musím i hudbu a místy až nepříjemnou atmosféru ( procházka mezi hibernujícími Zombie je vyloženě krásně hororová a vzpomenul jsem si na i Silent Hill). Souboj s tygrem je nejlepší animal attack na člověka od Revenanta! a finále rve koule jak už dlouho nic, doslova infarktové stavy jsem zažíval.Je zde i s pousta zajímavých a inovativních nápadů ( Zombie tygr, kůň, inteligentní zombie ovládající martial art, hibernující zombie, zombie heist, těhotné zombie či pasti před trezorem) Samozřejmě dle zdejšího hodnocení lidé naivně očekávali nálož zvratů jak v Game of Thrones a brečí nad tím jak je to hloupé, akční, brutální a stylové. Tak takové bych nejradši zavřel do ohrady mezi další ovce ať si tam sledují další drama nejlépe o černé lesbičce, žena 21. století, veganka, nadřazená feministka, influencerka navštěvující StarBucks a po večerech swipeuje na Tinderu. Její syn je závislý na drogách a čelí obvinění z vraždy. Jo to by byl určitě plnohodnotnější zážitek. PS: Fugazi překvapil a má u mě na krátkou dobu plus, zbytek zdejších No Names nemá cenu ani komentovat. Další velký zombie film snad za dalších 6 let.. Fanoušci jak prase. Jestli vyjde Father 2 dřív než sequel tohodle, tak budu chrlit ohěň. 10/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sa ešte dá urobiť z tofu? Neviem...“ Úsvit mŕtvych od Snydera zbožňujem, takže na Armádu mŕtvych som sa tešil. Bohužiaľ, nadšenie sa nekoná. Nie je to zlé a nakoniec je to menšia divočina, než som sa obával vinou obskúrnych trailerov. Nie je to ani hororová komédia, čoho som sa pravdupovediac tiež dosť obával. Je to „normálny“, vážny a temný zombies triler, ktorému však nohy podkopáva nový druh zombies (pripomínajú príšerky zo Som legenda a Marshallovho Súdneho dňa, inými slovami – ani nemali byť hororovými) a mizerné správanie údajných profesionálov (ktorí nepočúvajú rozkazy, nevedia, kde sa nachádzajú ich parťáci a nedokážu im v prípade nebezpečenstva pomôcť, hoci sú od nich vzdialení len pár metrov a sú perfektne vyzbrojení). ()

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama