Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždy, o kterých budeme v tomto cyklu mluvit, se odehrály v době, kdy komunistické vedení československého státu neveřejně vyhlásilo válku všem svým spoluobčanům, kteří nepochopili, že přestala platit demokracie. Mnohé vraždy spáchané profesionálními vrahy na civilním obyvatelstvu v letech 1948 až 1989 nebyly vždy zcela osobní. Měly sloužit především jako varování ostatním odpůrcům režimu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojojojojo... Tak si zasloužilý >trafikant< J. F. taky jednou >zahrál< v dalším naprosto zbytečném NIC... "A co na to VY?" Taky si milí diváci myslíte, že tyhle stále častější a trapnější nicotné hraněpseudodokumentární českotelevizní relace vznikají jen pro přísně tajné vyvedení peněz ze zdrojů vašich koncesionářských poplatků? . . . Jedna hvězdička tedy jen za ty marně mrtvé, pohrdavý odpad pak nulám, co na těch nešťastných (nepromlčených!) osudech mají drzost ještě nějak takzvaně veřejnoprávně - zato však naprosto nicotně parazitovat... - - - - - (Poprvé se znechucením sledováno během lednových týdnů 2010, hodnocení 19., komentář zde jako první - 26.1.2010) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Také historický dokument je řemeslo. A to řemeslo se buď umí, nebo poněkud či více fušuje. Epizoda s Janem Masarykem a uvádění bájivých svědectví hraničí s vědomou snahou po zkreslování základních fakt kolem této tragické události. Zpochybňování svědectví osobních Masarykových tajemníků - a jinak tento pořad charakterizovat nelze - je z etického hlediska obtížně vykladatelné. Obtížně vykladatelné znamená neobhajitelné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moderátor šušľal divne, ale atmosféru a spád to malo, veľmi krátky formát, takže také len nazretie do krimi kuchyne. Niekedy odhalenia, ktoré sú dávno známe, napríklad, že Masaryk bol Ján zavraždený, veď to bolo známe na prvý pohľad a starý alkoholický boľševik Kléma sa o tom vyjadril jasne: „Tak máme už od toho kripla pokoj a je to samovražda! Nemusíme sa báť žiadnych ľudových nepokojov, ľudia tejto verzii veria... Teraz je nutné, aby Clementis niečo nevytáral, jeho reči sú divné a nesúvislé, plače ako buzerant...“ ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ne příliš povedený pořad, který měl být převedením poměrně dobré myšlenky tajných vražd spáchaných na našem území v minulém století. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Plytký dokument točený na úrovni časných 90tých let. Koncepce jednotlivých dílů je splašeně chaotická, jakoby je tvůrci točili spontánně bez předešlé představy o konečné podobě. Jejich naivní argumentace svojí nevyspělostí celou sérii pohřbívá mezi ty, o nichž měl pořad původně být. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud opomenu moderátora, který jsa s přízvukem mluví trhaně tak, až mě to tahá za uši, tak rozhodně největším problémem je forma. Začíná to s plnou parádou už v prvním díle a tempo nepolevuje. Dokážu pochopit, že blízcí a příbuzní mají názory, jaké mají a možná mají dokonce i pravdu. To já ani tenhle takydokument těžko posoudíme. Zvlášť při absenci čekoholiv jiného než dojmologie. Ale když i moderátor je absolutně na jedné straně a, ač žádný důkaz neexistuje, to prostě muselo bét ináč, tak pak je to jen sprostá propaganda. A tohle si směle může podat ruce s tím takypořadem Jaroslava Hutky. Vona to asi taky bude naprosto čírá shoda okolností, že se na obou paskvilech podílí stejní lidé. Fuj, tohle je odpad. ()

alanwilder odpad!

všechny recenze uživatele

Musím dát odpad, protože takovou manipulaci jsem už dlouho neviděl. V současné době, je( mimo jiné důkazy) možno poměrně přesně určit kam dopadá tělo při pádu z výšky, zda-li jde o cizí zavinění, nebo nešťastnou náhodu atd. Tento pořad se však těmito možnými postupy vůbec nezabývá a pouze bazíruje na možném svědectví potencionálních svědků. V některých případech je to prostě směšné! Na místo vědeckých faktů raději chtějí svědectví lidí? Dávám toto hodnocení i přestože některé případy jsou velmi podezřelé... ()

John Dunbar 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus, nicméně poměrně strohý a přišel rozhodně pozdě. Velmi výrazný ruský přízvuk zasloužilého moderátora na kráse nepřidá, podráždí nervovou soustavu a dle mého názoru se stává paradoxním výsměchem všem zmiňovaným obětem komunistické zvůle a jejich rodinám. ()

Reklama

Reklama