Reklama

Reklama

Černý chlapec

Trailer

Obsahy(1)

Příběh Pinkieho Browna, mladého, začínajícího, sociopatického gangstera, který při honbě za svými cíly nehledí na nic a na nikoho. Při jedné akci Pinkieho gangu, při které dojde k vraždě, se nechtěnou svědkyní stane mladá servírka z místní kavárny. Pinkie dostává úkol se s ní sblížit a získat od ní důkazy i mlčenlivost. Pinkiemu se oboje podaří, mladinká Rose se však pro něj stává stále větší přítěží, která ho svazuje a ohrožuje. Ochranou ruku nad Rose ale drží Ida, majitelka kavárny a známá jedné z Pinkeiho obětí. (MartinezZ)

(více)

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film začíná příběhem mladýho fracka, kterej mně byl nesympatickej už od první vteřiny. Harlekýna na hlavě, že bych blil, chytrej jak rádio a holku balí větama typu: "Vím co chceš, Já jsem zlej a ty hodná, Jsme úplně stejný" a holka je samozřejmě blbá a nechá si to líbit. K tý holce bych taky měl nějakej komentář. Tak tupou holku jsem fakt hodně dlouho neviděl. Závěrečná scéna je fakt k uzoufání debilní. Co naplat, když u týhle pseudo romantický kriminálce tyhle dvě postavy hrajou ústřední roli. Ne, tenhle film už nechci nikdy vidět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEKLIDNÉ MLÁDÍ, ZPUSTOŠENÁ A ZNESVÁŘENÁ OBLAST ... MEZI DVĚMA VĚČNOSTMI....... /// Nezkušená Rose neví, čeho jsou lidé schopni. A zrovna ona má smůlu, že se dostává do ,,zájmu“ Pinkieho gangu. ŽÁDNOU ŽENSKOU SI NEMŮŽEŠ BEJT JISTEJ. Smrt Freda Halea vyvolává v Brightonu nějaký otázky, stejně jako vztah Rose – Pinkie. Je to láska? Má vztah HODNÁ – ZLÝ šanci? (Nebo tě jen využívá ?) V tomhle filmu není nic důležitějšího než JEJICH láska (???). Další dramatický drama o (nerovným) vztahu psychopata a krávy, na pozadí malilinkatý gangsterky. To ostatní kolem jen přicmrndává a není to ani důležitý, ale ani nepodstatný. Zvláštní film, kterej se dá stejně tak dobře ,,vidět“ jako nechat spadnout do propadliště filmových dějin. JE MI JEDNO, CO ŘÍKAJÍ OSTATNÍ. O LÁSCE NEMÁTE ANI PONĚTÍ! Láska je láska..... a zázraky se dějí. I kdyby je seslalo samo peklo. MILUJI TĚ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, k čemu je dobrej Brightonskej špalek. 2.) Nechápu, proč nenosit v kapse kyselinu sírovou. 3.) Thx za titule ,,M0LLY“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Černý chlapec (mimochodem, prapodivný převod původního názvu) sklízí rozpačité komentáře a nízké hodnocení, což je do určité míry dáno absencí postav, se kterými se divák může ztotožnit a fandit jim. Ale opravdu jen do určité míry, protože asi největší vliv má podivný pocit anachronismu. Ten scénář je zvláštním způsobem zaseknutý hluboko v minulosti. Reálně se snímek odehrává někdy na počátku 60. let v éře mods, ale působí to jako film natočený v polovině 40. let na podkladu scénáře, který pár let ležel v šuplíku a zobrazuje společnost o dekádu starší. Především hlavní hrdinka Rose svou bezbřehou naivitou nezapadá do 60. let, ale hluboko do předválečné éry. Brutalita a zlovolnost hlavního padoucha mohla šokovat právě ve 40. letech, ale dnes jsme zvyklí na mnohem radikálnější nátury a činy. Taky tempo filmového vyprávění vypadá už dnes jinak. Vstupuju sice na nejistou půdu spekulací, ale připadá mi celkem logické, že to bude tím, že se tvůrci příliš otrocky drželi originálního filmu z roku 1947 (dosud jsem neměl možnost ho zhlédnout) a literární předlohy, ze které snímek vychází. Dnes jsme se posunuli jinam a myšlení těch postav je nám už příliš vzdálené. Kdyby tohle natočil řekněme Hitchcock ve 40. letech, byla by to v téže podobě uznávaná klasika, ale takhle většina diváků pokrčí rameny a jde jinam. Za sebe říkám, že slabé 3* si u mě Rowan Joffe na postu režiséra obhájil, ale je to jen o fous. Celkový dojem: 50 %. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Působivě natočený film plný nesympatických postav. Hlavnímu hrdinovi v podání Sama Rileyho jsem od prvního momentu přála, aby si ho mocnější (a také stylovější, slušnější a pokrokovější) gansterská skupinka vedená panem Colleonim podala, a naivitě hlavní hrdinky se bohužel nevyrovná ani pětiletý capart, který věří, že v ČR nosí dárky Ježíšek a v USA Santa Claus. Andy Serkis pak v roli velkého mafiánského bosse zbytečně přehrává a z dobře situovaného boháče s vybranými způsoby dělá metrosexuálního homosexuála (byl-li to požadavek režiséra, hluboce se mu omlouvám) a ze zbytku postav dostane větší prostor už jen Helen Mirren, která pro mě jako jediná z hlavní čtveřice dostala roli, se kterou jsem se mohla aspoň trochu ztotožnit a sympatizovat s ní. Vím, že točit filmy plné sympatických záporáků ala Robert De Niro v Nelítostném souboji asi není zrovna ideální, ale bohužel to nic nezmění na faktu, že jediné, co jsem si mezi myšlenkami ve stylu: "Vem ten kámen a omlať ho Pinkiemu o hlavu," v tomto jinak hezky vizuálně ztvárněním filmu skutečně užila, bylo těch několik originálních scén aneb "má mě ráda, nemá mě ráda" nebo část týkající se jedné diktafonové desky. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Britský Boardwalk Empire se vážně nevyvedl. Tak uměle působící film jsem už dlouho neviděla. Postavy odříkávají repliky jak ze Shakespeara, akorát že v tomhle prostředí to působí neskutečně kýčovitě a strojeně. Nehledě na to, že samotné postavy se chovají jako robotické figurky z jiného světa. Pinkie mi tu nápadně připomíná Lou Forda z Killer Inside Me. Necitelná a mrtvolná postava, která ve filmu prostě je, ale nikdy se jí divák nedostane pod kůži. Největší úlet ale představuje Rose, které Pinkie vyhrožuje smrtí a ona mu za to v podstatě ještě poděkuje. Takové přohřešky bohužel nezachrání ani zajímavá stylizace. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Brighton Rock jsem odkládal asi tři roky a už vím proč. Film ohraničují výborný začátek a výborný konec, ale čas mezi nimi nenabízí prakticky vůbec nic. Jen naivní nudu a otravné ksichtění se Sama Rileyho, které místy působilo téměř parodicky. A nijak zvlášť mě neoslovila ani ostatní velká jména, což platí i pro esa jako jsou Helen Mirren nebo John Hurt. Čestná výjimka patří Andree Riseborough, která jako jediná působila důvěryhodně, ale na druhou stranu její postava byla tak blbá, že se nad ní dalo jen bezmocně krčit rameny. Originál neznám a ani si ho pouštět nebudu, ale nemyslím si, že by mohl být horší. 30% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale nějak mi chyběla hloubka příběhu uprostřed filmu, takže začátek i konec dobré, zbytek ale nedokáže získat pozornost a uspává. Jediná postava, které jsem nedokázal roli uvěřit, byla Rose, jejíž bezbřehá naivita neměla hranic. ~~~ Viděl jsem, časem zapomenu a připomínat nebude už třeba. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sam Riley je guma. Jednoduše se na roli sociopatického psychopata Pinkieho šíleně nehodí a je to bohužel vidět. A díky němu trpí bohužel celá jeho skupina. Bohužel tu těch nesympatických hereckých projevů je hned několik. Avšak i přes těžce utahaný začátek se "Špalek" alespoň trochu zvedá v druhé půli a navíc díky atmosféře to dotahuje alespoň na ty tři hvězdy. Bohužel je to stále hodně málo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa týka prehnitého kriminálnika Pinkieho (Sam Riley), ktorý sa musí zapliesť s hanblivou servírkou (Andrea Riseborough), aby jej zabránil ísť na políciu kvôli mužovi, ktorého zavraždil. Jej šéfka v čajovni (Mirren) sa o ňu bojí a snaží sa Pinkieho postaviť pred súd. Príbeh je pútavý, ale na našu vlastnú predstavivosť zostáva príliš málo a to, čo sa ponúka ako náhrada, je slabé a bez duše. 6/10 ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film - snad proto, že se jedná o remake filmu ze 40.let....? Snad proto, že jsou hlavní charaktery jak načrtnuté tou nejčernější černí či andělskou bělobou a nic mezi tím...? Snad proto, že konec je jak z pohádky....? Tohle nevím, ale co vím jasně - začínám šetřit na výlet do Brightonu! ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

knihu Brightonský špalek jsem četla - jako ostatně většinu kousků knihovny rodičů - někdy v deseti letech....proto jsem samozřejmě ne všemu rozuměla,takže film mi dneska po dlouhých letech osvětlil to,co mi zůstalo tehdy skryto....překvapilo mne prostředí šedesátých let,ale nakonec to nebylo podstatné....a za to,že Pinkieho jsem si představovala takhle nějak a že jsem díky filmu porozuměla,musím dát pět bodů ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přišlo mi,že film natočili s úmyslem diváka zhnusit.Což se jim u mě povedlo až tak,že jsem to ani ne v polovině vypnula.a jsem zvědavá kdy už se filmaři vyblbnou a začnou točit normální filmy .. ()

dosig 

všechny recenze uživatele

Viděno v Dublinu takže v originále bez titulků, ale asi ani netoužím to vidět znovu.První půlka filmu o ničem, až konec stojí aspoň za tři hvězdičky. Připomnělo mi to horší, britskou verzi Boardwalk Empire ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Pekná adaptácia Greeneovej knihy, jemne zjednodušená a pozmenená, ale u neho to treba. Na prvé pozretie nemám čo vytknúť. Nič nepokazilo ani umiestnenie príbehu do šesťdesiatych rokov, práve naopak. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Rimejk Brightonskýho špalku z roku 1946. Pěkný řemeslo a výprava, obsahově víceméně nuda. Možná někdo schopnější by z toho něco vykřesal, ale tentokrát to zase dopadlo stejně nemastně neslaně a jako tenkrát ve '46. Kdysi to minimum děje na film možná vystačilo, ale dnes už než sotva. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Černý chlapec je jeden z mála filmov noir, ktoré som prekusol, ba priam naopak! Sadol mi riadne a so svojim psychopatom v hlavnej úlohe dá omnoho viac ako iný noir v červených csfd číslach. Aby malo dačo vysoké hodnoty v červenom, tak je potreba aby to bolo staticky prijateľné (resp. 3-5 hviezd) a ak tento film dakoho urazí, je to len dobre. 8,2/10 ()

SeldomSeen 

všechny recenze uživatele

Technická poznámka: na anglickém pobřeží ve skutečnosti pořád tak hnusně není (i když samozřejmě chápu, proč je to tak prezentováno tady). Každopádně zemi, kde standardní film z produkce tamní veřejnoprávní televize vypadá takto, máme rozhodně co závidět... Tři hvězdičky spíše za to, že nemám nejmenší chuť vidět ten film někdy znovu, než že by s ním bylo něco objektivně v nepořádku. P.S. Body navíc pro Helen Mirren, že se nebojí na plátně stárnout - lidé s fóbií z vrásek nechť film (zvláště pak v kinech) obejdou obloukem! ()

Reklama

Reklama