Reklama

Reklama

Útěk do Budína

(seriál)
  • Maďarsko Szökés Budára
Česko / Slovensko / Maďarsko, 2003, 4 h 27 min (Minutáž: 53–54 min)

Režie:

Miloslav Luther

Předloha:

Vladislav Vančura (kniha)

Kamera:

Vlado Holloš

Hrají:

Lenka Vlasáková, Ondřej Sokol, Bolek Polívka, Klára Oltová, Irena Konvalinová, Kamil Halbich, Petr Nárožný, Andrej Hryc, Lenka Krobotová, Miroslav Donutil, Petr Motloch, Bořivoj Navrátil (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková, Ondřej Sokol a Bolek Polívka v hlavních rolích výpravného seriálu o velké lásce mezi českou dívkou z dobré rodiny a slovenským statkářským synkem. Podle stejnojmenného románu Vladislava Vančury. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

wosho 

všechny recenze uživatele

Rozvětvěnější osudy postav nedokázaly mě zaujmout více, než filmová podoba. Výtky jsou z mé strany stejné k seriálu, jaké jsou u snímku. Jediné co u seriálu oceňuji, je jeho silná neteleviznost po technické i umělecké kvalitě. Zas na druhou stranu je to dáno tím, že se jedná i o filmový projekt určený pro kina s mezinárodním produkčním jistěním. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vice nez slusna vyprava, jde poznat, ze se jedna o rozsahlejsi material z celovecerniho filmu. Co me ovsem zaujalo nejvice je herecke obsazeni. Namet je zajimavy, rezie a samotny pribeh je strasne utahany a priznam se, ze me to dejove nebavilo. Ale sve jiste kouzlo to ma... ()

Reklama

mikhail 

všechny recenze uživatele

Vždy, po odsledovaní tohto seriálu ma chytá depresia, pretože za 20 rokov od nežnej revolúcie sa novodobým tvorcom nepodarilo ani priblížiť k takým skvostom slovenskej filmovej školy ako bola napríklad miniséria Červené víno , alebo Alžbetin dvor. Útek do Budína je len slabým odvarom. Navyše ide o koprodukciu, kde Slováci hrali nie druhé, ale až tretie husle. Príbeh je postavený kozmopolitne podobne ako aj štáb. Herci hrajú remeselne precízne ( Ondřej Sokol, Bolek Polívka), ale k srdcu divákovi jednoducho neprirastú. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Seriál je mnohem lepší než sestříhaná filmová verze. Vančuru mám ráda a zde byla vystižena jeho obsáhlost a poetika docela věrně. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama