Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesympatická snaha tvůrců o oživení chcípajícího žánru duchařského hororu přidáním více skřípání, bouchání dveřmi, divných zvuků a ječení vystrašených kikin, aniž by pořádně vytasili ducha, mi kdoví proč připomněla silný příběh s poučením o dvou koktavých kovářích vyrábějících lopaty: "Ttty, popopořád děláme jjjen ssssamé lolololopaty, ppppojďme taky uuudělat něco jjjjjiného! Sssuper, ale ccco? Ttttřeba momomotyku? A vvvvíš, jjjjak se tatataková momomomotyka dělá? Jo, tttty budeš bobobouchat jako na lolololopatu a aaaaaž řeknu ddddddost, tak bububude momomomotyka! Dedededem na to! Buch, buch, buch buch.... dododododododo.... do piče, zase lolololopata!" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to nadvakrát. Poprvý jsem asi deset minut před koncem zjistil, že se mi chce spát a že mi je úplně jedno, jak to celé skončí. Což názorně vypovídá o tom, jak si mě The Apparition dokázalo získat a zaujmout. Tuctová duchařina bez nápadu, bez děsivých scén, občas úplně mimo (strašení uschlým kaktusem). A naprostá tvůrčí impotence (jak vysvětlit co se děje? Přece voiceover). Tohle je prostě absolutně nezajímavá marnost a škoda peněz, které mělo studio investovat ... radši do nějakého večírku pro hlavouny, ten by udělal radost alespoň jim, tohle neudělá radost nikomu :-D ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První část byla výborná. Skvěle budovaný napětí, hlavní hrdinové se nechovali jak členové spolku "jdoucí na smrt tě zdraví, diváku" a práce se záběry na detail rovněž kvalitní. I když musím přiznat, že když tam Ashley po baráku hopsala v černejch kalhotkách, tak mě celý slavný strašení bylo u prdele a kdyby jí v tu chvíli ten duch či zjevení zabil a nechal v baráku jen toho kluka, nebetyčně by mě tím nasral. Bohužel v další části se Ashley zcela nepochopitelně oblíkne a i napětí pomalu odchází. Přišlo mě, že tvůrci si tak trošku nevěděli rady kam tu celou pointu nasměrovat a závěrem tomu nasadili korunu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na půlnoc ideální kousek. Krátkej, údernej..tak to má na horor bejt. Mrzelo mě ale, že jakou to vytvořilo atmosféru, tak to nakonec zklamalo samotným koncem. Ten byl fakt o ničem. Vlastně jako kdyby ho tvůrci utnuli v tom nejlepším. A to je hodně co říct, protože jak jsem tak koukal, úplně levnej film to taky nebyl. Rozpočet 17 mega dolarů za takovou jednohubku je sakra dost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $4,936,819 Tržby Celosvetovo $11,343,000▐ tuctová záležitosť, ktorá nemá čo ponúknuť /40%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nech nad tým premýšľam ako chcem, nedokážem prísť na to, aký bol zmysel tohto filmu. Kamera fajn, herci fajn, a to je vlastne všetko. Prečo to vzniklo? Veď len obsah by sa dal povedať jednou vetou: Straší tu zlý duch a tak ho treba vyhnať a zachrániť sa. Niečo tak neskutočne infantilné, tupé, primitívne, opozerané a predovšetkým zbytočné by som sa neodvážil nakrútiť ani ja. Horor neobsahuje dokopy takmer žiadny zaujímavý moment, takmer žiadne ľakačky, a podobných (pomaly až identických) duchárin som videl toľko, že to už ani nespočítam. Vlastne ma zaujímalo len to, či to skončí dobre alebo zle, ale nech by bolo rozuzlenie akékoľvek, moje hodnotenie by to aj tak nezmenilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Unborn, což byla taky strašná vykrádačka, ale tady jsem se aspon nenudil a Nezaspal!.. . Tuším, že šestnáctky budou skákat radostí, jaké to bylo SUPER! Krom Krásné Ashley.. a dvou slušných scén, je to zbytečný FILM.. Žádné lekačky, 30% napětí,0 Krve.. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Réžia nebola úplne sterilná, herci celkom fajn (budúci marvelácky Zimný vojak, Draco Malfoy), potešili ma stopové prvky zlovestného napätia. Páčilo sa mi, že ide viac o atmosféru, než o krv. Určite som videl stovky hororov, ktoré by si zaslúžili 20%, alebo rovnú nulu. Tento medzi ne napriek veľkým a početným mínusom nepatrí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Docela standardní duchařina, která si body připisuje hlavně za to, že se snaží strašit bez digitálních bubáků (snad jen ta plíseň byla zbytečná). A přesto, že The Apparition vzbuzuje spíše rozpaky až výsměch, nebudu ho tentokrát úplně odsuzovat. Filmu se totiž občas podaří vykouzlit slušné napětí skrz všechen ten samohýbající se nábytek, několika pohledy do tmavých koutů místností a celkem pěkný vizuál (scéna s prostěradlem vypadá hodně dobře). A vůbec mě nesere, že sekvence v garáži s plazícím se duchem těžce vykrádá japonský Ju-on. Stopáž má taky hodně střídmou, takže já se vážně nenudil. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Teda, tak bezradné zacházení s dějem a jednotlivými motivy jsem dlouho neviděla. Pravděpodobně budu ještě hluboce litovat své mise za zjištěním, jestli herci z Harryho Pottera umějí hrát. Zatím jsem dospěla k závěru, že si většinou příliš neumí vybírat filmy. A taky budu muset rozšířit hypotézu na to, že scenáristé neumí psát a režiséři režírovat a duchové strašit. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Chacha údajně v tom hraje Tom Felton a podle traileru to vypadá na snímek ve stylu Red Lights, ale ejhle nenechte se zmást, nakonec stejně skončíte v prázdném, plesnivém domě s jednou jedinou partnerskou dvojicí (Tom Felton nikde) a nejhoršími dialogy široko daleko. Tenhle kousek nespasí ani sexy dlouhé nohy Ashley Green. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Americký debutant Todd Lincoln si zřejmě usmyslel, že s chatrným scénářem oživí žánr duchařského hororu. Neoživil. Atmosféru možná v prvních desítkách minut jeho dítko má, ale jakmile se příběh přehoupne do své druhé půle, všechno je pryč. I když děsivé to určitě je. Pokud je ale divákovi jedenáct let a rodiče ho nechali napospas prázdného domu plného vrzajících dveří, může to fungovat. Příběh začíná děsuplným sdělením, kdy se skupina psychologů léta páně 1973 pokouší o kontakt svého nedávno zesnulého kolegy Charlese Reamera. O události se mezi hlavouny hovoří jako o „Charlesově experimentu“. O vlastní vědeckou, ale vyspělejší verzi experimentu se pak pokouší i několik nadšených vysokoškoláků. Vyslechneme si řeči o našem portálu nebo duchovní komoře, a světe, div se, něco prošlo skrz. To už sledujeme mladý páreček, kterak řeší samé důležité věci. Kupuje si pro radost kaktusy, dohaduje se o atraktivitě kempování, hraje počítačové hry a diví se, že někdo v jejich pronajatém hnízdečku otevírá dveře, posouvá nábytkem a vydává podivné zvuky. Možná je tu místy i něco, co se dá nazvat gradací, tempem a budováním napětí, ale to, co se děje kolem, musí inteligentního člověka urážet. Leccos by přesto nevadilo, kdyby se tvůrci netvářili tak vážně a udělali ze snímku čistý entertainment. „Pointa“ pojící události je předem snadno odhadnutelná, vylekaných výrazů přibývá, pochodování s napřaženou baseballovou pálkou jakbysmet, tudíž je škoda, že debutant nevystihne ten správný moment, kdy vytáhnout nějakého bubáka. Nabízí spíš záběry nikam, aby natáhl už tak úspornou stopáž. Největším průšvihem je pak už zmiňovaný scénář. Lincoln nabídne alespoň hezké letecké velké celky nebo štíhlé nohy ve spodním prádle Ashley Greene, ale to je jako poklona myslím docela málo. A co to jméno producentského specialisty Joela Silvera (Smrtonosné pasti, Smrtonosné zbraně, Matrix) v titulcích? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ben a Kelly sa nasťahujú do domu Kellynych rodičov. Od prvého dňa sa v dome odohrávajú zvláštne veci. Všetko však má svoje dôvody. Ben sa totižto pred pár mesiacmi zúčastnil experimentu vyvolávania paranormálnych entit. Ducha sa na podiv podarilo vyvolať. Z jeho vrátením medzi "svojich" si však nikto zo zúčastnených vrásky nerobil. Ten im je teraz v pätách a chce sa ich zmocniť. Krásna kamera, krásny mladý pár. Pekný dom. Pekné prostredie naokolo. Pár slušných scén. BODKA. Jediné ozaj hororové sú v tomto filme dialógy. TV Lokál je oproti tomuto poviedka od Shakespeara. Hra so svetielkami, trasľavá kamera, mastné fľaky na kuchynskej linke, plieseň na stene či zhnitá podlaha je už dnes ozaj veľmi málo. Nebudem, ale tento horor zahrabávať pod zem. Nezaslúži si to. Úroveň je niekde medzi 2-3 hviezdičkami. Ja sa prikláňam k dvom. Monológ hlavnej postavy na "vysvetlenie" pointy príbehu v úplnom závere ma dosť negatívne prekvapil. Toto nebolo najšťastnejšie riešenie .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch neskutečně pitomých a naivních hororů, který je vlastně jenom k smíchu. O atmosféru či lekačky se zde ani nikdo nepoukouší a pouhé koukání na hezkou Ashley Greene bohužel nestačí. A kariéra Draca Malfoye míří hodně rychle do hajzlu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda filmy o strašidelných domech mají ještě co nabídnout. Jestli lze přijít s nějakým originálním nápadem, nebo půjde jen o další variantu již známého. Mladí lidé, strašení, strašení se stupňuje, bububu, buď přežijí, a nebo ne.... Novinkou snad je, že démon není spojen s určitým domem, ale postavou, takže kam se naši hrdinové hnou, tam je i on. Dobrá je kamera (vyjma pár roztřesených záběrů z ruční - naštěstí opravdu pár), hudba, pokud jde o vytváření napětí, jinak pop kolovrátek a vcelku sympatická je i hlavní dvojice. Jsem rád, že nedošlo na digitálního bubáka (dobře, v jednom momentu se objeví takový ten asijský, ale není to úplně on). Nejstrašidelněji pak působí silueta za sprchovým závěsem či snaha dostat se z místosti, které zatlučete dveře, abyste najednou zjistili, že jste uvnitř ní. Rovněž jsem rád, že nešlo o přehlídku lekaček, protože je považuji za nejlacinější a nejprofláklejší efekt. Snad devastace domu mohla být větší, ale jinak dobrý průměr. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to určitě není nic převratného a i v žánru duchařin to zřejmě příliš neobstojí, tak hodnotím průměrně, protože mě určité momenty dokázaly potěšit. Je to taková nepříliš povedená směs nejrůznějších (hororových) nápadů, které už byly použity někde jinde, ale co je nejhorší je to, že jsou zde do sebe tak divně namíchány. V celkovém pohledu asi film zas tolik nezaujme, ale některé scény se povedly a atmosféru to má chvílemi taky docela dobrou. No a konec určitě potěší... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný, čekal jsem mnohem větší hrůzu, když jsem viděl zdejší hodnocení. Na můj vkus tam bylo málo lekaček, no byla tu jen jedna a to pouze zvuková a je škoda, že obsah moc neodpovídá názvu filmu. Čekal jsem častá zjevení nějakého toho ducha a přitom tam skoro nebyl vidět. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Místo večerního řádění playstation, místo ranního řádění nákup v železářství a do sprchy každej zvlášť. To jako na jaký planetě mladý páry takhle trávěj víkendy v prázdným domě rodičů? Jet za Ashley na víkend já, mohl by mně ňákej pan Démon vlízt na záda, protože větší spoušť by určitě nenadělal. Zato madam Pointa by teda rozsekala i Italskýho hřebce... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čistá vykrádačka, která stěží spadá do škatule "Průměr" - a to jsem ještě asi hodnej, protože jsem se na to díval sám v noci. No vzheldem k tomu, že jsem u toho i v pozdních hodinách neusnul, že herci nebyli otravní a že pár scén ušlo, tak dávám dvě hvězdy. Nicméně ač jsem se vžíval, jak jsem mohl, nejvíc mě děsila hrůzostrašná plíseň v každým druhým rohu. Toto mět v baráku, tak jsem taky napadrť a jdu bydlet do stanu. :) 40% ()

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama