Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bohatý magnát Merrick se rozhodne nastoupit inkognito jako prodavač obuvi ve svém obchodním domě, aby odhalil organizátory stávkového hnutí. Hned jeho první den je jiný, než očekával. Sám si práci udrží jen díky pomoci mladé kolegyně slečny Jonesové, kterou si velmi oblíbí. Jak se ale zachová, až zjistí, že oním organizátorem je její snoubenec a ona sama je v hnutí aktivní? (fleurette)

(více)

Recenze (7)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ďábel a slečna Jonesová je svěží, dynamickou satirickou komedií, dychtivou ztřeštěností, typickou pro Sama Wooda. Ctižádostí filmu je pobavit, a to se mu daří. Zhrzení vede k touze po mstě, ke spravedlnosti ve svém přesvědčení, avšak cesta vedoucí bezprostřední chutí reality vzbuzuje empatii, sympatii, porozumění. Navíc, vykročení z odloučené výlučnosti nabízí jedinečnou příležitost ke zbavení se intimní osamělosti, je cestou ke všestranně prospěšné pospolitosti. Později byl film adaptován pro rozhlasovou i divadelní hru. Hrdinou a vlastně rovněž nechtěným iniciátorem rozverných hrátek osudu je John P. Merrick alias Thomas Higgins (Charles Coburn), nejbohatší muž světa a majitel obchodního domu s nespokojenými a celkovou situací pobouřenými zaměstnanci. Opovážlivost je nutné ztrestat, avšak ona hra kočky s myší nakonec ztotožňuje kočku s myšmi, z myší se stávají další kočky a role myší přebírá mezičlánek, výkonná moc bohatství. Mezi důležité postavy patří k běžným zaměstnancům obchodního domu laskavá a soucitná prodavačka Mary Jones (Jean Arthur), její energický snoubenec, hájící práva těch obyčejných, Joe O'Brien (Robert Cummings), prodavačka se sympatií pro nově příchozího zaměstnance Elizabeth Ellis (Spring Byington). Z dalších rolí: povýšenecký vedoucí oddělení bot Hooper (Edmund Gwenn), spolehlivý Merrickův komorník George (S.Z. Sakall), úskočnější ředitel obchodního domu Allison (Walter Kingsford), opovážlivou recitací zaskočený policejní seržant (Edward McNamara), či soukromý detektiv Thomas Higgins (Robert Emmett Keane). Ďábel a slečna Jonesová je příjemným filmovým pobavením, a to stačí. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

O tom, ako sa polepšil bohatý magnát. Nenáročná komédia so skvelým Charlesom Coburnom dokáže zabaviť ale ponúkne aj zamyslenie. Piata recenzia. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie těchto amerických let. Její linie podnikatelsko-politická je o poznání silnější než ona milostná, kde je příběh vedený příliš známými cestami s předpokládaným finále. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama