Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zach Galifianakis, Keir Gilchrist, Lauren Graham a Emma Roberts září v povznášející komedii o hledání duševního zdraví na tom nejméně pravděpodobném místě. Někdy to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak myslí…což rozhodně platí pro Craiga (Gilchrist), vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora (Galifianakis), možnou novou lásku (Roberts) a hlavně dostává příležitost k novému začátku. Okouzlující, zábavný a moudrý – takový je příběh o dospívání Něco jako komedie. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (409)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné drama o teenagerovi, který má na chvíli pocit, že dospívání už nezvládne a na tu chvíli ho k sobě přichýlí státní psychiatrická léčebna. Za pět dní se chlapec vypořádá s depresemi, potká nakrátko přítele v dospělém pacientovi a najde lásku. Film ozvláštňují pestrobarevné pasáže chlapcových představ. Slabý příběh a zbytečné postavy, které se v ději jenom mihnou nebo v něm vysloveně překáží, jako například terapeut, který mladíka uvede na oddělení, pak se zbůhdarma vyskytuje v pár záběrech a nakonec se s ním rozloučí, se slovy, že mu bude chybět. A to jako proč, když si řekli jen „Ahoj“ a „Nashle?“. Závěrečný večírek, kde všichni vesele tančí, završil zbytečný film ještě klišoidní tečkou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se musela nutit k dokoukávání, nijak výrazně mě neoslovily herecké výkony, ani žádné kultovní hlášky se nekonaly, děj to nemá téměř žádný, ale stejně se mi to celkem líbilo a název tomu vlastně odpovídá-vtipné je to jen místy a trochu. Taková odpočinková úsměvná záležitost z psychiatrické léčebny, kde vlastně nejde o žádné drama, ani komedii. Těžko se takový film zařazuje, ale oceňuju originální nápad-hlavně tedy prostředí.S hlavním hrdinou jsem občas soucítila (ony i ty malicherné problémy někdy člověku vážně zatopí),líbila se mi postava Bobbyho,který je tak trochu nejchytřejším z celé "psycho"rodinky, jinak byli zajímaví i Muqtada, který nikdy nevylézal z pokoje nebo Noelle se sebevražednými sklony. Režisér nijak netlačil na pilu,takže se žádných sociopatických výlevů nedočkáme, bohužel by to chtělo přibrat trochu toho humoru nebo naopak dramatu,takhle film neví,čím být.Ale určitě se jedná o zajímavý film.. ()

Reklama

fremy 

všechny recenze uživatele

Mě prostě dovyprávěné filmy a oblast mladistvých problémů prostě baví. Asi to bude věkem a proto se dokážu do těchto situací vžít. Snímek srší humorem, pár zajímavými myšlenkami, i když si určitě nehraje na vzdělávací a hluboký scénář. Rozhodně to byla ta správná nota, kterou jsem po předchozích snímcích potřeboval vidět. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ani život obyčajného mladíka nemusí byť jednoduchý, hoci má všetko, čo potrebuje. Ibaže nedokáže vstrebať bežné problémy tak, ako väčšina. Niekedy však stačí stretnúť tých správnych ľudí, byť vypočutý, dostať pozitívny impulz alebo byť jednoducho postrčený dobrým smerom. Tento film je veľmi pozitívny, najmä ku koncu. Veľká spokojnosť! ...behať, cestovať, plávať, skákať, dýchať... žiť! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Anna Boden, Ryan Fleck / It's Kind of a Funny Story by Ned Vizzini | Hudba: Broken Social Scene | Produkcia: Kevin Misher, Ben Browning | Distribúcia: Focus Features | Štúdio: Alliance Films, Misher Films, Wayfare Entertainment | Rozpočet: 8 miliónov $ | Tržby: 6,491,240 $ || Zo začiatku šialene patetický, nič nehovoriaci lacný blábol, z ktorého sa postupne vybuduje slušná psychologická dráma na štýl oslavného veršu života ako takého. Hlavný predstaviteľ mi prišiel trochu nepresvedčiví, samozrejme jeho situácia si to v roli vyžiadala, preto je ťažké posúdiť, čím to mohlo byť. Zach Galifianakis je úžasný herec a nadmieru zábavný ksicht, no pozerať sa hodinu a pól na jeho znudenú tvár tiež nemôže byť žiadnou výhrou. Preto len priemerne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, kde Craig opisuje svojich spolužiakov, je v zábere na neho vidieť, že číta knihu Be More Chill od Neda Vizziniho. Ten napísal aj text s názvom It's Kind of a Funny Story. (mimale)
  • Film byl natočen přibližně za 6 týdnů. (Čulo)
  • Malby a animace budov, které můžeme vidět ve filmu, vytvořil americký umělec, architekt a grafik Brian Drucker. (Čulo)

Reklama

Reklama