Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zach Galifianakis, Keir Gilchrist, Lauren Graham a Emma Roberts září v povznášející komedii o hledání duševního zdraví na tom nejméně pravděpodobném místě. Někdy to, co má člověk v hlavě, není tak šílené, jak myslí…což rozhodně platí pro Craiga (Gilchrist), vystresovaného teenagera, který raději sám odchází do psychiatrické léčebny, aby si od všeho trochu odpočinul. Místo toho potkává poněkud neobvyklého mentora (Galifianakis), možnou novou lásku (Roberts) a hlavně dostává příležitost k novému začátku. Okouzlující, zábavný a moudrý – takový je příběh o dospívání Něco jako komedie. (Magic Box)

(více)

Recenze (409)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady nazev opravdu odpovida, fakt je to jen tak lehce vtipny. Sem tam se povede nejaka humorna scenka nebo hlaska, obcas udela nejakej magor neco vtipnyho, ale jinak to je normalni drama o klukovi v depresi. Je to podany takovou civilni, prijemnou formou, reziser nijak netlaci na pilu, i kdyz to bliti si moh odpustit. Herci jsou taky docela v pohode a prekvapil a zaroven zklamal me Zach. Prekvapil v tom, ze nehraje svyho klasickyho dementa a nepobiha tam ve spodkach a docela mu hrat vaznejsi postavu jde, takze me presvedcil, ze jako herec precejen urcity kvality ma. No a zklamal ze stejnyho duvodu, neni to to vtipny hovado, ktery by bavilo celej film. Celkove sice ne nuda, obcas se zasmat da, ale na vic nez 3* to fakt neni. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásný film o lidech kolem nás a v nás. Něco jako komedie vlastně není komedie, i když je vlastně každá scéna v blázinci komická. Je to ale příběh o lidech, kde každý řeší nějaký svůj životní problém. Každý ho řeší po svém a každý se z něj rozhodně zpovídat tak, jak sám uzná za vhodné. Každá postava má také svoje kouzlo a každá má svá tajemství. Moc hezky se na film koukalo i díky samotným hercům, kteří se zde opravdu krásně sešli. Zach Galifianakis mi dokonce ukázal, že není jenom extrémní blázen, ale opravdu super herec, který zvládne zahrát cokoliv. Doufám, že se mi Emma Roberts v příštích letech nezkazí. V každém filmu je na ní radost koukat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Snímek je to sice pomalý, jeho rozjezd je až unavující, leč inspirativnost mu nelze upřít. Jsem si nyní naprosto jist, že v rámci zachování zbytků duševního zdraví je nutné příští dovolenou strávit v blázinci. Nikdo tam po mně nebude nic chtít, doktoři budou na vrcholu blaha z mého zájmu o jakoukoli hru, jídlo bude v danou hodinu čekat na svém místě a pokud si budu chtít zařvat MUHUMUHUHÉÉÉÉÉ!, tak to nikomu nebude připadat divné. I na zemi může být RÁJ. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to převážně kvůli Zachu Galifianakisovi, protože je sranda se na něj už jen koukat a to navíc ještě umí mluvit, ale tohle bohužel za moc velkou pozornost nestojí ani jako film, ani co se týká učásti Galifianakise, on sám je sice srandovní, ale celej film tady sám rozhodně neutáhne, obzvlášť, když se tady řeší vážnější téma, i když odlehčenější formou a odehrává se to v psychiatrický léčebně ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přál bych každému zažít ten pocit, kdy si pustíte film, o kterém skoro nic nevíte a po chvíli si uvědomíte, že snad musí být inspirován právě vámi. Rozhodně nic pro ty, kteří se nechali strhnout pseudohodnotami většiny a řeší jen splátky nebo to, že má soused lepší auto. Víc filmů o nás "zvláštních". ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vtipný příběh o poněkud hloupém, jinak velmi talentovaném chlapci s mírným sklonem ke zvracení a hlavně sebevraždě. Nakonec budeme mít z filmu dojem, že o jeho sebevražedné sklony ani tak nešlo, přesto se tvůrcům podařilo dát odpověď mnoha mladým lidem na toto svízelné téma. Celým filmem se pak táhne příběh odehrávající se v takzvaném blázinci, kde se chlapec nechal dobrovolně hospitalizovat a poznává několik zajímavých postav. Mezi nejzajímavější se ihned zařadí Zach Galifianakis, vynikající komik poslední doby, který mne upoutal především svým talk show Mezi dvěma kapradinami, kam si zve hvězdy Hollywoodu a rozhodně si nebere nějaké servítky. V tak trochu vtipném příběhu hrají velkou roli jakési imaginace mysli hlavního hrdiny, které patří k velice kladné stránce filmu. Jeho rodiče, ztělesňující typický pár, jemuž děti přerostly přes hlavu a své zájmy a pohodlí nadřadily nad ně, také vytváří silnou složku příběhu. Ovšem celou kostrou je pochopitelně láska, která je zde jakýmsi všelékem a navíc v prostředí, o kterém máte dojem, že několik dní zde vydá za několik týdnů předražené dovolené. It's Kind of a Funny Story je taková rodinná cenzurovaná verze Přeletu nad kukaččím hnízdem s happy endem, sympatickými pacienty a usměvavým personálem. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Ľahkou formou podaná dosť závažná téma. O celkové odľahčenie sa kvalitne stará Zach, ktorý je fakt (opäť) dobrý. Na film sa príjemné pozerá a hoci to nie je komédia, ktorá zabezpečuje permanentné záchvaty bránice, nájdu sa aj tu miesta, ktoré pobavia a rozosmejú, ale skôr svojou iróniou. Je to film, ktorý nezmení svet, ale stojí za vzhliadnutie (odporúčam hlavne rodičom). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Anna Boden, Ryan Fleck / It's Kind of a Funny Story by Ned Vizzini | Hudba: Broken Social Scene | Produkcia: Kevin Misher, Ben Browning | Distribúcia: Focus Features | Štúdio: Alliance Films, Misher Films, Wayfare Entertainment | Rozpočet: 8 miliónov $ | Tržby: 6,491,240 $ || Zo začiatku šialene patetický, nič nehovoriaci lacný blábol, z ktorého sa postupne vybuduje slušná psychologická dráma na štýl oslavného veršu života ako takého. Hlavný predstaviteľ mi prišiel trochu nepresvedčiví, samozrejme jeho situácia si to v roli vyžiadala, preto je ťažké posúdiť, čím to mohlo byť. Zach Galifianakis je úžasný herec a nadmieru zábavný ksicht, no pozerať sa hodinu a pól na jeho znudenú tvár tiež nemôže byť žiadnou výhrou. Preto len priemerne. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se musela nutit k dokoukávání, nijak výrazně mě neoslovily herecké výkony, ani žádné kultovní hlášky se nekonaly, děj to nemá téměř žádný, ale stejně se mi to celkem líbilo a název tomu vlastně odpovídá-vtipné je to jen místy a trochu. Taková odpočinková úsměvná záležitost z psychiatrické léčebny, kde vlastně nejde o žádné drama, ani komedii. Těžko se takový film zařazuje, ale oceňuju originální nápad-hlavně tedy prostředí.S hlavním hrdinou jsem občas soucítila (ony i ty malicherné problémy někdy člověku vážně zatopí),líbila se mi postava Bobbyho,který je tak trochu nejchytřejším z celé "psycho"rodinky, jinak byli zajímaví i Muqtada, který nikdy nevylézal z pokoje nebo Noelle se sebevražednými sklony. Režisér nijak netlačil na pilu,takže se žádných sociopatických výlevů nedočkáme, bohužel by to chtělo přibrat trochu toho humoru nebo naopak dramatu,takhle film neví,čím být.Ale určitě se jedná o zajímavý film.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bože těch prvních dvacet-třicet minut! Přesně jak když člověk s náznakem úsměvu čeká na vtip a okamžiky očekávání střídají okamžiky zklamání (tímto vyjadřuju dík, že nám cimrmani vymysleli tenhle geniální obrat). Hlavní postava taky ze začátku nepůsobí zrovna jako ten druh chudáčka/sympaťáka. Ale po skončení byl dojem spíš pozitivní. Konec docela naladí a pozvedne, postavy se časem stanou zábavnějšíma, opravdovějšíma a trocha toho vtipu se najde (pro mě scéna, jak si Egypťan na konci trsnul). Kdo chce vidět, jak asi vypadá umírněný projev Zacha Galifianakise, aniž by pronášel fekální proslovy nebo něco fekálního prováděl, má jedinečnou příležitost (jo, celkem milý překvapení). Doporučila bych to asi těm, co nechtěj vidět nic moc vážnýho, ale takovej klidovej film s pár fajn momentama. Na druhý zhlédnutí bych to ale neviděla. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Být mladým je strašně náročné. Tohle nám (ve zkratce) říká tenhle sympatický, hodně dobře obsazený film. Hlavní hrdina (pro mě neznámý Keir Gilchrist) se mi opravdu do role kluka, který neví, jak dál, opravdu hodil. Stejně jako Zach Galifianakis, který zde předvedl minimálně pozoruhodný výkon. No a začínám pomalu chápat, co všichni vidí na Emmě Roberts. V menších rolích se mi líbili Jeremy Davies a hlavně Lauren Graham (bylo fajn ji vidět znovu ve filmu). Upřímně, kdybych tenhle film viděl tak za rok, tak by mě možná tak nezasáhl, jako teď. Taky totiž přede mnou stojí pár věcí (maturita, vysoká) ze kterých mám trochu depresi. A vědět, že na mě někde v nemocnici čeká někdo jako Zach anebo Emma, tak si asi taky dám trochu "pauzu" ode všeho… :-) 90 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To, že i v psychiatrické léčebně může být švanda, jsme se už párkrát přesvědčili. Tvůrci přikládají několik životních pravd, solidní herecké obsazení a mísení několika žánrů. Přesto je tahle poměrně milá záležitost spíš jednohubkou, ke které se málokterý divák někdy vrátí. Milovat vyzývavou holku svého nejlepšího kamaráda se nevyplácí. Může to dopadnout blbě: a/ konec přátelství, b/ rozbitý nos, c/ myšlenky na sebevraždu. Tenhle šestnáctiletý (ne zrovna sympatická postava) hošan má doma navíc podivné rodiče a před sebou přechod ze střední školy na univerzitu. Sám se přihlásí do psychiatrické léčebny, která ovšem zdaleka není jen pro mladistvé. Pozná pár životem omlácených jedinců, pozná sympatickou holku.. však to znáte. Poměrně upřímný náhled do hlavy náctiletého příjemně ubíhá, překvapí Zach Galifianakis v dramatické roli, Emma Roberts zase potvrdí, že patří k tomu nejlepšímu, co nastupující herecká generace může nabídnout. Jen Britu Keiru Gilchristovi jsem na chuť nějak nepřišel. Neobvyklé prostředí, fajn hudba, slušný zážitek. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná indie komedie, která má zbuzovat spíš jemný úsměv na tváři, než hlasitý smích. A to se daří perfektně. Postavy jsou sympatické a výborně napsané a celé to má takou příjemnou atmosféru, že se u toho zkrátka nudit nebudete. Navíc je zde výborný Zach Galifianakis, který potvrzuje, že zvládne i trošku vážnější role. A Emma Roberts ještě nikdy nebyla tak cute. Prostě správnej feel-good film, který si pustím kdykoliv znova. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Menej vtipné momenty striedajú trápne momenty a tie ostatné (nájde sa aj pár lepších) oživí geniálne zvolená hudba. Nič svetoborné tento film nerieši, no páčil sa mi jeho zmysel hlavne v ironických momentoch, ktorým by neuškodilo aj viac priestoru. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pomaloučku jsem se do toho dostával, ale pak jsem se do toho vžil. Celkem se mi to líbilo. Pacienti švihlí tak, aby se jim člověk občas zasmál. Položky dramatu a komedie byly v rovnováze. Snažil jsem se pochopit chápání postav a vcítit se do jejich problémů a také jsem se při vtipných momentech bavil. Takže celkově fajn film. Emma Roberts byla opět skvělá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Něco jako komedie je fajn žánr, vím ale o jednom ještě lepším. Říká se mu komedie a poznáte ho podle toho, že si řekne o víc hvězdiček než o tři. Není všechno trojka, co chcete. ()

Reklama

Reklama