Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý bankéř J. B. Ball (Edward Arnold) se rozčílí nad rozhazovačností své ženy a ze střechy vyhodí její nový sobolí kožich. Ten přistane na Mary Smithové (Jean Arthur), která se ho pokusí vrátit, ale pan Ball jí ho vnutí a navíc jí ještě koupí náhradu za její poničený klobouček. Kvůli tomu ji majitel obchodu začne mít za jeho milenku. Tato zpráva se rozkřikne a Mary nestačí odmítat nabídky od lidí, kteří se snaží přiživit na jejích domnělých konexích. (IQ Tiqe)

(více)

Recenze (13)

pepo 

všechny recenze uživatele

Screwballová verzia popolušky. Veľmi dobre vystavaný scenár budúceho klasika Prestona Sturgesa, rýchle tempo a hlavne skvelí Jean Arthur a Edward Arnold. Ray Milland je trochu do počtu, pretože na romantickú strunu sa tu prekvapivo veľmi nehrá. V tej dobe a tomto žánri vznikli síce omnoho lepšie kúsky ale väčšinu súčasných komédií to s prehľadom strčí do vrecka 8/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hlavně ať vám tu kraslici nesežerou moli!“ Hodně střelená crazy komedie, která toho sice zpočátku moc k zasmání nenabízí, ale postupně se rozjede do solidních otáček. Jde v ní hlavně o kulometně rychlé dialogové výměny a úsměvné scény, které se díky kupícím se lžím stávají stále vtipnějšími. Škoda jen, že dochází i na různé pády připomínající grotesku a vtipné nejsou skoro vůbec. Konec však vše pěkně uzavírá…a nebo ne? Za mě to budou slušné 4*. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přesně takovou screwball komedii jsem chtěl vidět. Romantika není tím nosným prvkem, není to úplně střelený, ale přesto s dobrým spádem, poutavostí a tradiční zápletkou se záměnou osob. Ne že bych se neustále za břicho popadal, ale bavilo mě to. Je fajn, když pro změnu nehraje prim hlavní duo "zamilovaných", ale značnou část práce odvede bohatý cholerický tatík Edward Arnauld (připomínající Sašu Rašilova z Trampot oficiála Tříšťky). Je to víceméně tuctový snímek, ale popravdě, kolik podobných je? # [viděno: monitor, 2.0 -> 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 6 | humor 5 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Strašne strelený film, ako jeho scenárista Preston Sturges o páde luxusného KOŽUCHA zo strechy od milionára J.B. Balla, ktorý ho chcel pôvodne darovať svojej žene, ale nakoniec skončil v náručí atraktívnej Mary Smith, ktorá práve cestovala v hromadnej doprave. Od tejto zázračnej situácie sa jej rapídne zmení život. Nebola na tom dobre po finančnej stránke, platiť nájom týždenne sa javí ako problematické, z časopisu, kde pracuje, končí a ešte k tomu sa zoznámi so synom J.B. Balla, pritom sa pritrafí klasická zámena identít. A začne propagovať HOTEL LOUIS pána Louisa Louisa ! Očarujúca Jean Arthur ! FILM ide tak excelentne, že som si neuvedomoval plynutie času a 90 minút ubehne ako voda, t.j nenudíte sa ani na okamih ! Najsilnejšia stránka filmu je to, že je extrémne hlučný, ukričaný, ukecaný, huláka sa tu stále + si kombinujte trafný scenár Prestona Sturgesa a máte tu udalosť !!! PS: Pády, nástrahy, šmyky, tak to je prevedené, ako v najlepších groteskách Chaplina, Keatona, ... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Povabná komédia ponúkajúca guľometné dialógy, situačný humor aj romantický rozmer, aké sa točili v 30 - 40-tych rokoch a boli veľmi populárne. Výborný výber hercov, hlavne tých mužských, ponúklo aj v tomto prípade skvelú zábavu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Do života každé dívky by měl aspoň jednou spadnout luxusní sobolí kožich. Na druhou stranu, ochránci zvířat by byli proti a ani já, i když nejsem jejich členkou, nefandím takové decimaci sobolího druhu. Jean Arthur coby chudičké sekretářce se ale takového kožichu dostalo a rozpoutalo to kolotoč bláznivých událostí, na jejichž konci se rýsuje naděje na celoživotní štěstí. ___ Rozjařený snímek s lehoučkým dějem a docela dobře vypointovanými scénami. Klasika, která potěší. /5. 2. 15. / ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Tenhle screwballový snímek se liší v jedné zásadní věci. A to v příběhu. Kromě standartní dávky humoru byl příběh neskutečně dobře promyšlený a nebál bych se použít slovo až spletitý. Ale zároveň to bylo tak akorát, a i přes poměrnou složitost příběhu se v tom divák udrží, pobaví a dokonce i v jistých momentech překvapí. Takže 5* především za skvělý příběh doprovázen vyváženou dávkou humoru a samozřejmě skvělými hereckými výkony. 90%. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Z tak jednoduchej zápletky tvorcovia vydolovali čo sa dalo. Celé to nabaľovanie ďalších zápletiek už vyznievalo dosť naivne a nereálne. Dialógy tiež ešte nie sú úplne to pravé orechové, ako v neskorších Sturgesových filmoch, no vďaka Edwardovi Arnoldovi to má šťavu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slušná screwball komedie, která ještě hodně vykazuje rysy slapsticku (pády, kopance) namísto slovního humoru (kterej je navíc zpravidla těžko převoditelnej do češtiny - komolení angličtiny francouzským hoteliérem). Ray Milland je (stejně jako v Langově Ministerstvu strachu) nevýraznej jak vojenský fusekle ve smrkovým houští, zato Jean Arthur si mě svým spontánním projevem získala. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DON'T YOU LIKE THIS ONE EITHER? I DO NOT. IT LOOKS LIKE A SALT SHAKER. WELL, WE THINK IT'S VERY RECHERCHÉ. THAT'S THE TROBLE WITH IT!! Ztřeštěná komedie s naprosto roztomilou Jean a jejím fantastickým hlasem. Ke konci, kdy na sebe všichni v jednom kuse řvali jsem fakt nestíhal. Pecka. Hlavně Loise, když předváděl jízdu na koni. PS: Buchta v cameo roli na konci s kloboučkem a perem byla nádherná. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Jako by snad Easy Living odkazoval typem humoru na rané němé grotesky, protože spousta vtipných situací nestojí na konverzaci, nýbrž na obrazu. Jak píše Iq Tiqe film se nijak nevymyká komediím 30. let, ale potěší a na celých 88 minut dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Skoro se až nemůžu zbavit dojmu, že si V. Slavínský vypůjčil kostru příběhu pro "svou" Přítelkyni pana ministra, která je o tři roky mladší. (Adina Mandlová se typově od Jean Arthurové taky moc neliší). ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Američtí kritici hýří přívlastky jako "skvělý", "neodolatelný" atp. Jakby ne: hlavním hrdinou jsou tu prašule, které navzdory nástrahám ze strany slušnosti a skromnosti nakonec vyhrávají na celé čáře. Výprava i konverzace (na rozdíl od situační komiky, s výjimkou sekvence v samoobslužném bufetu slabé) ovšem přesahují průměr. ()

Reklama

Reklama