Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚCO VÁM ŘEKNU. TAKOVÁHLE DĚVKA JSEM PŘIJEDE Z JEDINÝHO DŮVODU.…“ /// Americký vidláci po sedmi tisící dvě stě čtyřicátý osmý. Citlivý příběh o ublížení bezbranné dívce, která se posléze odmění podobným stylem. Zvrhlá část je zvrhlá dostatečně. Vyvolá v člověku přesně ty pocity, který vedou ke slastnýmu sledování utpení druhejch – když jde o následnou pomstu, samozřejmě. Taková sadistická zvrhlost, která potěší duši preferující vítězství dobra nad zlem. Za každou cenu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rok 1978? nepamatuju. 2.) Jsem spíš na to hromadný sexování. 3.) Thx za titule ,,Kroenen“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originál je surový, atmosferově slabší a bez temnějšího tónu, nebo ruchu. Remake všechny tyhle prvky obsahuje a i kdyby je neměl i tak by diváka psychicky zdrtil. Monroeův I SPIT ON YOUR GRAVE je plnokrevný nikým nešetřící exploitation, který kdybych viděl na nejmenší možné obrazovce v černobílém formátu i tak mě ohromí. Drastický, brutální na pohled bolestivý zážitek s výborně vybudovanou atmosférou, propracovaným vývojem psychického podvědomí - všechny kruté scény jsou pro nás bolestivé (vcítíme se do hlavní postavy) a v závěru nám spadne kámen ze srdce. Ale špatný psychický stav nás dlouho neopustí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, ale upřímně jsem nadšen že vznikají tyto remaky kdysi zapomenutých a ve své době obyčejných hororů (Poslední dům nalevo, Craziers, Úsvit mrtvých). Nejedná se o rozhodně špatné kousky. Chce to hlavně totálně se oprostit od teenage a notně přibrousit násilí. A výsledek se dostavuje. Neříkám že by mě I Spit on Your Grave ve své první polovině kdovíjak bavil, ale druhá polovička je už naprosto jiný šálek čaje. Pomsta je sladká a hrdince jsem upřímně a nepokrytě fandil. Bylo mi naprosto jedno co zbyde z "našich" hošánků. Podobně zaměřený Last House on the Left se mi ale líbil trošku více. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak jestli by se mělo jednat o horor postrádající veškerou logiku a jestliže to má sloužit jako nástroj k vyvolání naprosto jednoznačných emocí, tak to potom ano, ale dovol mi, abych to hodnotil z hlediska všeobecně filmového. I bezduchá násilnost přece může mít děj, bez půl miliónu otázek, který každého vnímavého a alespoň trošku pokročilého diváka musí napadnout. Možná bych chápal účel stupidních amerických komedií, jako relax, ale podobný typ filmu, v podobě "hororu", opravdu nepobírám. Jediná pasáž filmu, kde se tvůrci evidentně zamysleli, je trýznění předchozích trýznitelů. Opravdu na závěr, sebe sama degradující, logiku děje postrádající, nadpřirozená výměna rolí mučitele a oběti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak konečně pořádný masakr, který si skrze brutalitu a psychický nátlak vyšlape vysněnou cestičku do divákova hlubokého podvědomí. Jasně že je to snímek plný klišé a svým zpracováním, strohými dialogy a některými hereckými výkony se zařazuje k řadě jemu podobných béček, ale tentokrát je zkrátka ten emocionální dopad tak silný a lahůdkově vygradovaný (vysloveně s brokovnicí za zadkem), že to překryje jakékoli nedostatky. Jak první půle trochu nudila a pozornost udržovala výhradně Sarah Butler v ultrakrátké sukni, ta druhá ve znamení krvavé vendety vše bohatě vynahradila a režisér to na mě rozbalil v takovém stylu, že jsem jen strnule přihlížel. Škoda, že to nešlo více do hloubky a více se nezapracovalo na jednotlivých postavách, ale to už bych chtěl až příliš.. :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Keď sa Jennifer (Sarah Butler) nasťahuje a prvýkrát ide na toaletu, voda je tmavohnedá. Keď do nej vhodí mobil, voda vo WC je výrazne čistejšia. (Pat.Ko)
  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Day of the Woman. (MikaelSVK)
  • V původně zamýšlené verzi scénáře měla Jennifer (Sarah Butler) do chaty přijet se svým psem. Ten byl ale na poslední chvíli ze scénáře vyškrtnut, jelikož by najmutí takto vycvičeného psa přesáhlo původní rozpočet. (Conspi)

Reklama

Reklama