Reklama

Reklama

Dennis

(festivalový název)
  • Dánsko Dennis
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2007, 18 min

Obsahy(1)

Ani Dennisovy svaly nedokážou zakrýt jeho bázlivost a především závislost na matce, se kterou stále žije. Navzdory své ostýchavosti se Dennis rozhodne pozvat na rande dívku, která se mu líbí. Krátkometrážní dánský snímek velmi citlivě ukazuje, jaký rozdíl může být mezi tělesnou schránkou a lidskou duší. (ČSFD)

Recenze (52)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný rozbeh zaujímavého indie celovečeráku, ktorý neviem prečo skončí pri 18. minúte a ostane iba nedopovedaným krátkometrážákom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dennis, na povrch hora masa, ve skrytu duše neuvěřitelně lehce zranitelný člověk. A tady v tomto případě 18ti minutový příběh o tom, jak první pohled může přebít skutečnost, kterou v sobě skrývá každý z nás. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít bezúdržbové tělo kulturisty, tak se nechám uspokojit najednou od všech těch čtyř blbek, které pod hromadou svalstva nezahlédly Dennisovu citlivou duši. Já totiž nejsem stydlivý, ale mamánek Dennis s tím má celkem problém. Mne to tedy moc nebavilo, ale sledovat plachého kulturistu, který jen občas skromně zatne biceps, bylo celkem zajímavé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ozrutný svalovec vo vleku svojej spolubývajúcej....mamičky, ktorá navarí i zabaví. Až tak, že každý pokus kulturistického zriadenca vymaniť sa z "láskyplného" matkinho zvoretia končí jej vyčítavým komentárom a pohľadom. Poučenie? Po dovŕšení 18.-19. rokov by sa mal pokúsiť každý osamostatniť sa, čo sa týka bývania. Dlhodobé prežívanie v jednom priestore s rodičmi po učnovsko-stredoškolských iniciačných rituáloch sa totiž príliš často premení na patologickú štúdiu žiarlivosti, vzájomných drobných podrazov, pri súčasnom upevňovaní nezdravej závislosti. Poučné. No trochu vadilo prílišné hranie na efekt. Zdôraznenie rozporov brutálnej hory mäsa a jej neschopnosti vymaniť sa z kruhu mamkinej starostlivosti či plachosti versus nadnesenej herkulovskej dokonalosti svalových útvarov vyznelo až neprirodzene absurdne. No a kdežeby bol takýto poslušný mumák schopný takej vzbury, žeby si dal potetovať hornú časť tela? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Autoritativní matka, přerostlý kulturista a osmnáct minut, které mají na to, aby nám společně představili funkční drama, které (přiznejme si zbytečně) tvůrci roztáhli na celovečerní film (Mazel). Patřím totiž mezi diváky, kteří nejprve viděli celovečerák a pak se podívali na Dennise, který odvyprávěl snad i víc a drsněji/uvěřitelněji a ani k tomu nepotřeboval letenku do Thajska. Právě na celovečerním snímku se projevuje až moc slušný scénář, který je nastavený tak, aby se hodný brumlavý outsider nijak neznepřátelil divákům. Kim Kold i tady oba palce nahoru!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Najsmutnejších a najfrustrujúcejších 18 minút aké som kedy videl. No vážne, len sa nad tým zamyslite. Vyobrazenie tak úzkostlivé, cítil som neuveriteľný pocit stereotypu a začarovaného kruhu života hlavnej postavy. Chlap ako hora, ale čo z toho, keď je skrčený vo svojej tichej a takmer nepriepustnej ulitke? Je mi ho naozaj ľúto. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě, kratší verze "Mazla", kde urostlý, nesmělý panic ve středním věku, řeší problémy se svou autoritativní matkou a neschopností komunikace se ženami. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Pomo bych ten nápad rozvedl do celovečerního snímku. Na vykreslení postav sice těch 18 minut stačí, ale přece jenom mně to příliš nepřesvědčilo. Borec s hromadou svalů, který spí s maminkou??? Pochopil bych, že je citlivý, náladový a melancholický, ale tohle už bylo docela na hraně. Nicméně režisérův záměr vyšel, chtěl poukázat na to, že mezi lidským vnějškem a vnitřkem může být diametrální rozdíl. Já si však stojím za názorem, že čím lepší fyzická stránka, tím roste i duševní sebevědomí. Avšak pravdou zůstává, že na duševní rozpoložení člověka působí mnoho a mnoho faktorů. 75% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve celovečerní film. Na tomto snímku se mi líbí jeho kratší stopáž, do které bylo ale krásně vměstnáno v podstatě to samé téma (Introvert Dennis, svalnatý kulturista se snaží vymanit z matčiného sevření). Lidé by si měli uvědomit, že ne vše o člověku vypoví jeho vzhled a tělesná schránka... ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý kraťas, který jednoduše řečeno názorně popisuje citát "Nesuď knihu podle obalu". Škoda, že tento krátký film nepřišel s trochu zajímavějším a lepším koncem... ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Mně se ten konec naopak líbil. Vystihuje Dennisovu smířenost se situací; společně s matkou zavřený ve své ulitě se do ní (nejspíš ne poprvé) vděčně rád vrací. Zpracování je prosté, ani bych neřekla, že to může tak dobře fungovat. Skvěle vykreslené hlavní postavy (beznadějně introvertní a křehký Dennis a matka, která mu brání dospět), což je s ohledem na stopáž obdivuhodné. Sympatické dílko. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Denis na mě působil o něco lépe než samotný film Mazel, který jsem viděl den předtím ;) Přisuzuji to krátké stopáži, ale i tomu, že se Denis snažil být o trochu více společenský než ve filmu. Tento krátkometrážní snímek odkryl pár neznámých o Denisově životě, což bylo fajn. Bylo docela zajímavé pozorovat, jak děvčata brali Denise, jako hrǎcku a né jako člověka s duší. Bylo to zde velmi dobře vykresleno. Já jsem spokojený, za **** ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Todle je kulturista?? Takový věchýtko :D Já, když zavřu oči a zapnu představivost, mám svaly mnohem větší :D Ale ne vážně, bylo to moc krátký na to jakou to má myšlenku a potenciál. Slušilo by tomu to pořádně rozrochnit... takhle je to vyšuměná šance. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kim Kold je neskutečnou postavou, a to jak fyzicky, tak i herecky. Skvěle se hodí na podobné filmy a ta dramaticky melancholická rovina mu výborně sedí. Ta chvíle, kdy přijdou jiní muži, je až neskutečná, stejně jako poslední scéna, která ukazuje, že na velikosti a síle člověka nezáleží. Maminka je pořád maminka. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Skvělý krátký film, ze kterého by mohl být ještě lepší celovečerák!!! Škoda, že se rozhodli udělat jen krátkometrážní! ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Kraťas o tom, že... že kulturisti jsou troubové. A tenhle ještě k tomu rozumově i citově zaostalej - "super". Tak hlavně že má svaly!! O nic jinýho přece nejde: "Jsem kulturista, !!mám svaly!!, že nemám mozek mi je celkem jedno." Natočíme o tom písničku... nebo film... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tady je zrovna škoda, že to skončilo u krátkometráže - působí to hodně utnutě, rozhodně by se dalo pokračovat, námět za to stojí. I Kim Kold kupodivu umí zahrát. Třeba příště. . . ()

Reklama

Reklama