Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pod heslem parodie najdete v encyklopedii tuto definici: "Parodie je přetvoření původního obsahu do směšného charakteru. Imituje originální dílo, na něco naráží, zdůrazňuje chyby nebo naopak záměrně dělá vše dokonale." Zparodovat se dá prakticky všechno, některé situace nebo postavy se přímo nabízejí. Oblíbené bývají parodie hudební, známe velmi zdařilé parodie filmové a občas si autoři vezmou na mušku i některý z televizních pořadů. Pokud se toho ujmou opravdoví mistři v tomto oboru, slibuje to vždy skvělou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Šílené, zas jeden zcela zbytečný pořad, ale chápu, dnešní televizní zábava je v krajně zoufalém stavu, že se stále musejí sestavovat, snad na podnět samotných diváků, podobné archivní střihové pořady, složené ze starých scének a hudebních výstupů (ve kterých byl tím hlavním aktérem opět Karel Gott, my snad nikoho jiného nemáme). Pokud bych měl z těch x parodiií přeci jen nějakou vyzdvihnout, tak by to byla parodie na Receptář - Recepis se Zdeňkem Izerem a Markem Dobrodinským ale i ta je všeobecně známá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tajemná ruka zašmátrala v archívu ČT a vylovila z něj několik nesourodých scének. Ty nejvtipnější byly již výrazně mediálně obehrané a ty neprofláknuté zase zlehka postrádaly vtipnost. V hlavním vysílacím čase bych si, za zaplacené výpalné v podobě koncesionářských poplatků, určitě zasloužil něco lepšího. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na těchto pořadech jde krásně vidět, jak se postupně mění doba a vnímání humoru. Ani jedna znabízených scének mě nepobavila takovým způsobem, abych brečel smíchy, jako nám ukazují kamerové pohledy do tehdejšího divackého obesazenstva. Vašek Postránecký jako moderátor, taky nijak nenadchl a tak si tu jednu hvězdičku vydupal navždy mladý Kája i děkovací scénka Luďka Soboty, která byla asi vážně nejlepší ze všech. Nic to však nemění na faktu, že jde zase o jeden z těch zcela zbytečný pořadů České televize, který když prošvihnete, tak se vlastně vůbec nic nestane. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jasně, staré klasiky, které pobaví i dnes. Ale to opravdu televize nevymyslí něco nového? Je fakt potřeba si zvyšovat rating vykopávkama? Ach jo. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Ať už scénky do tohoto sestřihu vybíral kdokoliv, asi bral to, co mu padlo do ruky jako první. Většina totiž za moc nestála. ČT má ve svém archivu určitě mnohem lepší kousky. Mimochodem, výbornou Izerovu parodii na Receptář tu lehce zcenzurovali. Pokud si scénku pustíte na youtube, tak úsek 4:31 - 4:42 byl v tomto pořadu vystřihnut. http://www.youtube.com/watch?v=WCPxFr_oT70 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Obsahuje děkovnou řeč Luďka Soboty za udělení ceny, za další cenu poděkuje Jaruš v Kouzelníkovi a navíc si se Srstkou střihne duet, Izer s Dobrodinským parodují Přemka Sobotu a jeho Receptář, Marek Eben si zparoduje svůj vlastní pořad Na plovárně, v Šanci bude soutěž o půl milionu korun, Nálepková s Havelkou si zazpívají dechovku, Hlaváčová s Gottem hrají Lucernu s pípou, Bohdalka skládá zkoušku na hlasatelku, parodie na operetu Korna a Gotta. Jeden ze střihových pořadů uváděných Václavem Postráneckým přichystaný Alešem Ulmem a Františkem Polákem, který spadá do čistého průměru střihových pořadů a přináší víceméně známé scénky ze zábavných pořadů. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Komu vadí chytré a zdlouhavé tlachání vyžraného náfuky Postráneckého, ať nezapíná. Kdo to přežije, dočká se každých 20 minut lehce nadprůměrné zábavy. ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

Nic proti vytahování starých kousků z archivu, ale tenhle mix "Slavných parodií" byl vážně hodně nevyvážený, ČT má rozhodně ve skladu i lepši kousky. Vrchol pořadu přišel hned na začátku, Sobotovo děkování všem - od rodičů až po opice - při přebírání ceny nemělo chybu. 60% ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

V archivu musí byt desítky lepších parodií než vyhrabali do tohoto pořadu. Je zajímavost ať je pořad z jakékoliv doby na jakékoliv téma je do něho nějakým způsobem narvanej Karel Gott. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch slabších čétečkářských střihových reter pod vedením Václava Postráneckého. Značné výkyvy v kvalitě jednotlivých scének lze částečně přičíst zvolenému tématu „parodie“, které po prošmejdění archívů České televize nenabízí mnoho možností kam šáhnout. Na druhou stranu, kdy jindy už vytáhnout Dejdarova Mrazíka, nehledě na to, že zábavnou show Šance zastupovala totálně nepovedená záležitost pětice Dvořák, Vladyka, Bobek, Zich a Přenosilová. A tak, pominuly jedno seriózní pěvecké číslo Karla Gotta, ke kterému byl tento pořad více než štědrý, dočkáme se vedle klasiky v podobě kvalifikační zkoušky Jiřiny Bohdalové předsedané Vladimírem Dvořákem, Karla Gotta a Jany Hlaváčové přetvářející pod dohledem dua Šíp-Uhlíř Jiráskovu Lucernu nebo hitu „Čau lásko“ ala Možná přijde i kouzelník, také děkovací řeči Luďka Soboty, lehce zcenzurovaného Receptáře pánů Izera a Dobrodinského, Marka Ebena parafrázujícího svůj vlastní pořad Na plovárně či dvou hudebních parodií v podání dvojic Havelka & Nálepková potažmo Korn & ……….ano, opět božský Kája. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Nenaplněný potenciál. Myslím si, že zdaleka nevybrali to nejlepší. Jenže asi museli zachovat jakousi pestrost interpretů a proto tam nemohl být celou dobu jen Izer, který mě s Markem Dobrodinským a jejich Recepisem pobavil asi nejvíc. Vlastně jsem to ani nedokoukal, protože poslední scéna mě tak nudila, že jsem radši šel spáchat večerní hygienu. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Profláknuté parodie, které jsou ovšem o několik tříd výš, než dnešní odpad jako třeba Partička a podobně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to takový střihový pořad, ve kterém se střídají ty lepší parodie s těmi horšími. Pravdou ale je, že ve srovnání s dnešní podobou zábavy byli všichni tehdejší komici stále jedničky a pobavit uměli. Hlavně se zábava dělala poctivě a bez zbytečných vulgarit. Nejvíc mě pobavila první scénka Luďka Soboty a poslední imitace Karla Gotta a Jiřího Korna. Pořad měl hodinu, ale tvůrci jistě mohli mít lepší ruku a vybrat trefnější parodické scénky. Jen v pořadu Šance jich bylo dost stejně jako v Možná přijde i kouzelník, než ta s Jaroslavou Hanušovou. A to už nemluvím o legendárních scénkách Karla Šípa a Jaroslava Uhlíře. ()

Reklama

Reklama