Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

castor 

všechny recenze uživatele

Urážka jména James Cameron, jehož asistentka mu zřejmě musela na pracovní stůl položit chybný scénář. Jinak si to vysvětlit nedokážu. To, že ji James následně shodil do Propasti, převrhl na ní akvárko s hladovými Piraněmi (za které se toho času slušně styděl) a to, co zbylo, předhodil Vetřelcům, už nechejme stranou. Kdo ví, kolik stránek scénář vůbec měl. Skupina jeskyňářů/potápěčů/horolezců/dobrodruhů/snílků/milionářů/začátečníků/debilů se pokouší zmapovat zřejmě největší neprobádaný jeskynní systém na světě. Jenže nahoře si příroda zachtěla své, jeskyně se plní vodou a naděje s každým novým přitečeným hektolitrem rychle klesá. Parta nejprve plácá nesmysly, hledá cestu ven a postupně přichází o své méně zajímavé kolegy. Bohužel nezajímaví jsou prakticky všichni, a jakmile začnou řešit osobní bolístky, do sedačky začneme zlostí vyřezávat kosočtverec. Scénář tak zřejmě musel vytvořit nějaký hodně poruchový počítačový program z roku 1997, který na klasický survival thriller nabalil už stokrát řešené problémy otravných postav. Vše navíc korunují neuvěřitelně jalové herecké výkony (asi nejvíc děsí Ioan Gruffudd a Rhys Wakefield). PS: Zub divočáka si nicméně hnedka dávám kolem krku!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ JESKYNĚ? ,,TADY DOLE MI TO VŠECHNO DÁVÁ SMYSL“..... /// ....a Frank leze do průrvy, která je široká jako ucho jehly. JESKYNĚ JAKO KATEDRÁLA – slyšíte tu vznešenost? Přivádí vás to k orgasmu? Ne? Třeba pomůže, když někdo zemře! Se stoupající vodou nabírá film na zajímavosti. Kreténský chování nesere jen Franka, jenž je skutečnej vůdce, kterej ví jak přežít (a jeho hra ,,na Boha“ mi vyhovuje), ale i mě. Když má někdo chcípnout, tak mu to řekne (nebo to udělá...). Voda je svině a ne každej hold dokáže zachovat při řešení prekérek rozvahu. Film v němž hraje prim prostorovej zvuk, jeskyňka a její otvory, voda + VODA a kterej nepohřbívá ani tak debilní chování (několika) lidí, jako pološílenej scénárista, kterej nechal napsat závěr své 3leté dítě. (Možná mu je víc....) 2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju rychlokurz potápění. 2.) NE! Po mrtvole si neoprén neoblíknu! 3.) Jsem známej topič....ve vodě....lidí. 4.) Pochopím, proč lidi před odjezdem na Macochu chodí k holiči. 5.) Zjistím, že svýho tátu nejlíp poznám v jeskyni. (Nezapomeň se ostříhat). /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prolézačka zatopenou jeskyní převracející naruby postulát Raymonda Babbitta. A tak když prší, musíme ven. Skupina speleologů i přes varování, že fakt přichází déšť, zůstává v jámě a pak je nemile překvapena, že když do jámy prší, plní se vodou. Dobrodružství může začít. Když je východ zavalen několikatunovým kamenem, je třeba najít jinou cestu na povrch. Slušně napínavý, ale téměř ničím výjimečný survival s naturalistickým přístupem ke smrti, rovněž ale s velmi klišoidní spojovací vycpávkou v podobě narušených rodinných pout mezi otcem a synem. Můžete hádat, jestli nabral překvapivých obrátek. Klasická oddechová trojka ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Já, jako jediný, jsem ten Cameronův záměr prokoukl, HA! Má zálibu v "ponorkovávání se"? Má, tak proč to nevyužít a nezkusit natočit něco s vodou. Navíc je nezbytně nutné natočit nějakou pitomost z hlubin na zem volající (tedy ne úplně až do nebe), aby byl další film brán zase jako výborně zpracovaný film, když ten předchozí byla bračka (hybrid mezi brakem a sračkou). ~~~ A tak nás Cameron zavedl k jedné velké díře v zemi, u níž všichni mají to neskutečné nutkáni riskovat (buhvíproč) životy, aby tu díru prozkoumali. Jen co do ní vlezou (a nečekaně zjistí, že to je prostě DÍRA), začne pršet (naprosto nepředvídatelný zvrat, který zvedne ze židle každého diváka, kterému do ní ale pustíte proud) a všichni tak začnou bojovat o život před utopením se kdesi v... díře (cítíte tu nervy drásající dramatičnost, kterou jste ještě jaktěživ nikde neviděli?). Samozřejmě se také dočkáte tuctově klišoidního závěru, hu-rá. ~~~ Riskovali zdraví a životy, tak dostali, co chtěli. A já, jakožto divák, jsem z toho měl, krom béčkového filmu, co? Záběry vody a jeskyní? No to toho víc uvidím a dozvím se i na ČT2. ~~~ Málem bych zapomněl, ono to vlastně bylo 3D, no tak to jó. Vlastně taky ne. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Přesně pro takovéto filmy mám slabost. Výborný film, krásné scenérie, vynikající příběh. Stísněné prostory - jeskynní, dobrodružství a nádherná příroda. Roxburgh ztvárnil úžasnou roli zarputilého podzemního dobrodruha. Příběh má hlavu a patu, kdy po stopách řeky hledají únik ze zatopené jeskyně. Velmi napínavé. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Film stál 30 miliónov dolárov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Film je věnován památce Wesleyho C. Skilese, podvodního kameramana a jeskyňáře, který zemřel 21. července roku 2010. (Terva)
  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama