Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Málokdy napíšu že film má otřesné herce, ale tady to prostě beze zbytku platí. Syn Josh je neskutečné poleno a když už u nějakého filmu zjistíte, že jeden z nejlepších je Ioan Gruffudd, tak je něco špatně. Postavy se chovají přímo divně, co například dělala dole ta holka a proč ji prostě líp nepřesvědčili že si ten neopren vzít musí, že bez něj je prakticky mrtvá. Takhle ohrozila další členy. Takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Prostředí samo o sobě samozřejmě docílí toho, že nudit se je téměř vyloučeno. A každého z nás vždy nejvíc zajímá co se kdy posere a jak to kdo odskáče. 45% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, možná jsem v tu pozdní noční (nebo spíš velmi časnou ranní) hodinu, kdy jsem se na Sanctum díval, už byl příliš otupělý, nicméně film mi rozhodně nepřišel tak děsný, jak by se mohlo zdát. Jasně, klišé je tam fůra (baterka v kančím zubu...) a hlavní mladý herec by potřeboval ránu ploutví, ale já se opravdu bavil. Čím to bylo? Charizmatickým hercem v hlavní dospělé roli, který byl vážně drsňák k pohledání (a dost mi připomínal Radka Brzobohatého), nádhernými jeskynními exteriéry (nebo interiéry?) a čarovnou kamerou, Hirschfelderovou hudbou, všudypřítomným napětím (ten první průlez úžlabinou, brrr) a v neposlední řadě postupným vymíráním postav, které bylo leckdy nečekané a přinejmenším ve dvou případech pro mě opravdu šokantní. Tři a půli hvězdy si dovolím zaokrouhlit nahoru. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prosím vás pěkně, rád bych se s váma o něčem poradil. Já když koukám na film, tak normálně sedím na zadku, ruce mám založené, nohy natažené, uši nastražené, oči otevřené a namířené na zdroj. Občas teda změním polohu, protože v Kamasutře říkali, že je to prý zdravé, ale přísahám, že můj divácký výkon tím nijak netrpí. No a tak by mě zajímalo, jestli to koukání na filmy dělám správně? Protože já mám pocit, jak se tady rozhlížím po tom hodnocení, že musím něco pěkně ku*vit... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Hraješ si na Boha?" ,,Tady dole Bůh není!" Napínavý dobrodružný film zachycující putování rozsáhlým jeskynním labyrintem. Cílem je najít podzemní cestu k moři, která by měla vést podél podzemní řeky. Úvodu patří nádherné přírodní scenérie snímané z ptačí perspektivy. Svět v podzemí je pohádkový, voda křišťálově čistá (než přijde bouře) a člověk má dlouho pocit, že sleduje působivý přírodní dokument. Pak nastane zlom, začne jít o život, postavy bojují o přežití a vy tušíte, kdo bude na řadě, což ale napínavosti neubírá. Postavy se chovají spíše protivně, aby si snad nezískaly sympatie diváka. Přesto je jejich snaha o přežití dramatická, doprovázená výbornou hudbou. Myslím, že herci si natáčení tvrdě užili, byť mnohde určitě pomohly triky. Ale ve vodě byli dosti...mě osobně by do takové jeskyně nedostal, navíc ještě se stoupající vodou! Pěkná oddechovka, snad jen v úvodu si mohli odpustit obehranou písničku - podle skutečné události. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Žádný prvoplánový filmový doják mě nikdy nedojme (spíš přiměje ke zvracení), žádný horror mi zpravidla nikdy nepocuchá nervovou soustavu (bohužel), ale adrenalinové "realistické" filmy jako je tenhle, na mě často fungují. Ve vypjatých okamžicích spolu s aktéry lapám po vzduchu, klepám kosu z podchlazení ve studené vodě, mžourám očima v černočerné tmě a hledám aspoň malou stopu světla, zatínám zuby při bolestivých úderech o ostré skalní stěny, napínám svaly, abych se vyhoupl na nějakou zásadní a životně důležitou římsu apod. A naštěstí taky před filmem nečtu žádné zdejší komentáře, zvlášť ne zdejších VIPáků, jen zběžně okem přelétnu moje oblíbence. Ale i tak mi film ležel na exteráku trestuhodně dlouho. A o to víc mě teď ovšem překvapil a potěšil. Nejsilnější okamžiky: utonutí Judes face to face, utopení kamaráda coby akt milosrdenství, poklidný a nenápadný odchod George (připomněl mi Oatese ze Scottovy výpravy), Victoria a její vlasy, naražení na stalagmit... Promíjím nějaký ten patos, občas špatné světlo a ruční kameru (ehm, je to totiž film z podzemí) a samozřejmě zaokrouhluju nahoru, kam jinam. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)
  • Příběh snímku je založen na skutečném zážitku spoluautora Andrewa Wighta, který během potápění spolu s dalšími čtrnácti potápěči uvízl na dva dny v jeskyni poté, co se zhroutil vchod. (oje)
  • Premiéra v Japonsku byla z původně plánovaného 22. dubna posunuta kvůli katastrofě způsobené zemětřesením a vlnou tsunami. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama