Reklama

Reklama

VOD (1)

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (975)

LihO 

všechny recenze uživatele

Začína to tvrdým výcvikom, dobre sa to rozbieha, tvorcovia nás kŕmia dojmom "to najlepšie ešte len príde", vzniká tam celkom dobrá atmosféra... potom sa to z mne neznámeho dôvodu zmení na spoznávanie "krás" sveta, lacné teenagerské klišé ako napríklad dievčatká pod dekou, ktoré si dobre že neodprisahajú BFF, no proste úplne zabitý potenciál celého filmu... a hoci sa to ku koncu opäť zlepšilo, ten skvelý prvý dojem mi to už nevrátilo. Keby si ten film udržal úvodnú atmosféru až do konca, tak bez váhania dávam 5 hviezd. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mi v hlavě znějí některé ulítlé melodie Chemiků. Herecké obsazení přímo skvostné. V počátku jsem viděl jako největší rozpor, který ovšem má hlava po čase přestala vnímat, fakt že malá holka mlátí silou o zem s vycvičenýma agentama. Jelikož se ve filmu docela dost utíkalo, tak mě film připomněl Lolu běžící o život. Scénář není kdovíjakým zázrakem, ale pominul jsem veškeré zápory, kterých není málo a docela příjemně se pobavil nad originální akcí, která je zajímavě snímaná. Joe Wrighta bych rozhodně za tento film neodsuzoval, ten chlapík má talent uspět i na akčním kolbišti. Klidně bych mu svěřil v budoucnu agenta 007. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Pohodový večerný akčák 70%..............Soundtrack Tom Rowlands a Ed Simons: 1. Hanna’s theme ,2. escape 700 ,3. chalice 1 ,4. the devil is in the details ,5. map sounds / chalice 2 ,6. the forest ,7. quayside synthesis ,8. the sandman ,9. Marissa flashback ,10. bahnhof rumble ,11. the devil is in the beats ,12. car chase (arp worship) ,13. interrogation / lonesome subway / Grimm’s house ,14. Hanna vs Marissa ,15. sun collapse ,16. special ops ,17. escape wavefold ,18. isolated howl ,19. container park ,20. Hanna’s theme (vocal version), ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Sometimes Children Are Bad People Too! Wright se nečekaně vytasil s (filmovou) definicí kruhem. I přes to je ale Hanna podívanou ďábelsky dokonalou v detailech a tam, kde už obraz nestačí přichází ke slovu kombinace zvuků s dechberoucími tóny vyjadřující pocity Chemických brášků. Pudové, chladnokrevné, dravé a syrové do morku kostí, ale jelikož Hanna pokaždé mine srdeční sval, těžko jí lze milovat, byť si nějaký ten obdiv s odstupem času zaslouží. Započaté a ukončené v dokonalém kruhu, který však nenabízí žádný smířlivý konec s neskutečně zajímavou hrdinkou, jejíž loutkovodič selhává při dokreslování jejího nitra. Hanna! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Artový akčňák o hit girl, hledající vlastní ženskou identitu. To vše ve světě, kde zabijáci pasou ladyboye, za poskoky mají skiny v bomberu, kanadách a s kšandami dole, a všemu šéfuje ženská, která tráví u ranní zubní hygieny tolik času, co puberťák čerstvě objevivší kouzlo masturbace. Asi nikdy nepochopím, jak takový scénář mohl někdo protlačit přes šéfy studia, ale nebudu zastírat, že se mi to líbilo. Ve škatulce ‚weird‘ se letos asi nenajde moc přemožitelů. Každopádně je nad slunce jasné, že jedna škatulka je Wrightovi hodně malá. Chemická hudba super, Saoirse je vynikající herečka, ale Cate by se na ty záporné role měla vybodnout. Sovětskou agentku vyměnila za americkou, černý účes za zrzavý, ale tragédie je to nachlup stejná. 4 a ½. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Původní příběh a scénář vytvořil Seth Lochhead už v roce 2006. O tři roky později pracoval na jeho zfilmování s režisérem Dannym Boylem, který ale od projektu nakonec odstoupil. Na produkci filmu se Lochhead pak podílel i v roce 2010. (oje)
  • Role Saoirse Ronan byla velice náročná na fyzičku, jelikož musela strávit 2 měsíce tvrdého tréninku (4 hodiny každý den) v Losangeleské tělocvičně pod vedením Dana Inosantoa (žáka Bruce Leeho). (c.tucker)
  • Joe Wright byl na pozici režiséra obsazen na výslovnou žádost představitelky hlavní role Saoirse Ronan. (oje)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama