Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Joa Wrighta na Hanně ani tak nelákala možnost natočit si akční scény (ne, že by je neuměl, to tedy ani náhodou), jako spíš možnost vrhnout dívku s dokonalými encyklopedickými, ovšem teoretickými znalostmi do víru civilizace a nechat ji (ne)semlít. A to se mi na filmu líbilo nejvíc. Ve výsledku ani tak nešlo o to, že se někdo někomu za něco mstí, o špiony ani supervojáky. Nejvíc mě zajímala právě hlavní postava skvěle zahraná po čertech sympatickou Saoirse Ronan, její poznávání skutečného světa, sbližování se s lidmi a tak dále. Hudba, musím říct, nic moc, ale vizuál s dlouhými záběry a řadou výborných scén (bojových i lidských, jako povídání pod peřinou) všechno přebil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Pohodový večerný akčák 70%..............Soundtrack Tom Rowlands a Ed Simons: 1. Hanna’s theme ,2. escape 700 ,3. chalice 1 ,4. the devil is in the details ,5. map sounds / chalice 2 ,6. the forest ,7. quayside synthesis ,8. the sandman ,9. Marissa flashback ,10. bahnhof rumble ,11. the devil is in the beats ,12. car chase (arp worship) ,13. interrogation / lonesome subway / Grimm’s house ,14. Hanna vs Marissa ,15. sun collapse ,16. special ops ,17. escape wavefold ,18. isolated howl ,19. container park ,20. Hanna’s theme (vocal version), ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF 2011, Bratislava] Substrát Grimmovcov rajcovne rozvedený skrz kinetické hrátky chlapáckych šarvátok do priamočiareho, ale aj fiškálsky koordinovaného dievčenského šprintu za vlastním vykúpením. Na správnom mieste a so "zakázanými" ingredienciami počatý experiment ktorý cez pubertálneho anjela lietajúceho mimo zákony univerza približuje bežnú žánrovú sekačku k nepredstieranému umeniu a nebrzdí ho ani ono opomínané elementárne jadro, pretože vedúci projektu dobre vie ako s ním nakladať. O koho ide? O Prometea Wrighta, ktorý "Hannu" okrídľuje tým, že jej neurčuje takmer žiadne hranice a svätí ju limitne vymakanými vlohami. Racionalita je pre teraz hluchá/slepá, počujem/vidím len kreativitu a tá mi konkrétne tu úplne postačuje-je nepoškvrnená. Edgard má u mňa velikánske plus lebo ľúbí presne to, čo ja-brak, art a chemické reakcie... "So, here we go." ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Hanny jsem konečně pochopil, proč tolik holek miluje filmovou ságu Twilight. Kolem této ságy se toho hodně namluvilo a spousta lidí, hlavně chlapů, ji dost tvrdě poplivalo, nicméně podle mého je problém celé věci někde trochu jinde. Problém je čistě v tom, že kinematografie je mužský svět, kde většinu klíčových tvůrčích pozic jako režie, scénář, kamera, hudba nebo střih obstarávají v 90% případů muži (a to procento je asi ještě vyšší), tudíž i filmy samotné jsou ryze mužské, včetně ryze ženských žánrů jako romantické komedie, které zvláště dnes nabývají dosti cynického a sarkastického tvaru. Ženy jsou tak nuceny sledovat mužské filmy, mohli bychom říci po vzoru existencialistů, že jsou doslova „vrženy“ do mužského světa, do něhož se narodí a nemají moc možností, jak to změnit. Samozřejmě tyto mužské filmy mohou číst nějak podvratně a proti srsti, ale i to se po čase stane zbytečností, protože se na ně postupně adaptují a vůbec jim nepřijde nějak závadné, že vlastně sledují něco, co s jejich myšlením a viděním světa není tak úplně kompatibilní. Maximálně to nějak vnitřně tuší. Jenže občas nastane anomálie, doslova výbuch nečekaného, a na světě se zjeví ryze ženský film jako Twilight, kterému ženy logicky bezvýhradně podlehnou (na tom filmu, respektive sáze, sice taky dělali hlavně chlapi, nicméně minimálně autorka knihy a scénárista jsou ženy). Představme si obrácenou situaci: představme si svět, jemuž vládnou ženy, nějaký hybrid dívčí války a amazonek. V takovém světě by logicky i ryze mužské žánry jako akční filmy byly natáčeny z ženské perspektivy, a vypadaly by tudíž trochu jako Hanna, kde na místo konfrontace, deformace a fyzičnosti převládá tanec, pocity a neustálé a příznačné utíkání z této akce pryč. A teď si představme, že by se v takovém ženském světě čirou náhodou zjevil nějaký esenciálně mužský akčňák, konkrétní nebudu jmenovat, dosaďte si tam nějaký svůj oblíbený – nastalo by samozřejmě to, že bychom byli stejně nadšený a horlivý jako holky z Twilightu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První řekněme hodinku mě to nezávislácké ladění sralo a gratuloval jsem si k tomu, že jsem odolal jít nato do kina. Potom jsem si ale začal ten divný galimatyáš postavený na nehezké holce, prostinkém béčkovém příběhu, zkratkovitě pojednané akci, kontrastech (výchova Hanny a její kamarádky, polární krajina vs marocká poušť, epilepticky střižený útěk vs bitka v jednom dlouhém záběru), pohádkových motivech a hudbě Chemical Brothers, začal užívat a ve výsledku byl celkem spokojený. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Úvodná scéna, kde Hanna (Saoirse Ronan) zabila zviera, sa natáčala na zamrznutom jazeru. (Greenpeacak)
  • Okrem Nemecka a Fínska pracovali filmári aj na púšti v severoafrickom Maroku. (MikaelSVK)
  • V roce 2006 i 2009 se scénář k filmu objevil na seznamu nejlepších scénářů, které nebyly zfilmovány. (oje)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama