Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v Koreji za dynastie Čoson (1648). Země se vzpamatovává z mandžuských nájezdů, skoro polovina obyvatel je v otroctví u bohatých korejských šlechticů (jangbanů) a do toho umírá za podivných okolností korunní princ Sojon. Spiklenecké síly usilují o život jeho jediného přeživšího syna Sokjona, který je ukryt na ostrově Čedžu. Hlavními hrdiny tohoto výpravného historického seriálu jsou Lee Daegil, Song Taeha a Kim Hjeon. Daegil, syn jangbana, je zamilován do otrokyně Hjeon. Její bratr Kunnom se však rozhodne ji od jejích otrokářů osvobodit a společně utéct. Daegil se poté vydává na cestu lovce otroků, kteří se zprotivili svým pánům a zároveň hledá svoji lásku Hjeon. Jednoho dne dostane za úkol chytit podivného otroka jménem Song Taeha. Taeha dříve býval generálem vojsk prince Sojona a slíbil mu věrnost i to, že bude chránit celou jeho rodinu. Brzy se cesty Daegila, Taehy i Hjeon prolínají a začíná čas útěku, odplaty, lásky, a řinčení mečů. (Marllone)

(více)

Recenze (6)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že za úspěchem tohoto seriálu stojí vynikající herecké obsazení. Myslím, že jsem ještě nikde neviděla víc menších či větších hvězd a známých tváří. I to bylo zřejmě jedním z důvodů, proč měl seriál tolik epizod. Když se vám totiž sejde taková herecká sestava, asi toho nejde nevyužít. Bohužel to ale odnáší děj, který je místy dost natahovaný, a výjimkou nejsou ani díly, kdy se tam vůbec nic neděje. Nad vodou to v takových chvílích drží skvěle promyšlené charaktery postav a hodně nadprůměrný soundtrack. K výkonu Jang Hyuka vlastně ani nemám co říct. Jen to, že naprosto chápu, proč na tuhle jeho roli byly tak pozitivní ohlasy. Stačí vidět způsob, jakým běhá, jak drží dýku, jede na koni nebo se jen dívá na svět s pohrdáním a smutkem zároveň. Myslím, že do téhle role dal všechno. Přesně naopak tomu bylo u jeho herecké kolegyně Lee Da Hae. Kdyby ta tam nebyla, nebo kdyby tam místo ní byl jen obrázek, vyšlo by to úplně nastejno. Když se smála, nevěřila jsem jí to. Když brečela, taky ne. Zkrátka ze sebe nevydala vůbec nic navíc. Naštěstí byla jediná, ostatní totiž hráli do roztrhání těla. A to nemluvím o naprosto fantastických bojových scénách. Jak už jsem psala, hudební doprovod je další silnou stránkou seriálu. Právě ten pro diváka udělal hrdiny i z obyčejných otroků, a dal jejich boji a pomstě tu správnou atmosféru. Chuno je mnohem méně sladší, než jsem čekala. Chuno prostě není pohádka. Přesto bych ho doporučila i těm, kteří jsou na sladké. 4* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

I přes občasné výpadky tempa a méně zajímavé vedlejší linie vyprávění, konečně korejský seriál, kde jsem si spravil chuť. Tento částečně historický seriál se docela akční i dramatický, bjová choreografie je zvládnutá skvěle, hlavní představitelé soupeřící o Lee Da Hae se rovněž vyvedli, hrají dobře. Je to napínavé, Lee tady má chudinka spíše pasivní roli,a le i tak její účast potěší. Co tu funguje spolehlivě je konfrontace a vývoj postav, což mě těší dvojnásob, že se nerezignovalo na propracovaný scénář a charaktery. Je vidět, že seriál bylo pořízen za drahé peníze, ať kostými, souboje, výprava, nádherná kamera a exteriéry i vesnice, města mají dost do sebe, vše působí realističtějí, než jsem čekal. Jediné varování k seriálů, budu citovat Gladness (snad mě nezabije) : "Ale vždyť tam nehrajou žádní bishící!" Jinak si myslím, můžete být maximálně spokojeni, ano akční choreografie vykrádá některé známé tituly, ale musím ocenit nasazení herců. Závěrem musím také pochválit OST, které se velmi povedlo. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Zklamání na entou. Jediné, co si asi ze seriálu budu pamatovat je ta spousta vaty, do které ho tvůrci zabalili. Kdyby ji vynechali a seriál zkrátili o osm dílů, tak by to byla jiná písnička. Tak jak jsem se na Chuno těšila, tak moc mě to nebavilo. Několik dílů jsem proklimbala a přesto jsem nikdy neztratila nit, nemusela děj vracet. Ono proč taky, když jedna scéna trvá víc než minutu, protože kamera ji musí zabrat zleva, zprava i kolem dokola. Docela se divím, že jsem byla schopná těch 24 dílů dokoukat. Nejhorší bylo, že mě nenudily jenom vedlejší linie, ale i ty hlavní. Jednou stačilo. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Posledni dobou mám náladu pouze na historické seriály a proto jsem zvolila právě Chuno. Jang Hyuk mne přesvědčil, že dlouhé vlasy mu fakt sluší :), ale nejvíce mám zatím ráda herce Han Jung Soo (možná i proto že se mi v Jackpot zalíbil jako hornagi man (tygří muž)... Z tohohle zase nemůžu spustit oči Ji-ho Oh. Ti tři s Ha-eun Kim jsou dokonalí. Až bude po zkouškových vrátím se... doufám že mne nezklamou! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vzdávám to po třech dílech. Herecké výkony až na výjimky dost bídné, tragická moderní hudba při soubojích, slabý příběh, hromada vycpávek, zoufalý pokus o humor a celkově poněkud lacině působící provedení. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Dobré vyobrazenie života otrokov v Joseone 17.storočia. Chytľavé OST s krásnym textom, dobré herecké výkony, ale naozaj zbytočne dlhé. Nezvyknem nedopozerať seriál, ale tie nekonečné súboje som občas preskakovala. ()

Reklama

Reklama