Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aktuální publicistika ČT v režii "divize Nová média" aneb sem s dotazy diváků snad ze všech komunikačních kanálů, které jsou tu k dispozici... a sem s přirozenými problémy z té bezprostřednosti pramenícími, pročež budiž chvála moderátorům, kteří se tím nedají zaskočit (což nejsou všichni, ale být vždy pohotový a vtipný beztak nedovede nikdo). Samozřejmě pouze "nový" formát včetně osoby a úlohy moderátora nemůže být sám o sobě nositelem kvality, dost velkou porci (ne)vydařenosti a (ne)zajímavosti toho kterého vydání má na triku jeho host - a nutno říct, že už byla k vidění dost slušná překvapení. Zkrátka střídavě oblačno, ale rozhodně čerstvý vítr v porovnání s obvyklým "výzorem" pořadu ze žánru "interview s osobností dneška"... Na Plovárně zůstává klasikou, ale tam je to právě o Ebenové atmosféře komorního setkání dvou lidí. 70%, protože jak jinak chcete hodnotit zajímavý pořad s kolísavou kvalitou, která je dána téměř nulově ovlivnitelnými faktory? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpůsobivější rozhovor v Hyde parku, co jsem měl možnost vidět, byl s Honzou Šibikem (pro mě jménem dříve neznámý fotograf např. Reflexu, ale po tomto rozhovoru jsem konečně procitl:)a to jeho fotografie mi nejsou neznámé, jen mi nějak utekl:)). Celá konstrukce pořadu na bázi interaktivity live otázky např. z výstavy, poté z twitter, emailu, sms, případně facebooku. V podstatě kdokoliv se může na cokoliv zeptat a to dodává hyde parku na neopakovatelnosti a zajímavosti. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento interaktivní pořad mě bere čím dál tím víc, opravdu zajímavá forma diskuze, komunikací přes známé sociální sítě (Skype, Facebook, Twitter, Youtube, SMS, tlf..atd). V Česku něco podobného do téhle doby nebylo, takže se dá říci, že jde ve svém pojetí o něco zcela novátorského a zatím fungujícího a snad i oblíbeného. Samozřejmě vždy záleží na atraktivitě hosta ve studiu, samozřejmě že se nikdy nic nezmění ani po stovkách jakýchkoli líbivých řečí (pořad však není jen o politice a poiticích), divák na druhé straně bude patrně stále nasrán a znechucen, ale neříkám že se na to občas nedá kouknout a když je chuť a zajímavý host, tak třeba i příjemně zabít hodinu svého drahocenného času. Uvádějí to pokud mě paměť neklame, tři lidé, dva muži a žena, výtka je jen k pravicovému tlachalovi Takáčovi, toho moc nemusím, i kdyyž co už není na komerci tak se trochu srovnal a dá se říct že se z něj stal profík. Některé žbleptající paka bych do éteru snad ani nepustil, kolikrát než ze sebe něco vysoukají tak uběhne pět minut:-). P.S.; Jak napsal blues, opravdu se jedná o důstojného nástupce "Vedlejších efektů" v hlavním vysílacím čase. Záslužný pořad, který tu chyběl. PS: To co sem tu napsal v roce 2010 to bejvávalo, dnes bych ohohodnotil tento pořad odpadem! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad na pořad, ale skončí to často, jako u nás vždy, u nudné PR, nebo trapně útočných dotazů neuvažujícího davu. Výjimky spíš potvrzují pravidlo. // Edit: Vypadá to, že postupně se mouchy vychytávají a Hyde park je neustále zajímavější. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tento komentář je nepřehledný, místy možná tvoří nějakou pointu, ale koho to zajímá, když je tak nesnesitelné hledat ji pod nánosy. A také se vyjadřuje k věcem, u kterých si to předem nevytyčil. Tedy komentář je přesně takový, jak na mě působí Hyde park. ---------------- Tak z té interakce je mi místy poněkud mdlo. Někteří redaktoři hovoří tak rychle, že sotva rozumím, co vůbec říkají, a místy mám dojem, že ani oni sami to neví. Velmi absurdní je taková podívaná, kdy ve studiu sedí zajímavý host, jehož povídání by mohlo být hodně přínosné, ale rychle metoucí redaktor/ka na něj střílí jednu otázku za druhou - fejsbuk, chat, skype, fejsbuk, fejsbuk, chat, telefon - a odpovědi potom sestávají z několika slov nebo vět, dokud nedojde k dalšímu přerušení. Myslím si, že vzhledem k časovému presu nemají ve studiu tolik času protřídit přicházející dotazy od diváků, a proto občas ty položené jdou dost mimo mísu a neměly se tam vůbec dostat. Reformulace otázek redaktory, postřehy a doplňující otázky jsou více méně přesné a nosné. --------------------- Když budu reagovat na sledování pořadu na programu ČT 24 - ve studiu sedí proti sobě dva lidé, jeden se ptá, druhý odpovídá. Dotazy vznášejí diváci pomocí zmíněných a dalších způsobů, takže se často mění téma hovoru vcelku hodně a hlavně rychle, protože diváci nejsou publicisté a původního tématu se často drží jen vágně, není problém skákat od vozu ke koze. Ve spodní části obrazovky potom běží v liště zprávy, které se diskuzního tématu vůbec netýkají. V horní části potom probíhají psané reakce čtenářů na probírané téma. Do toho se na levé straně ještě objevuje napsaný dotaz, který redaktor, často jinými slovy, nahlas čte. Pro mě je takovýto formát kvůli přehlcenosti informacemi dlouhodobě nesledovatelný. (A to mi bude teprve dvacet.) -------------- Navíc mi celkově honba za nejrychlejšími a nejexkluzivnějšími informacemi, velmi dobře reprezentovaná neustálými živými vstupy do zpravodajských bloků, přijde dost směšná. Dělali si z toho srandu už Monty Pythoni v roce 69 a bohužel je to jenom horší. Ve studiu sedí obličej a řekne: "Dnes se někde něco stalo. Někde už čeká Vanesa Dočkalová, aby nám řekla víc. Vaneso, máš slovo." Na obrazovku skočí obrázek Vanesy jak stojí před setmělou křižovatkou a za ní se do kamery usmívá hlouček pubescentů. Vanesa řekne: "Ano, skutečně jsem někde, kde se něco stalo, a se štábem to celý den sledujeme a postupně vám toho řekneme víc." Kamera skáče do studia, kde hlasatel řekne: "Tak to byla Vanesa z velké dnešní události, Postupně vás budeme informovat o vývoji." A přejde k podobné další zprávě.--------------- Uf, to se mi ulevilo. Už to muselo ven. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímavý publicistický pořad věnující se nejaktuálnější problematice.Líbí se mi, že to občas moderátoři umí slušně nandat našim politikům bez jakýchkoli servítek. A speciál věnovaný 11.září stál rozhodně také za to :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takáč, Kvapilová, Bosák.. skvělý novinářský tah na bránu, bez zbytečného slovíčkaření skutečně poutavý formát publicistiky. Velmi vhodně volená témata i promíchaní hosté, což kvituji s povděkem. Díl s Vachlerem mě mnohdy dostával do kolen.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tento pořad hodnotím velmi pozitivně vzhledem k stanoviskům diváků, plátců konses.poplatků.!!! Mělo to tady být ale už dříve. Nicméně trochu bych přehodnotil výběr hostů. Daniel Takáč, můj jmenovec, je velmi kvalitním moderátorem a redaktorem. Děkuji za pořad. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tohle občas trochu smrdí kotlem a jemu podobnými pseudopublicistickými pořady... i když musím uznat, že v "onlajn" veřejnoprávním kabátu to vypadá líp a člověk aspoň občas těch 135Kč měsíčně nelituje... 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kvalita roste/kolabuje v přímé úměře na přítomnosti/absenci zajímavých hostů a kladení otázek, občas mám chuť vypnout pořad. Komentované události jsou mnohem lepší a přehlednější. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hyde Park sem tam nechávám puštěný jen tak na pozadí, protože je to pro mě téměř nekoukatelný formát - ve smyslu abych se na něj soustředil a důkladně vnímal, co se tam říká. Jediný díl, který jsem zatím odseděl od začátku do konce s našponovanýma ušima, byl s Jaroslavem Rudišem, kde vyšla vzácná souhra zajímavého hosta a inteligentních otázek. Celkově mi ten nápad těžící z fenoménu sociálních sítí přijde spíše otravný a kolikrát mám z toho pocit, že to nadšení z "interaktivity s divákem" přebíjí nějaký informační přínos tohoto pořadu, který je často mizivý. Už mockrát jsem byl svědkem, jak se host cítil vyloženě nesvůj z toho bombardování otázkami ze stranu plebsu, který rád zatahuje politiku všude, tedy i tam, kam se vůbec nehodí (typicky u dílů s hosty - umělci). Celé to na mě dýchá nepříjemnou hektičností a stresem moderátora, který si musí hlídat kameru, hosta, obří dotykovou obrazovku, na kterou často zoufale opakovaně poklepává prstem, aby se mu zobrazila další otázka... Ech, Hyde Park je symptomatickým pořadem současné doby, na kterém je vidět řada jejích nešťastných rysů. A mohl bych se s klidem podepsat pod komentář, který napsal Gemini, který tento pořad vystihl zcela trefně. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Posaďte ho na židli a nechte ho odpovídat na otázky obyčejných lidí prostřednictvím všemožných telekomunikačních prostředků. Tenhle pořad tady mam za celou 24ku, perfektní News na český způsob. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, pane Takáči, i ty jsi pokrytec. A všichni ti, co sedí proti tobě rovněž. Takže se nic nevyřešilo za hodinu tlachání, masturbování, neobvyklých sexuálních praktik a jen chudáci diváci zoufalí z toho, že těm orgiím nemůžou být přítomni, píší stěžující si sms. Pořad s nechutným moderátorem, nazývejme ho tím správným termínem "prase", který si dovolil vypůjčit název od proslulého britského parku, je tady od toho, aby jen zamázl odpadní vysílání na nějakém ubohém televizním kanálu s nula procentní sledovaností. Tenhle park hodně smrdí odpadem. Procházku v něm rozhodně nedoporučuji, protože ten hnilobný zápach nesmyjete ze sebe hodně dlouho. Takáči, ty jsi sympatickej jak vrták v prdeli. 0% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nesporně zajímavý pořad, velmi autentický, ale je třeba ho "číst" mezi řádky, asi tak jako dříve "Rudé právo"...Díky Hyde parku se např. veřejnosti dostaly nonkonformní názory prof. Pavla Baršy, který (ač sám Žid) v názoru na židovství a Palestinu nezastává sionistická dogmata. Díky Hyde parku můžeme např. vidět, jak manipulativně lze moderovat rozhovor s osobou, jejíž názory se nehodí demoliberálnímu totalitnímu pojetí ovlivňování dětí - konkrétně unfair argumenty Daniela Takáče proti Janě Jochové, která hájí práva dobrých (fungujících) rodin v otázce tzv. sexuální výchovy na školách a za to její podsouvána odpovědnost za všechny negativní jevy ve společnosti, spjatými se sexualitou...atd. Ale mám-li hodnotit nápad, možnost okamžitého spojení, dotazů a odpovědí - dobrý počin! ()

Reklama

Reklama