Reklama

Reklama

Pomáhat a chránit

  • Irsko The Guard (více)
Trailer

Komediální thriller POMÁHAT A CHRÁNIT se odehrává na západním pobřeží Irska. Policista z malého městečka Gerry Boyle (Brendan Gleeson) má konfliktní povahu, zvrácený smysl pro humor, umírající matku, zálibu v prostitutkách a hlavně ho vůbec nezajímá mezinárodní obchod s kokainem, kvůli kterému mu jednoho dne na dveře klepe agent FBI Wendell Everett (Don Cheadle). Víc než aktivnímu řešení případu se Boyle věnuje posmívání a podrývání Everettovy autority, okolnosti mu ale nepřejí. Nejprve jeho nový horlivý parťák zmizí, pak ho začne vydírat jeho nejoblíbenější šlapka a nakonec se ho ¨C podobně jako všechny ostatní členy místní policie ¨C pokusí podplatit samotní pašeráci drog. To už je příliš i pro Boylea, který pochopí, že musí vzít věci konečně do vlastních rukou a jediným člověkem, kterému může věřit, je právě Everett. Vše se schyluje k výbušnému finále. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (432)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že The Guard je nějak přehnaně politicky nekorektní, spíš chce poukázat na jistý svéráz Irů a irského národního charakteru, stejně jako na stereotypy, které si v nahlížení na jednotlivé národy ponecháváme. Každopádně jsem se královsky bavil a to bylo jistě smyslel téhle originální komedie především, když navíc může s trochou dávky divácké imaginace fungovat i jako svého druhu zeměpisný dokument... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. John Michael od bráchy odkoukal, jak správně namíchat kriminální příběh s neodolatelným nekorektním humorem, takže než Martin dokutí svých Sedm psychopatů, můžeme si zkrátit čekání právě tímto kouskem. Brendan Gleeson v roli svérázného irského policajta doslova exceluje. Pokud se vám líbilo In Bruges, tak není o čem, dejte The Guard šanci. Takhle vtipnou věc zatím komediálně slabý rok 2011 potřeboval. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kandidatúra na najzábavnejší úlet roka. Má to úplne jednoduchý a priamočiary príbeh bez akýchkoľvek zvratov či prekvapení... ale na to serie pes za bicyklom, pretože Brendan Gleeson má životnú formu, záporáci filozofujú, matka sa zúčastnila orgií a scenár je hláška na hláške ("Jasné, že sme do IRA pribrali teplošov, bol to jediný spôsob, ako infiltrovať MI5."). No a westernové finále to samozrejme spečaťuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní detektivní komedie z Irska. Brendan Gleeson je naprosto boží a Don Cheadle se do své role taky naprosto božsky obul. To Vám vlastně sami potvrdí ve scéně, kde se kompletně ožerou, což je na Irsko typický, a všecko ostatní v tu chvíli pro ně je v tu chvíli daleko osobnější. Já jsem ani nemusel bejt ožralej, abych věděl, že tenhle film pro mě od té chvíle bude také obrovskou osobní srdcovkou, kterou z hlavy nedokážu vymítit ani bandou vymítačů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $5,356,468Tržby Celosvetovo $17,650,055Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Brendan Gleeson vládne svojou postavou vo filme ako vždy, hádže jeden frk za druhým ale je to zrežírované až príliš anglicky chladné na to aby to skutočne nasýtilo. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brendan Gleeson je opravdu excelentí a ty jeho rasistický hlášky mě fakt rozesmívaly, ale bohužel to není prča celou dobu. Jsou tam hluchý místa a ta trojice záporáků byla taková podivná. U tý finální přestřelky jsem ale pookřál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,OBDIVUJU VAŠE SEBEVĚDOMÍ, SERŽANTE.“... ,,JÁ OBDIVUJU VAŠE.“... ,,DOPRDELE. MYSLÍM, ŽE JSTE MĚ ZABIL.“... ,,TAKY MYSLÍM.“ ....... /// Typickej příběh s akcí a trochou humoru o zastavení obchodu s drogama a mrtvejma pašerákama. Navíc jsou tu děti – takže to musí bejt trhák! Seržant Gerry Boyle je Ir (nezapomeňte, že rasismus je součástí jejich kultury) a poslední z nezávislých. Jeho nejoblíbenější postavou je Goffy, a už jen to, že člověk nemůže říct jestli je kurva chytrej nebo blbej působí vtipně. Vážně. Černo – absurdní humor a nekonvenční seržant si mě nakonec získali! A závěrečnou, westernově laděnou přestřelku jsem si neskutečně užíval!! (Ale já nejsem normální!) Přestože nedělám ,,do drog“, jsem rád, že seržant Gerry Boyle je Ir. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ucházím se o práci drogovýho dealera. 2.) Nechápu, proč je lepší si na (jistou) práci najmout Kolumbijce. 3.) V Bruggách už jsem byl, teď bych rád do Irska. 4.) Thx za titule ,,Mrkfa“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslel som, že černosi nevedia lyžovať... alebo to bolo plávanie?“ Občas sú niektoré vtipy také silené, až nie sú vôbec vtipné. Takisto scenár nie je žiadny zázrak a Marka Stronga som nikdy nemal rád. Dosť však situáciu vylepšuje netradičná dvojka Cheadle/Gleeson (hoci Gleeson pôsobí mierne schizofrénnym dojmom). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stát se pomahačem a chráničem je poměrně snadné, ale vydržet v uniformě až do důchodu, to vyžaduje schopnost nalézt si správnou hranici lhostejnosti, cynismu a chápavého výrazu tváře. Seržant Boyle to navíc vytunil přesvědčením starého chlapa, že v jeho věku si může dělat a plácat co chce, což je velmi osvěžující. Závěrečnou terminátorskou vložku jsem již po něm nepožadoval, ale celkově mi jeho vnímání světa připadalo velmi inspirativní a zábavné. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Neuškodila by rýchlejšia kadencia hlášok a rýchlejšie posúvanie deja. Aj napriek dobre napísaným dialógom a naozaj veľkej sympatickosti Brendana Gleesona cítiť premárnený potenciál a príliš veľa hluchých miest. Toto malo rozhodne kultový feeling. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal něco trochu jiného. Ze začátku jsem měl docela velké problémy se naladit na styl humoru tohoto filmu a zábava přišla až s příchodem Dona Cheadleho, který byl okamžitě pasován do role nahrávače pro výborného Brendana Gleesona a scény s nimi byly nejvtipnější (filozofujícím záporákům jsem se zasmál přesně jednou, viz konec komentáře a přišli mi dost divní). Sečteno a podtrženo, sem tam nějaká hláška či úsměvný dialog mezi Boylem a Everettem, jinak docela nuda. Výborné finále s nadsázkou spolu s chytře neuzavřeným koncem dojem z filmu sice zlepšily, ale na 4* mi to přecejenom nestačí. "Proč je to vždycky na mě?" - "Protože jsi psychopat" - "Sociopat, ne psychopat. To mi vysvětlili v blázinci." - "V čem je rozdíl?" - "To nevím. Je to složitý." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Irové jsou jako sloni. Rádi si dají do chobotu, upřímností se občas ocitnou v porcelánu a mají dobrou paměť.. Objektivně The Guard nevyužil sílu svého potenciálu, ale za suverénní výkon toho narezlého, přes metrák vážícího leprechauna jedna poctivá reálta navrch. Jo a pozor! Když v budoucnu někoho střelíte, neptejte se ho, jestli už vidí světlo a takový ty věci. Mohl by to brát, že se mu posmíváte.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Ani neviem kam by som to žánrovo zaradil :) ... ale je to úplne jedno. Povedzme, že to je komédia, ktorá jednoznačne stojí za to. Brandan Gleeson je vynikajúci..., ale celkovo aj všetko ostatné okolo neho šlape výborne ako dobre namazaný stroj a človek tak dostáva nečakané dávky fresh humoru, ktorý je veľmi ojedinelý a práve o to viac poteší. Tento film je taká írska špecialitka, ktorá popri ostatnej hollywoodskej tvorbe pôsobí ako príjemné osvieženie. I'm Irish. Racism is part of my culture. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Michael McDonagh | Hudba: Calexico | Produkcia: Chris Clark, Flora Fernandez-Marengo, Ed Guiney, Andrew Lowe | Distribúcia: Sony Picture Classics, Element Pictures, Optimum Releasing | Štúdio: Reprisal Films Element Pictures, Crescendo Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: - $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som po troch rokoch od filmu 'In Bruges' pozeral, že ďalšie dielo Martina McDonagha je ešte stále v nedohľadne, tak ostávalo len čakať. V tom sčista-jasna som zhliadol túto ukecanú írsku krimi-komédiu. Povedomé mi bolo meno, povedomý mi bol štýl príbehu a humoru. A v tom ma osvietilo. Starší z bratov McDonaghovcov taktiež vystrčil rožky a ja s čistým svedomím môžem konštatovať, že o nich dvoch ešte budeme počuť. Spokojne teraz môžem čakať na ďalšie ich počiny. Táto prvotina nemala chybu. Možno nebola tak úderná ako Martinov preslávený debut, ale tie skvostné dialógy (slovné hračky a konverzačné bitky) sa mi určite vryjú do pamäti. Herecky úplne nonšalantne zvládnutá každá rola a tých vedľajších postáv s rôznymi typmi charakterov, to už sa dnes nevidí. Navyše každá postava má svojské črty, ktoré robia film rozmanitým, príbeh síce na malom priestore, ale režisér a vcenárista v jednej osobe sa s nim vyhral naozaj dopodrobna. A ten záver, z toho by si mohli v hollywoode brať príklad. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Americká kobliha versus irská whisky. U Gerryho nemáte jistotu, jestli je tak blbý nebo geniálně chytrý. Bavilo mě jak si utahoval z agenta FBI. Jeho smysl pro humor byl skutečně až nebezpečně zvrácený. Svěží komediální detektivka, která si na nic důležitého nehraje. Jeden se pobavil nejen u odzbrojujících hlášek, ale hlavně vnímal to drama jistých situací, ve kterých se kluci ocitli. Nejvíc mě dostal závěrečný dialog v noci, u mostu mezi Gerrym a Wendellem. Až to zabolelo jak moc si člověk uvědomil, že to v tom momentu byla fakt smutná pravda - "a kdo příjde, hm?" ... Takže, když to shrnu: bestiálně humorné, dramatické, milé a pokud se dobře pochopí ta správná chvíle, tak i dojemné. K té pětce zářivých hvězd přidávám šestou za hudební doprovod ;-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Prostředí je fajn, herci jsou fajn a humor se taky objeví, ale nemohu se zbavit dojmu, že se z toho dalo vytěžit daleko víc. Vztah dvou hlavních poldů není příliš rozvinutý a všechno jede tak nějak na půl plynu. Navíc mě zklamal konec. Irská odplata, kterou jsem viděl nedávno a pochází z podobného prostředí, mě zaujala mnohem víc. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Máte tušení, co se s těmi zbraněmi stalo?“ – „Třeba je snědly myši.“ Solidní úlet z Irska. Kriminální zápletka je prostinká jako perex v bulvárním článku, jenže o tu vlastně ani moc nejde. Slouží hlavně postavám, kterých si tvůrce, respektive jejich poblázněnosti, všímá. Moc takových, které se nedají nazvat úkazy, tu totiž není. Nad všemi pochopitelně vyčnívá irský král vedlejších (a několika výtečných hlavních) rolí Brendan Gleeson, který se odmítá uculovat nad fotkami kolegových dětí, protože všechny jsou stejně ošklivé a který při své práci policajta volí hodně laxní metody. A je tak trochu rasista. I když k tomu má, jak tvrdí, své vysvětlení. V jednotlivostech bez výhrad, celku ale chyběla větší nápaditost a spád. Hluchá místa tak nemůžu v téhle venkovské detektivce ignorovat. V Bruggách, které s Gleesonem natočil bratr režiséra McDonagha (jeden je John, druhý Martin), mi sedlo mnohem víc. Stejně ale váhám, protože tahle smršť nekorektních hlášek by si ty čtyři hvězdy možná zasloužila. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vtipnější záležitost a rozhodně originálnější, ne postavenou pouze na dvou třech nápadech. Finále mě vyloženě zklamalo. Ale Brendan Gleeson samozřejmě výborný stejně jako trojice překupníků drog. Filmy V Bruggách nebo Hot Fuzz, kterým by se Pomáhat a chránit chtělo podobat asi nejvíce, jsou ale mnohem, mnohem lepší. Tři a půl. ()

Reklama

Reklama