Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rebecka je mladá úspěšná právnička, která žije sama. Jednoho dne ji zavolá kamarádka z dětství Sanna. Našla svého bratra, místního evangelického kněze, brutálně zavražděného v kostele. Nyní se skrývá, protože policie ji z tohoto činu podezírá a ona se bojí, aby ji úřady neodebraly její dvě děti. Zoufale prosí Rebecku, aby přijela. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

k212 

všechny recenze uživatele

Švédská luteránská církev a její všemožné lokální sektářské sbory aneb boxovací pytel Asy Larsson. Servítky si příliš nebere, ale ve výsledku je zcela jasné, že je to o lidských slabostech, které se za víru pouze schovávají, aby nebyly tolik "vidět" a církevní instituce jim tento úkryt s radostí poskytuje. Film je slabší odvar toho, co se člověk dočte v knize, ale na stranu druhou má svůj jasný smysl a cíl. Spíš než kriminálka je to drama několika lidí, které je okořeněno bizarní vraždou. Nasmínáno to není zle, ozvučeno jest to divně, herecky to poněkud pokulhává. Nicméně se docela těším, zda se tvůrci pustí do adaptací dalších příběhů Rebecky Martinsson. Minimálně ten druhý -Prolitá krev- by za to stál, je o fous lepší a agresivnější :) ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se mi nelíbí evangelická kazatelská show a její komercionalizace, tak ukázka několika zfanatizovaných švédských bigotních věřících mé přesvědčení jen potvrdila. Hlavní představitelka, daňová expertka Rebecka, se vrací do své rodné Kiruny v době sluneční záře, aby utěšila svou sestřenici Sannu, která našla svého bratra Viktora mrtvého v kostele místní náboženské komunity s uřezanýma rukama. Automaticky se postaví na stranu její obhajoby, ale Sanna je přesto ihned zatčena a uvězněna. Rebecka tak potkává ve svém rodném městě několik postav, se kterými ji pojí společné zážitky. Od těch špatných prožitků Rebecka z Kiruny před sedmi lety utekla. Nyní se vše vrací jako bumerang. Sic jsem se místy ztrácel v přehlednosti postav, nečekaný závěr, mrazivá Kiruna i chladná atmosféra činí film shlédnutelným. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková pomalejší švédská krimi/detektivka z prostředí menšího městečka kdesi v ledových dálavách, ovládaném vymaštěnou náboženskou komunitou, kdy díky režisérovi a prostřihům z činu netrvalo dlouho poznat, kdo, kdy a kdo všichni byly svědky. A tak se hodinu a půl řešilo proč přesně. Zdlouhavé a místy dost předvídatelné se zvraty a indíciemi, které jste už mnohokrát viděli v tolika jiných detektivních thrillerech. Tomu, že to u nás vyšlo rovnou v DVD Edici, to tak poměrně odpovídá. Být to v kinech, aktuálních 56% by to nedosáhlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hezká krajina. Mizerná kamera, neskutečně pitomý výběr hudby, herecké ochotnictví a děj tisíckrát zpracovaný. Režie totálně v háji - takové neumění zinscenovat byť jednu dramatickou scénu jsem dlouho neviděl. Tady prostě ani dramatické scény nejsou, i když mohly být, celé je to v jedné lince, bez vzruchu. A tak se stala vražda, no a co? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Kiruně na severu Švédska. (Cheeker)

Reklama

Reklama