Reklama

Reklama

No moriré sola

  • angličtina I'll Never Die Alone

Obsahy(1)

Čtveřice mladých dívek jede po delší době z vysokoškolských kolejí domů. Po cestě narazí na brutálně ubitou dívku. Odvezou ji na nejbližší policejní stanici ve městečku Trinidad. Po pár hodinách výslechu se vydávají opět na cestu a za chvíli zjistí, že je sleduje auto, které viděli nedaleko nebohé dívky. Začíná tuhý boj o přežití a zachování si alespoň špetky lidské důstojnosti. (Chatterer)

(více)

Recenze (79)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct... křišťálově čisté exploitation se všemi klady i zápory, které k němu patří. Brutální, násilné, divácky nevděčné, odpudivé, amatérské dílo. Každopádně víckrát už ho neuvidím. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná, masakroidní pocta klasikům, zcela bez zábran, zbytečných servítků a keců! Klasikové, stejně tak jako příznivci žánru, žasnou a říkají si, jak jen to je možné, kam až je možné zajít, vždyť my jsme ve své době rovněž šokovali a přinejmenším stejně tak dobře. Ano, to je pravda, ale je to jako v hudbě, za každou cenu překonat svůj vzor (ať to stojí, co to stojí) do té doby nepřekonatelný. Závodí se stále, u těchto filmů hlavně v tvrdosti a brutalitě. Pro fanoušky exploitace, nejen té klasické ze 70. let, jedna z dalších povinností. Z novější doby podobné filmy: "Chaos" 2005 nebo "Run! Bitch Run!" 2009. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Suchý old school exploiťák, odehrávající se někde v Jižní Americe. Fanoušci a úchyláci (což je většinou jedno a to samý) si přijdou na své. Ale mně přišlo dobrých jen cca 20 minut (samotné rape a revenge), zbytek nuda, často dlouhý záběry na nic. Ale srát na to. Scéna znásilnění je rozhodně na úrovni (dá-li se to tak říct) - má dokonce 4 oběti, nikam se nespěchá, vše se odehraje téměř beze slov, slyšíme jen trpící oddechování a tlukot srdce. Násilníci nejsou žádní přehnaní typové a celkově vyzněli spíš jako takové loutky. Poznáme je opravdu jen minimálně. Ono to ale platí i o těch čtyřech děvčatech... Nevím, zda toto 'odosobnění' hodnotit kladně, ale působí to díky tomu tak trochu nevšedně, což je dobře. A taky je to film bez jakýchkoli protěžovaných postav. Toť asi z mé strany vše. Nepřišlo mi to nějak moc brutální, ale minimálně nepříjemný pocit by se na moment dostavit měl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

BRUTAL!!!!!!!! Tak po dlouhé době jsem padl na exploiter, který mne skutečně naprosto uzemnil a téměř "zvrátil" naruby ... Tohle je fakt extrém!! Tvůrci si sice jednoznačně brali inspiraci z kultovek typu "rape and revenge" 70. let jako byl Last House on the Left (1972) a zejména mi to přišlo hodně inspirováno I Spit on Your Grave (1978), ale zasazeno do dnešní doby, dnešním zpracováním to zapůsobilo o dost jinak ... nechci říct že lépe nebo hůře, ale styl natočení tohoto filmu je naprosto ojedinělý ... Děj je jednoduchý a zcela prostý, parta krásných dívek cestuje autem, u silnice nalezne zmlácenou a znásilněnou dívku. Naloží ji do auta a odváží na místní policii. Kousek od nalezené dívky letmo zahlédnou černý velký jeep s nějakými místními ... jak střílí po zvěři. Na policii už je dívka mrtvá, sepisuje se protokol a přijíždí auto, které kamera letmo zabírá přes otevřené okno policejní kanceláře. Je to přesně ten jeep, který dívky zahlédly po cestě ... Po nějakých těch obelhávačkách začíná "EXPLOITATION - PEKLO" toho nejhrůznějšího, nejdrsnějšího, nejkrutějšího a nejzvrácenějšího kalibru ... Dívky jsou odvezeny násilím do lesa, zde mučeny, dlouho znásilňovány nejrůznějšími způsoby a musí podstoupit ty nejzvrhlejší praktiky... Vše je vidět, kamera nic neskrývá, nikam neuhýbá, film nikam nespěchá ... divák si tuto scénu "užije" dlouhé a dlouhé minuty ... Když jsou dívky ponechány nahé v lese, brodí se listím, mokřinami atd., naleznou jakousi chatu. Zde se zdá, že naleznou dočasné útočiště ... Bohužel ... černý jeep přijíždí znovu ... Tohle je fakt krutost par exelance a rozhodně je to jen pro okrajové publikum. I já jsem měl z filmem v jednu chvíli docela problém. Jeho nejhustší stránky jsou například strašně pomalý způsob vyprávění, vše se strašně vleče, divák je tím úplně mučen ... Dále je to naprostá nepředvídatelnost filmu. Vůbec nemůžete vsadit na dívku, která, a jestli vůbec, to přežije ... Asi po 70 minutách filmu jsem už vyloženě prosil a modlil se o pomstu ... Ve finále pak začně řezničina a tvůrci na diváka vysypou perfektně provedené a kruté gorescény ... plus naprostou lahůdku na konec ... Tohle je, znova opakuji, rozhodně jen pro publikum co má v tomto subžánru hodně nakoukáno!! "Tvrdostí" bych film asi přirovnal k neoficiálnímu remaku Last House on the Left, tedy k filmu Chaos (2005)... Čistý, nekompromisní exploitation jen pro hodně otrlé diváky ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další pocta kultovním snímkům Last House on the left (1972) a I Spit on your Grave (1978). Takže můžete čekat hodně dlouhou scénu mučení a znásilňování (která trvá asi 15 minut!) a následnou krvavou odplatu. Oběti jsou tentokrát rovnou čtyři a vrazi tři, což zapřičiní slušný masakr a následek toho, že se počet všech postav v závěru pěkně zredukuje. Film je sice amatérský, ale reálný, ženské oběti se chovají po většinu času uvěřitelně, což bohužel neplatí u policisty, jenž se v klíčovém momentu zachová jako debil. Celkově se to dost vleče, hodně záběrů mi přišlo zbytečně přetáhnutých, ale jinak je to slušný exploitation, na který se znova asi nepodívám. P.S. Ta hudba při úvodních titulcích je vážně špičková! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod celkem lacinou slupkou, která ale naštěstí nezasáhla herce, se skrývá opravdu skvělý rape & revenge, který může směle a bez rozpaků konkurovat hitům z 70 a 80tých let, kdy tyhle filmy letěly. Nicméně nedoporučuju slabším povahám, sice mě celkem zarazila cenzura některých scén, každopádně zabíjení a znásilňování tomuhle filmu nevadí ani zadleka tolik, jako záběr na mužský péro. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Riadne brutálny filmík, len smola že je tak amatérsky natočený. Hlavne tá jednoduchá kamera. Tvorcovia asi chceli diváka šokovať, no vidieť dnes vo filme znásilnenia a gore scény to mne už nestačí. Možno pred 10.rokmi by som sa z toho posral, no dnes už nie. Fanúšikovia žánru Exploitation však budú určite nadšený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý máme to své a každý tráví filmový čas po svém. Docela zvědav jsem se nestačil divit, kam slibně se rozvíjející snímek (mylně prezentovaný jako horor) sklouznul. Čtveřice sličných kamarádek se náhodně připlete k nemilé události a z dobré vůle pomůže zřejmě znásilněné a surově zbité dívce, která nehybně leží u krajnice opuštěné silnice. Jenže ne každý dobrý skutek skončí happy-endem. Po policejním výslechu se na auto kamarádek navěsí záhadně podezřelý jeep a boj o holý život a důstojnost začíná. Kdo schytá kulku hned z kraje, má (podle všeho) vyhráno!! Někteří tvůrci by holt měli své choutky nechat doma pod peřinou. Násilí, které prezentují jiní zástupci (z poslední doby kupříkladu francouzští Martyrs nebo Inside oplývá krom jiného i slušnou pointou), mělo zpravidla nějaké „opodstatnění“. Tady je to řezničina bez sebemenšího úmyslu poslat divákovi vlaštovku, proč se banda tupanů vrhá na bezbranné dívky, kvapem je znásilní a zmorduje.. žádná úchylka, žádný motiv, smysl, snaha experimentovat, jen šup šup, a jedeme dál za dalším mladým a hlavně bezbranným masem!! No Moriré Sola je bolestivým zážitkem s mučivě dlouhými záběry, který chce jen šokovat, přičemž neoplývá zrovna kvalitami filmovými. I když předkládaný amatérismus byl zřejmě promyšleným úmyslem, zrovna jako podivně zvolené záběry. Nekompromisně čisté exploitation, jen bohužel bez přidané hodnoty. Prostě ať to stojí, co to stojí.. Jen ne vždy to ale klapne!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štyri kamarátky sa vyberú na aute na výlet. Ten sa však ani z ďaleka neskončí najlepšie. Ako prechádzajú svojim autom pustinou, jedna z nich spozoruje ležať vedľa cesty zranenú ženu. Rozhodnú sa jej pomôcť a tak všetko nahlásia na neďalekej policajnej stanici. To bola ale chyba. Porekadlo - "za dobrotu na žobrotu" - sa vyplní do poslednej bodky. I will never die alone je amatérskym snímkom, ktorý sa čisto zameral na brutalitu, zvrátenosť a vnútorný boj o zachovanie štipky dôstojnosti. Pomsta býva totiž "sladká". Na počudovanie však prispel "lepšou zábavou" ako podaktoré filmy disponujúce rozpočtom na úrovni Titanicu. Nakoľko nemám rád amatérske horory, som sám zo seba prekvapený, že ma vôbec tento film zaujal. Tento snímok totižto nedisponuje ničím výnimočným či prekvapivým. Len si ako keby bezstarostne plynie. Asi som mal slabšiu chvíľku no mne sa to proste pozdávalo. Strop je však niekde, tesne pod úrovňou troch hviezd. ()

petero 

všechny recenze uživatele

I'll Never Die Alone je minimálne tak podarenou nízkorozpočtovou variáciou k I Spit on your Grave ako je Chaos k The Last House on the Left. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal nářez, dostal jsem ale jen několikrát vyluhovaný čaj. Je mi jedno, že snímek nepokrytě vychází z kultovních a profláklých filmů žánru rape and revenge a vypadá, jako by ho natočili v sedmdesátých letech. Vadí mi, že není žánrově důsledný. Vždy lze zvolit dvě cesty (dají se ovšem i spojit v jednu) - buď chci šokovat, nebo napínat. Snímek ovšem ukazuje opravdu jen to, co musí, a tak řada záběrů jde mimo kameru. Dobře. Jenže kolísavé napětí a téměř chybějící mrazivá atmosféra sráží film dolů. Nebudu spekulovat o logice, ale pochybuji, že by dívky během mučení vydržely z větší části mlčet, nebo jen funět. Ne, hystericky by řvaly, prosily, ječely jak sirény - jelikož tváří tvář mučení a smrti je málokdo hrdina. Rovněž jejich chování mi přišlo místy nelogické (např. nepolezu do chaty blízko místa činu, když musím přeci tušit, čí asi bude), až jsem měl pocit, že dle scénáře nejspíš zařvou všechny. Pomíjím sáhodlouhé scény svlékání, oblékání a zahrabávání, které jako příznivec artu vcelku zvládám, filmu ovšem moc nepomáhají. Vše působí spíše jako hraný dokument (což byl možná záměr, nevím). Div, že nebyla alespoň část ve stylu FF, což bych ale nejspíš nedal vůbec. Příliš mírné! 2,5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela povedené explo, které sice není nějak prvotřídně natočeno, ale svoji atmosféru to má. Díky zajímavé a napínavé odplatě dávám tři hvězdičky, jinak by to bylo asi za dvě. Ty dvě černovlásky je parádně rozštípaly, fandil jsem jim jako málo komu v jiných filmech. 55% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Rape and Revenge nakoukáno moc nemám, každopádně musím uznat, že tohle je minimálně o třídu lepší, než blaf zvaný I spit on your grave (původní, s remakem jsem neměla tu čest) a taky zajímavější (syrovější) než Run Bitch Run, ikdyž já mám raději revenge filmy, které se obejdou bez znásilňovaní, to mi totiž v těchhle filmech připadá spíš nudné, než šokující. A hlavní hrdinka mi připomíná mladičkou Jennifer Beals, což znamená, že se mi na ní hodně dobře koukalo :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ultra nářez.Vše zde opět pěkně popsal Flipnic.Prostě masakr.Vše klapalo jak má.Výborná kamera,perfektní hraní hlavních mučednic,drsný gore scény.No prostě celkovej vizuál filmu.Fakt to působí hodně realisticky a špinavě.Totální bezmoc.A abych nezapoměl tak co se mi hodně líbilo,bylo to,že skoro nebyl slyšet řev mučených děvčat(což vždy trhá uši),ale tady máme různé zvuky,pazvuky,ujetou hudbu v pozadí a třeba hlasité dýchání jedné z přihlížejících dívek.To byl pekelnej nápad.Pro otrlejší diváky,fandy rape and revange a pořádně drsných exploiťáků by tohle měla být povinnost.Sick..... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No moriré sola je z mého pohledu průměrná pocta klasikům "rape and revenge" ze sedmdesátých let (zejména I Spit on Your Grave), ale nic víc... Nemůžu si pomoct, ale nepřijde mi, že by tvůrci oproti starším a kvalitnějším kouskům nějak moc přitvrdili, navíc mi roztřepaná kamera a celkově amatérský look docela vadil... V rámci subžánru "rape and revenge" pro mě The Last House on the Left (1972) zůstal opět nepřekonán... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když začínaly titulky, s tou parádní hudbou, říkal jsem si, že tohle bude určitě film, na který jentak nezapomenu. První polovina byla průměrná, kdy se seznamujeme s děvčaty. Pak přišly scény znásilňování - jako dobrý, ale čekal jsem víc. Druhá polovina už mě moc nebavila. Těšil jsem se na masakr v podání děvčat a ono nic. Je to špinavej a upocenej film, já osobně na něj asi nezapomenu z toho důvodu, že je to pro mě jeden z prvních, z těch méně známějších Rape & Revenge Hororů, který jsem viděl. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Podobné rape & revenge a exploitation brutality se v poslední době začínají objevovat jako houby po dešti, co ale tento snímek staví na poněkud odlišnou kolej je jeho bizarní plynutí. Až neúnosně dlouhé pomalé a tiché scény, včetně těch kde je vyobrazeno to nejbrutálnější násilí na nebohých holčinách diváka tlačí až na samý práh žaludeční nevolnosti. Toto dělá ze snímku velmi obskurní a obtížně stravitelný horor-thriller, který se jen tak nevidí. Ne každý tohle rozdýchá. Sledovat raději o samotě. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Argentinští "muži, kteří nenávidí ženy" v akci - občas se ovšem chovají, tak jak vypadají - jako dementi - a podle toho to s nimi dopadne. Tvůrci "No moriré sola" měli možná větší ambice, než natočit jen další variantu "rape and revenge", ale zatímco práce se zvukem je opravdu zajímavá a civilnost postav přidává příběhu na realističnosti, podivné prodlévání u dějově nepodstatných detailů a dlouhé záběry působí mnohdy vyloženě samoúčelně a chvílemi pohříchu i nudně. Celkem vzato si ovšem milovníci tohoto typu snímků přijdou na své, v rámci žánru určitě velmi slušný standart. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hloupé a v mnoha ohledech nezvládnuté exploitation. Zmrvená hudba, trapná kamera, zbytečný kamerový filtr, absence dialogů, něco jako pud sebezáchovy režisérovi asi taky nic neříká a hloupé chování postav. Celkově to ani nemohlo vyznít jinak než jako velká nuda. 20% ()

Reklama

Reklama