Reklama

Reklama

Farma: Továrna na smrt

(TV film)
  • USA Death on a Factory Farm

Obsahy(1)

Člen The Human Farming Association, hájící práva zvířat na důstojné zacházení, pronikl pod jménem „Pete“ s kamerou na farmu Wiles Hog a tajně tam natočil šokující materiál o nelidském týrání chovaných zvířat. Dokument vznikl v produkci HBO.  Každý rok je v USA miliarda zvířat určena k porážce a konzumaci. A na farmách, kde se zvířata pěstují, se s nimi často zachází velmi krutě. Tento dokument z produkce HBO sleduje tajné vyšetřování na farmě Wiles Hog v Ohiu, kam pronikl s kamerou člen skupiny The Human Farming Association (HFA), hájící práva zvířat na důstojné zacházení. Organizace dostala tip od zaměstnance ohledně týrání zvířat, k němuž na farmě dochází, a muž pod krycím jménem „Pete“ se pak na vlastní oči mohl přesvědčit, že zprávy nelhaly. V průběhu šesti týdnů natočil šokující záběry, z nichž vznikl tento dokument, a natočený materiál též předal oddělení šerifa, aby situaci na farmě prošetřil. Poté bylo proti Kenu Wilesovi, jeho synovi Joeovi a Dusty Stroudovi, zaměstnanci, který se na brutalitě vůči zvířatům podílel, vzneseno několik obvinění… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je mi jasný, že tenhle dokument půjde na ruku všem ochráncům zvířat, vegetariánům, veganům atd. Mě jako zarytýho masožravce ani tenhle film nepřesvědčí abych přestal konzumovat maso a začal žrát kořínky. Je to mega hnus. O tom žádná. A i já si myslím, že prasata(slepice,...) jsou živý tvorové, kteří i přesto že jsou určení na porážku, zasluhujou alespoň trošku důstojnej život a humánní zacházení a hlavně humánní smrt. A tak mi nezbude než doufat(asi marně), že se tomu tak neděje všude. Ikdyž marný iluze si nedělám. Část dokumentu kde je natáčeno nelidský zacházení se zvířaty je u mě za 5 hvězd. Část sledující soudní proces mě nebavila- 1hvězda. Soudní proces i rozsudek byla totiž jedna velká fraška. Celkově tomuhle dokumentu dávám 3 hvězdy. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že je možné humánne chovať a aj usmrtiť zviera. Beštiálne zaobchádzanie psychopatických idiotov sa nedá ničím ospravedlniť! Zvieratá sú cítiace bytosti. Len totálne vylízané mozgy to nedokážu pochopiť. Je mi z toho všetkého zle a som už z ľudskej ľahostajnosti a krutosti unavená. Hanbím sa za svoj vlastný druh! ()

wader 

všechny recenze uživatele

ale no tak děcka :) To není nic výjmečného. Já osobně jsem pracoval v roce 09-10 v zemědělském družstvě, byl jsem v kontaktu s lidmi z jiných farem a podniků, a tohle zacházení je BOHUŽEL úplně běžné téměř všude i v čr. Je pěkné, že se někdo podívá na takový dokument z USA, zapláče si, zanadává, ale už ho jaksi nevzrušuje, že to samé se děje za jeho městem nebo v jeho vesnici.... ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: vypravěč: - "Každoročně se ve spojených státech vypěstuje na maso více než 10 miliard zvířat. Většina na rozlehlých průmyslových farmách." ()

clarc 

všechny recenze uživatele

"Ale žijeme v krutém světě a jak vlastně usmrtit humálně zvíře?" - Nijak. Jejich predurceni neni takove, abychom je zabijeli pro nase potreby. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek pro otrlé povahy. Ze začátku by člověk řekl, že tito lidé musí být odsouzeni, až zčernají, ale v průběhu soudu možná také maličko přehodnotí názor - a možná i na základě výpovědi odborníka, který mi však přesto přišel, jako by byl ovlivněn obžalovanýma. Nechci samozřejmě tímto obhajovat obžalované - opravdu kruté zacházení, které předváděli, by si jistě trest zasloužilo. Ale žijeme v krutém světě a jak vlastně usmrtit humálně zvíře? Jde to vůbec? Snímek k zamyšlení.... ()

Reklama

Reklama