Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál Larry Crowne, což je hlavní mužská postava. Česká distribuce Moje krásná učitelka. Přemýšlím zda má smysl ještě něco dodávat. Tom Hanks je tak strašně korektní, že to až nas*re. Julia Roberts opět herečka, které tentokrát nechybí šarm, ale mě se prostě vzhledově nelíbí. Za jediný světlý bod považuju přednášky doktora Matsutaniho. PS: Těsně před koncem jsem silně uvažoval, že filmu dám *. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

(Trochu mě mrzí ten příšerný český název.) George Takei mě rozsekal svou větou: They call them "smart phones", but only dummies use them in my class. V polovině jsem se přistihla, že právě na Takeie se těším nejvíc, protože ostatní bylo takové nemastné neslané. I když Toma Hankse i Julii Roberts obdivuju, v tomhle filmu jim to moc nepomohlo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste mnohem víc super, než se zdáte." Je těžký být překvapenej z toho, co se asi stane, když se ON (slavnej herec v roli nezaměstnanýho) a ONA (slavná herečka v roli nasávající kantorky) potkají ve filmu. Jenže mne velmi dobře pobavil skútrový gang, ťamanský hodiny ekonomie a nakonec i to svádění s forrestgumpovským sex-apppealem mělo něco do sebe. Takže pro mne za tři hvězdy a tři cípy k tomu. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Veľmi jednoduchá a priehľadná romantická jednohubka, ktorá je vzhľadom na herecké obsadenie sklamaním. Nebyť však ústredného hereckého dua elitnej formy zapadol by tento film prachom skôr než by sa objavili záverečné titulky,... ALE Tom a Julia sú tu a opäť to držia nad hladinou, ... hoci Tom Hanks ako režisér/producent by sa mal radšej upriamiť na to, čo mu ide v tomto smere najlepšie - vojnové príbehy ala Band of Brothers... I told you how to avoid divorce lawyers. You get married, and you stay married. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • Tom Hanks na filmu pracoval nejen jako herec, ale také jako scenárista, producent a režisér. (rafix)

Reklama

Reklama