Reklama

Reklama

Krásný chlapec

  • USA Beautiful Boy
Trailer

Tento nekonvenční milostný příběh zkoumá cestu jedné manželské dvojice na pokraji rozchodu, která musí čelit nejen nepředstavitelnému žalu, ale také se pokusit najít světlo v nejtemnějším období svého života. Bill (Michael Sheen) a Kate (Maria Bello) se zoufale snaží najít alespoň nějaký náznak vysvětlení toho, co se odehrálo. Jejich osmnáctiletý syn spáchal sebevraždu, předtím však postřílel své spolužáky na univerzitě. Musejí ustát nejen pohřeb, ale především nápor médií a podivnou lítost přátel a zbytku rodiny. Jejich už tak napjaté manželství je podrobeno obrovské zkoušce, uvědomí si totiž, že jediné, co jim zbylo je společný zármutek, zmatek – a neštěstí, které zanechal jejich syn. Tato událost zásadně zasáhne do jejich života a nutí Billa i Kate čelit pocitům viny, vzteku, sebeobviňování, sebepoznání a nekonečné naději. Podaří se jim znovu najít štěstí a vidět sebe navzájem i okolní svět jasně? (HBO Europe)

(více)

Recenze (40)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jsou rodiče člověka, který se rozhodne začít střílet na nevinné lidi a pak zastřelí sám sebe, stejnými oběťmi jako rodiče lidí, kteří při tomto útoku zahynuli? To je hlavní otázka, nad kterou se toto psychologické drama zamýšlí a na kterou se pokud možno snaží dát divákovi odpověď. Film je to určitě zajímavý, alespoň mně tedy zajímavý přišel a dokázal mě zaujmout, navíc příběh je velmi věrohodný a rozhodně se tedy jedná o film, který stojí za to vidět. Jenže zajímavý příběh a kvalitní herecké výkony, které zde rozhodně jsou k vidění, bohužel ne vždy stači k nezapomenutelnému diváckému zážitku. Kvalitní film musí mít ještě něco navíc, což tenhle film nemá. Tenhle film si prostě jen odvypráví onen příběh, ale zpracování je velmi fádní, chvílemi jsem měl pocit, jako bych koukal na nějaký televizní film z produkce Lifetime a nikoliv na film určený pro kina. A právě tyhle mé pocity kazí můj celkový dojem z filmu, který je jinak zajímavý a nabízí zajímavé téma opřené o zajímavé herecké výkony. Zkrátka film nenabídl nic navíc, a to je ten důvod, proč v mých očích zůstává jen mírně nadprůměrným filmem, kterému nemohu udělit více než tři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Téma k tomuto filmu není vůbec špatný. To je taky důvod, proč jsem se na film rozhodl podívat. Jenže když už nic jiného, tak by tenhle film měl zaujmout emocemi. A je problém, když v sobě prakticky žádné emoce neskrývá. K postavám jsem si neudělal vztah, nemělo to žádnou atmosféru, žádný děj. Prostě jenom jedna velká deprese na různých místech, od začátku, do konce a nic víc, nic míň. Dokonce se přiznám, že jsem i chvíli měl chuť film vypnout, protože když se po hodině film nikam nepřesune, je těžké od něj očekávat, že v poslední půlhodině něco předvede. Jenže jsem si říkal, že alespoň ten závěr by tomu mohl dát korunku a nakonec ani ten prostě vůbec nijak nezaujal. Zajímavé téma tak tenhle film uplně brutálně sestřelil bezemoční fraškou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Depka od začátku až do konce. Děj je celkem neotřelý a originální, ale film je bohužel zpracován rozvlekle. Pokud však máte děti, tak vás to nejspíš emocionálně rozseká. Beautiful Boy se ani tak nezaobírá tím, proč to všechno vlastně Sam udělal, ale spíš otázkami jako jestli jsou rodiče také oběťmi a jestli na tom neštěstí nesou vinu. Při tomhle tématu se přímo vybízela nějaká vyostřená scéna jako střet s jinými rodiči zavražděných dětí, nebo ukázka novinářského hyenismu. Ale ani jedno se tu ani nemihlo a to je podle mě dost promrhaný potenciál. Každopádně to i tak bylo silné a pokud nejste z oceli, tak vás to minimálně dojme. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tema je megasilna, film kladie spravne otazky, herci sa snazia a emocne vrcholy funguju ako maju...a aj tak to nie je uplna pecka. Chyba tomu pevnejsia reziserska ruka a scenar tiez nie je tak dobry ako by si zasluzil. Aj napriek tomu ten film prachom zapadol nezasluzene a ide velmi dobru festivalovku. 7/10 ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Pořád ten stejný problém dokola. Filmu de facto chybí předcházející dvě třetiny, vypráví příběh až od katastrofy a snaží se celou svou stopáž o katarzi. Nechci mluvit přímo o bezradné režii (či scénáři), ale to, že téměř žádná scéna nepřesahuje délku jedné minuty, je na pováženou. Sledujeme tak postavy v depresi od 10. minuty až dokonce v různých prostředích a emoce se pochopitelně nedostavují. Dochází zde opět k rozporu mezi tématem a zpracováním, tudíž se dá předpokládat, že ženy a rodiče dětí ve věku filmového syna budou zasaženi dostatečně. Slušně je zachycen rozdíl mezi otcem a matkou, kdy každý prožívá trauma trochu odlišným způsobem. Maria Bello je ve svých 44 letech stále neskutečně sexy, a to i tehdy, když jí z očí proudí vodopády slz. Nechci film zatracovat, ale některé pocity jsou zkrátka nepřenositelné a tohle téma bylo na tvůrce příliš velké sousto. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Je chválihodné, že se někdo pustil do takového tématu. Méně chválihodně už je to, že bylo naprosto zabito rutinním zpracováním, které tu bylo už x-krát. Dobré výkony jsou samozřejmostí, v tom se nedá Sheenovi a Bello nic moc vytknout. Nicméně je to zklamání. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě zbytečný snímek pro většinu s (ne)oprávněným dojmem, že jim se to přece stát nemůže. Silný psychologický rozbor myšlenek, pocitů, dilemat, vnitřního boje a zvládání krize pozůstalých chudáků rodičů má jistě víc než mapující význam. Minimálně je alarmem pro dnešní uspěchaný bezohledný rychlík, který se normálně beztak už zastavit nedá. Ale jako alarmující pomůcka, obecný návod k pochopení pro různé tragédie kolem nás, má nezanedbatelnou úlohu. Už samotná ztráta jediného syna, k tomu nevinné oběti, bolest za sebe a druhé musí být nezvladatelná. Oba herci své role zvládli perfektně, společnou depresi vygradovali do maximálních otáček, až se stala dvojsečnou zbraní. Snad ještě horší než muset žít s nálepkou Killer, je nevědět pořádně motiv k nijak neomluvnitelnému šílenému jednání. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak "dobrý" a hodnotný námět to byl. Jak ho ale dokázal Sahwn Ku odstřelit, to je panečku na pováženou. Nevím jestli to je mnou, mým cynismem, špatnou náladou, PMS či něčím jiným, ale dodívat se na Beautiful Boy mi dalo zabrat jako málo co v poslední době. To že by tenhle snímek mohl uspávat hady ani tak neřeším. Tohle téma je spíše na zobrazení reakce a pocitů rodiny. Vždyť na to jsem se taky těšil a očekával. To, by ale někdo nesměl stříhat tak nesystematicky, že dokáže narušit jakoukoli atmosféru, přerušit jakoukoli ucelenou - delší scénu, která dá vyniknout tomuhle námětu. Co z toho že Sheen a Bello hrajou skvěle, když dostanou vždy chvilku prostor a šup, už je tady úplně jiná situace, úplně jiné rozpoložení. No nevím. Ostatní to podle místního hodnocení zaujalo, já bych to zavedl jako medikament při insomnii. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv tomu moje hvězdičkové hodnocení nenapovídá, tak jsem trošku zklamán. Téma velmi silné a náročené, ovšem také velmi bohaté a zpracovatelné mnoha způsoby. Tvůrci si vybrali pouze popis strádání rodičovské páru, kterému se zhroutí již tak nestabilní svět vinou násilného činu jejich potomka. Je pravdou, že druhá polovina filmu je poměrně sterilní a snaha o emocionální vhled se v některých momentech prostě míjí účinkem. Je to škoda, protože Sheen i Bello hrají výborně, přičemž problém je ve scénáři, který je prostě příliš jednolitý a struktura příběhu je příliš stereotypní. Tvůrci se báli snímek roztříštit nějakým jiným elementem, který by vystupoval z neustálého a všudypřítomného smutku, hněvu a obviňování se. Zachycení rozdílností mezi pohledem matky a otce je poměrně povedné, nicméně o čem jiném už to mělo tedy být, takže za toto tvůrce netřeba nijak zvlášť chválit. Celkově mi nevadí, že snímek je zaměřen pouze na část po onom incidentu, nicméně je třeba uznat, že například synova motivace, jeho bližší přiblížení divákovi a pohled na jeho vztah k rodičům prostě chybí. Nevyužitá šance, ovšem i tak působivé, silné a mrazivé. 7/10! ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Může být pro režiséra a herce větší výzvy a zodpovědnosti než je ztvárnění tématu tragické rodinné ztráty? Asi ani ne, co? Pokud by se někomu povedl hodnotně zvládnout námět, který si tento film vybral a jehož scénář se soustředí výhradně na prožitky pozůstalých, pak bych očekával v profilu takového filmu v kolonce žánr téměř tabuizovaný a odvážný přívlastek psychologický. Vidíte jej? Já ne. Není tam, a není tam právem. Ne moc zkušený Shawn Ku si vybral pro svůj téměř minimalistický dramatický hokus pokus ze všech možných vážných témat, pro mě nepochopitelně, jedno z těch nejvážnějších. Být to podle skutečnosti, hraničil by tento roztřesený krémový tyátr s novinářským hyenismem. A to i přesto, že téma pojímá důstojněji než bývá u američanů zvykem. Pokud ovšem nešlo jenom o to vyzkoušet nové kamerové filtry. Ostatně ani jakožto herecká exhibice (možná to byl ten pravý záměr) není tento film zdaleka nějakou výhrou. Každopádně ty tři hvězdy si za určitý standard a pár silnějších momentů (byť účelově vykonstruovaných) snad zaslouží. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně těšila, hlavně proto, že vypráví příběh sebevraždy a vraždy- ale z naprosto opačného úhlu pohledu, než je to obvyklé. Hlavní postavou není ani oběť ani vrah, nýbrž jeho rodiče. Je to dobrý nápad, dívat se na věc jejich očima, protože mě to donutilo přemýšlet nad věcmi, nad kterými bych asi nepřemýšlela, kdyby byl příběh podán z pohledu útočníka. Ale taky je pravda, že ačkoli má film v sobě tolik bolesti a smutku, tak se tam prakticky nic neděje a ani to nejdůležitější téma se nakonec nepodaří zcela objasnit. Takže se člověk ani nedozví proč se to všechno stalo, nemůže odpovědět na otázku, kdo za to může, nemůže si udělat ani vzdálenou představu o tom klukovi, co zabil tolik lidí- protože to pro tvůrce asi nebyl klíčový problém. Zato, pokud si libujete v depresivních/ plačících/křičících scénách, tak si přijdete na své, protože to je prakticky jediná náplň filmu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Extremne silna tema je hlavnym dovodom, preco tento film pozerat. Michael Sheen a Maria Bello su hoci mozno nenapadni, no velmi kvalitni herci a presne tie typy, ktorym verim slova a pocity, ktore prezentuju. Voci stylu rozpravania pribehu nemam ziadne namietky, necitil som ziadnu hru na city, skor som sledoval prezivanie rodicov, ktori prisli o syna a to v niekolkych rovinach, kladuc si otazku, kde sa stala chyba, zistujuc, ze vlastneho syna nepoznali a preto jedine riesenie je zachrana ich dvoch. Nemal som pocit, ze by niekto tlacil na pilu, skor som cely film vnimal ako 100 minutovy priestor na rozvijanie niekolkych myslienok, ci uz tych, ktore su prezentovane vo filme, alebo vlastnych. Ja som velmi spokojny. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je príliš ponurý a krutý na to, aby som to bezpodmienečne odporučil. Na to, aby ste to sledovali triezvo, potrebujete pevnú konštitúciu, ale je to strhujúci zážitok, z ktorého mám slabé kolená. 6,5/10 ()

Cortes3 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý film, který stojí za shlédnutí. Na filmu je zajímavé sledovat nefunkčnost manželského soužití a jak se manželství vyrovnává se ztrátou svého syna. Na filmu bych vyzdvihl pomalost filmu, pro mě nenucenost a poměrně dobré herecké výkony, především se mi líbila Maria Bello. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Film na mě velice zapůsobil po psychycké stránce a to je myslím dostačující.Ano, je pravda, že toto téma už zde mylo mockrát, ale to mě nevadí. ()

Reklama

Reklama