Reklama

Reklama

Jump! Nejslavnější naháči světa

(TV film)
  • Kanada Jump!
všechny plakáty
Kanada, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Jsou to exhibicionisté, občas nesou na těle nějaké poselství. Někteří se ani nesvlékají, jen prostě musí za každou cenu vymyslet, jak proniknout do arény. Decentně narušují slavné sportovní podniky a jsou prostě sví. "Je to performance. Chci lidi rozesmát, vidět na jejich tvářích úsměvy. To je celý důvod, proč to dělám. Když si můžou diváci vykřičet plíce nadšením, tak je to prostě skvělý pocit, to si dovedete představit. Musí to být krátké, ale pěkné. Než tam vběhnete, měli byste mít nějaký nápad, co uděláte a proč. Mladejm se to líbí a já jsem tak trochu velké dítě. Proč si nazablbnout? Nikomu tím neubližuji. Jo, jsem performer, komik, bavič. Říkejte mi, jak chcete, ale jde mi pořád o totéž: bavit lidi. Nechtěl jsem si z toho udělat byznys a nikdy jsem na tom nevydělal moc peněz. Víte, mám i svoje zaměstnání - jsem malíř pokojů," říká nejslavnější jumper Mark Roberts. Ale představíme vám i další streakery. Jimmyho Jumpa, Rona Bensimhona a Britney Skye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé prostředí dokumentu je jeho hlavní zbraní. Obyčejným lidem skrytá kultura strikerů v plné síle včetně jejich důvodů, "poselství" i hloupé reality. Každého naplňuje něco jiného a je dobré sledovat i více názorů z jedné komunity. Celý ten kolotoč exhibicionistů by měl fungovat jen jako reklama a zábava přesně jak to říká jedna z legend tohoto "sportu/zábavy". Jen ohledně názvu, tady tak úplně nejde o to, jestli jsou nazí nebo ne:) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Lehké nahlédnutí do světa "narušitelů" spotovních utkání. Můžeme si o nich myslet, co chceme, a stejně tak si oni můžou říkat, co chtějí o tom, co dělají. Obrázek si udělá každý sám. Já si spíš jen tak poklepu na čelo. Dokument vcelku dobrý. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný dokument. Jako fanda sportu, který občas někde i živě viděl tyhle maníky, tak ocením, že neskrývají svojí totožnost. Je to jejich hobby a Jimmy Jump to měl spíš jako takový soukromý totem. Akorát jsem si vždy myslel, že dostanou od pořadatelů, kteří je vyvedou ze stadionu, pořádně nafackováno. A ono nic. :-) 70% - 4**** ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Ti lidi to mají v hlavě zajímavě poházené... nebo srovnané? Formát dokumentu víceméně standardní. Mluvící hlavy doplněné o záběry z akce. Hodnotím asi o trochu výše, než by si tohle dílko zasloužilo, ale oceňuji, že se do tohoto tématu někdo pustil. Bylo to docela zábavné a snad i trošičku poučné - když neuspějete jako herec, můžete se proslavit i jednodušší cestou a rázem se ocitnete v dokumentu po boku malíře pokojů, co při jedné chlastačce až moc machroval a pornoherečky, která si ráda přivydělá nějaký ten dolar i bokem. A to chcete. Zkrátka 50 minutová přehlídka magorů. Ale já mám pro magory trochu slabost. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit dojmu, že tito exhibicionisté nejsou úplně v pořádku, ač se to snaží zabalit do líbivého sloganu "dělám to pro lidi, aby se pobavili". Mýt smysl života postavený na tom, přerušit sportovní utkání a dostat se do televize není asi to pravé. Tím je pro mně ovlivněno i hodnocení celého dokumentu, založeného na "zpovědích" těchto lidí. Když už něco, tak dokumentaristicky zajímavé bylo sledování plánování a uskutečnění exhibice při zápase Real-Barca. Ale z toho tam bylo naprosté minimum a převládalo povídání si před kamerou, proč to vlastně ti lidé dělají... 55% ()

Reklama

Reklama