Reklama

Reklama

Miláček

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Slavný příběh Gyue de Maupassanta o cestě vzhůru. Záznam představení Městského divadla Mladá Boleslav. Z alžírského tažení se vrací do Paříže mladý Georges Duroy. Nemá nic a ani nic moc neumí, tak krade. Při jedné takové krádeži ho pozná jeho spolužák Charles Forestiér, šéfredaktor vlivného deníku, a nabídne mu pomoc. Tak začíná příběh muže bez skrupulí na jeho cestě vzhůru. Muže, který přec jen něco umí výborně – milovat. Žádná z žen mu neřekne jinak než miláček. Ba ani mužové těch žen, které je s ním podvádějí. Slavný příběh klasika francouzské literatury jako by byl psán pro dnešek. Taková je i inscenace divadla v Mladé Boleslavi. Strhující, vtipná, vzrušující. Uvádíme ji ke sté slavnostní sezóně Městského divadla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme svině. Svině co si dost často stěžují na ostatní svině. Na ostatní svině, které nám překazili naší sviňárnu nebo udělali nějakou sebemenší sviňárnu nám. A když svině někdo náhodou není, ostatní svině z něj tu svini brzo udělaj. ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Představení nelze příliš vytknout, zvláště když je ze scény menšího města, v nichž jsou obvykle značně zhoršené podmínky pro vytvoření skutečně hodnotného představení. Nicméně asi platí, že skutečný mistr svého řemesla si poradí se vším. Měl jsem celou dobu snad jediný problém: Petru Mikeskovi jsem roli Miláčka nemohl uvěřit. Na tuto roli potřebujete skutečné charizma a pokud ho nemáte, tak nemůžete v žádném případě uspět. Jsou hry, ve kterých stačí průměrné herecké výkony a v tom představení se nějak ztratí. Ale teď si představte kupříkladu takového Brouka v hlavě. To je vyloženě hra, která je od začátku do konce postavena na silných hereckých osobnostech. Jinak by to bylo krajně trapné. A myslím si, že kdyby se místo Vlastimila Brodského nebo Viktora Preisse v takové úloze objevil Petr Mikeska, o představení by se mnoha repríz nedočkalo. Miláček takový sice není, má sice ono jasné poselství naznačené v ostatních komentářích, leč já přesto nemohu hlavní postavu přehlédnout a dělat, že je jen součástí celku, jelikož on je zcela aktivním účastníkem děje a musí mít charizma z toho jednoduchého důvodu, že jeho postava ho má. Ale jako celek to představení funguje výborně a není určitě ztrátou času se na něj do Divadla v Mladé Boleslavi jít podívat. ()

bery71

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je celá myšlenka o poznání jednodužší než se tváří, ale vzhledem k tomu, že se tímto dílem chtěli herci a dramturg i bavit a ne jen moralizovat, dá se na to dívat docela hezky. ()

Reklama

Reklama