Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Univerzita ve Valemontu se na první pohled v ničem neliší od celé řady podobných elitních institucí na východním pobřeží. Bohatí studenti, excelentní výuka a skvělí absolventi. Až na jednu maličkost. Valemont skrývá tajemství, nebezpečné tajemství... Prostřednictvím Sophie Fields se dostáváme do tohoto světa pro vyvolené a mocné právě ve chvíli, když ji policie informuje o nálezu těla, které údajně patří jejímu bratru Ericu Gracenovi. Sophie brzy poznává, že zde příběh zdaleka nekončí. Sophie ukradla mobilní telefon, který byl nalezen u ostatků jejího bratra. Na základě kontaktů vypátrá, že Gracen, kterého celé roky neviděla, studoval na Valemontské univerzitě. Pod falešným jménem Sophie Fields se zapisuje na univerzitu s cílem rozluštit Ericovu vraždu. Během seriálu Sophie pomalu dává dohromady složitou skládačku a brzy jí dochází, že je pro ni přichystán stejný osud jako pro jejího bratra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

freddy 

všechny recenze uživatele

A máme tu další seriál, který nás přesvědčuje, že upíři žijí mezi námi, a že všechno, co známe o upírech je špatně a všechno je jinak. Takže po sérii filmů Twilight, po vynikajícím seriálu z produkce HBO True Blood a po seriálu The Vampire Diaries tu máme další variaci na téma upíři mezi námi. Jenže zde, v seriálu Valemont, je svět upírů koncipován tak, že se narodí normální dítě, které nemá ani ponětí o tom, že je upír. To se projeví teprve kolem 20. roku života, a aby změna z člověka v upíra proběhla mimo zraky cizích lidí, byla založena univerzita Valemont, kde se můžou upíři v klidu přeměnit a kde se navíc učí žít mezi obyčejnými lidmi (běžní studenti, kteří nemají o existenci upírů ponětí) a odolávat tak chuti na lidskou krev a zabíjení lidí, a navíc se učí v rámci studia i o historii upírů a vůbec mají nejrůznější předměty související s vampirismem. A do tohoto světa přichází dívka jménem Sophie, kterou sem zavede touha zjistit, kdo zabil jejího bratra Erica. Seriál je plný zvratů, mnohdy jsem jen vytřeštěně zíral na obrazovku, co všechno tvůrci dokázali vymyslet a jak dokonale se jim povedlo zmást diváky, protože mnohá odhalení jsou neočekávaná a doslova šokující, a během těch pěti 22minutových dílů se toho děje opravdu tolik, že není žádný čas se nudit. MTV zkrátka vymyslela zajímavý seriál, který opravdu nenudí a který je důstojným soupeřem dalším filmům a seriálům z upírského prostředí. Sám jsem zvědav, zda bude mít seriál pokračování, nebo alespoň nějaký spin-off, rozhodně bych ale nějaké další díly přivítal. Já jsem si to maximálně užíval a nedočkavě očekával každý další díl, a z toho důvodu hodnotím velice vysoko čtyřma hvězdama (True Blood je přece jen o stupínek lepší, proto hvězda dolů). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ano, oblíbené teen téma - divná střední škola, tajemství, podivní studenti... A vše v cool hávu filtrů a podhledů kamery, klipovitě sestříhané, příběh není až tak důležitý. Sem tam určité náznaky něčeho zajímavého, ale skutečně jen náznaky. Celkově takové vykrádačky podobných seriálů jako Internát nebo Záhada Anubisova domu, ale prostě v klipovitém MTV stylu, který mě osobně nikdy neseděl. ()

Reklama

Reklama