Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět občas není hezké místo. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i Timothy a Beryl Evansovi, chudý mladý pár, který se vinou neplánovaného rodičovství dostává do velkých existenčních problémů. „Pomocnou“ ruku jim nakonec podá jejich nový bytný, na první pohled důvěryhodný John Reginald Christie, který se představuje coby doktor a diplomovaný andělíčkář. Uvěřit mu je tak snadné... a natolik nebezpečné. Christie totiž lidem nepomáhá, zneužívá je k ukojení svého temného chtíče, a posléze se nebojí ani nejhorších zvěrstev a zločinů proti lidskosti. Děsivý thriller Richarda Fleischera, který snadno snese srovnání například s kultovním Mlčením jehňátek, byl natočen dle skutečných událostí - podle příběhu maniakálního britského masového vraha, který ve svém londýnském domě postupně nadrogoval, znásilnil a posléze i zabil osm žen včetně své vlastní. Jeho adresa, 10 Rillington Place, se stala symbolem hrůzy. V hlavních rolích účinkují sir Richard Attenborough, John Hurt a Judy Geesonová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí seriálu Rillington Place 2016, který byl skvělý, jsem zjistil, že byl natočen i tento film. A tak jsem se samozřejmě musel podívat. Je to trošku jinak natočeno. Ve filmu vrah exerimentoval s plynem a Tim byl větší hlupáček :-) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Další zářez do sbírky. Tentokrát zde máme příběh britského sériového vraha Johna Christieho, který si na své konto připsal v rozmezí deseti let osm obětí. Film se od začátku line ve velmi pomalém, anglicky usedlém tempu. O to mrazivěji pak působí vyleštěná lebka Richarda Attenborougha. Díky němu a Johnu Hurtovi velmi zajímavá podívaná. I přes absenci explicitního násilí vskutku děsivé. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je "10 Rillington Place" z dnešního pohledu možná poněkud statický, díky poctivé snaze o věrnost známým faktům, autentickým lokacím a v neposlední řadě díky představitelům dvou hlavních mužských rolí jde o mimořádný (byť nepříliš příjemný) filmový zážitek. Tragická kauza Christie - Evans se objevila mimo jiné i v britském snímku z roku 2005 "Poslední kat". ()

classic 

všechny recenze uživatele

Viem, že sa režisér Dick Fleischer vyzná vo všelijakých “psychopatoch” (námatkovo: Compulsion, The Boston Strangler), a keď k tomu má taktiež po ruke veľmi kvalitné herecké obsadenie v podobe ďalšieho Dicka, ale Attenborougha a mladého Johna Hurta, a to na opačných stranách barikády... (...i keď zdeptaný Tim Evans sa na malú chviľu pomiatol, že bol v koži londýnskeho škrtiča ), tak z toho nemôže vzísť nič zlé, aj keď tento scenár neponúka absolútne žiadne úsmevné sekvencie, ba naopak, je popretkávaný mnohými skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali v Anglicku v polovici 40. rokov a na zač. 50. rokov - dvadsiateho storočia, kedy „úradoval” známy sériový vrah - John Reginald Christie, čo si aj vlastnú ženu Ethel skántril, a mimochodom, mal kandidátky, ktorým sa ušlo úplne to isté. _ Najhoršie na všetkom je to, že sa to dialo v blízkom susedstve, v bytovke, a tak si do budúcna radšej dávajte bacha, s kým zo susedov sa dávate do reči ? Mohol by tam číhať potenciálny Reg, tak ako ho prezývala manželka, čiže nikdy neviete poriadne odhadnúť, kto sa skrýva za maskou, aj keď sa môže ksichtiť extrémne milo ! „Attenborough je tak presvedčivý v tomto „krivom charaktere” , že ma normálne na smrť vydesil, až s režírovaním Gándhího sa následne neskôr zasa vykúpil” . Občas mi na Fleischerovej réžii niečo prekážalo, spolu so strihom Ernesta Waltera, a tak som sa musel rýchlo rozhodnúť, kam zamieri moje konečné hodnotenie, ktoré sa zastavilo na zlatom strede. Veľmi intenzívna f. záležitosť, z ktorej po celý čas sála mráz !!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímok podľa skutočnej udalosti je natočený pomalým mrazivým tempom, s doslednou starostivosťou o každú scénu. Postupný rozklad osobnosti vraha, ale aj nevzdelanosti mladíka je zarážajúci a napriek absencii prezentácie násilia, film ide pod kožu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to, ze Richard Fleischer bol americky reziser, je to hodne sucho a nezazivne - britsky - natocene. Uvod divaka vobec nenadchne, rozbieha sa film priserne pomaly, tempo dokonale nudi a dialogy plane. Nie je to ani desive, strasidelnaa atmosfera len v naznakoch - a to Fleischera /The Compulsion, Novodobi centurioni/ povazujem za slusneho rezisera : 69 % ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

brutalnejsi nez serial rillington place z roku 2016, prestoze ani zde nebylo ukazano moc vrazd. tim evans je tady vetsi idiot a john christie lepsi manipulator - i ja bych mu asi verila, vypadal jako mily dedecek; nybrz ve skutenosti to byl kruty psychopat. — ke konci byl film nudnejsi, ale libila se mi posledni veta ethel (manzelka christieho): “𝘐 𝘬𝘯𝘰𝘸 𝘸𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶 𝘴𝘩𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘣𝘦.” ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh o justičním omylu.John Hurt v roli prosťáčka i sir Attenborough v roli slizouna všech slizounů,jsou perlou tohoto snímku. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První krimi/thriler a film z roku 1971 a celkem zajímá záležitost o jednom panu domácím co je tak trochu psychopat. Na straně jedné je to nudné, pomalé, dlouhé s vizuálem a spádem levných anglických dramat z chudinských čtvrtí. Fakt to není sedmdesátkové Mlčení jehňátek. Na straně druhé jsou tu výborní herci. John Hurt hraje takového troubu a sedmilháře, že mu člověk jeho osud snad i škodolibě přeje. A Richard Attenborough je takový slizoun už od pohledu, že se Vám z něj bude dělat fyzicky zle jen když se na něj koukáte. Já vidět takového domácího, tak beru nohy na ramena ještě ve dveřích. Ten film neskutečně zvedá, stejně jako fakt, že je vše poctivě zpracováno dle skutečné události. Policajti a soud na sebe museli být v té době fakt pyšní. Nestrhlo ani neurazilo, pěkná zlatá střední cesta na 3*. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorý môže smelo konkurovať Mlčaniu jahniat aj napriek vekovému rozdielu. Dľa skutočnej udalosti o sériovom vrahovi v hlavnej úlohe s s. R. Attenboroughom a Johnom Hurtom s veľmi starostlivo vybudovanou, mrazivou atmosférou. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Film má svou hutnou atmosféru a autenticitu. Čemuž pomáhá inspirace skutečnými událostmi a také oba hlavní herecké výkony. Trochu pomalejší tempo vyprávění pak není na škodu. Škoda jen, že film jede tak v nějak očekávaných kolejích. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Nééé, tož to kurva fakt nééé. Já mám skoro dvouletý dítě a tudíž jsem na tohle lehce háklivá. Číst o tom je věc jedna a dívat se zas jiná. I když tam vlastně nic vidět není, ale prostě ta atmosféra mnou prostoupila naplno. Jak já toho chlapa začala nenávidět! To, že sou ženský blbý jak pařez a naletí mu je jejich boj, ale dítě...Tenhleten mistr bytových předpisů, kterej vypadá jako starej Brůna mi byl nesympatickej už od prvního záběru. Ta jeho plešatá naleštěná palice a úchylnej výraz je podezřelej už na pohled. Chudák Richard Attenborough - doufám, že to na něm nezanechalo žádný následky :-D Je obrovská škoda, že tento film je pohřbenej v propadlišti dějin a pokud nikdo nenatočí nějakej podělanej remake s nějakým megaznámým hercem, pohřben asi zůstane. Já na něj vlastně narazila taky úplně náhodou. Prostě sem si pročítala časopis o největších zločincích historie a tam na něj natrefila a zjistila, že příběh o Johnu Christiem je i zfilmovaný...a to víc než dobře a zdá se, že i pravdivě. A paradoxně mě trochu mrzí, že sem si jeho "příběh" napřed přečetla. Takže sem věděla, jak to bude probíhat a jak to dopadne. I přes to si myslím, že filmy podle skutečných událostí, zejména o masových vrazích (mých oblíbených), je třeba hodnotit poměrně vysoko, protože ten děs píše bohužel sám život... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mrazivé drama o vrahovi Johnovi Christiehovi na základě skutečného případu, jehož zločiny ve své době šokovaly Anglii. Snímek by se dal s přehledem srovnat s fenomenálním počinem 'Mlčení jehňátek' (1991) a jeho dalším pokračováním. Sice se nejedná o kanibala, ale charakterově má John Christie s Hannibalem Lecterem mnohé společné. Použita je jednoduchá dějová šablona k vytvoření hrůzných skutečností, které i dnes předčí očekávání. Silný pocit každodenního nebezpečí v bytovém domě je nastoleno nejen vlivem dokonalé režie, ale hlavně naprosto přesvědčivých hereckých výkonů. Snímek je naplněný zákeřnými intriky šíleného jednotlivce k dosažení svého vražedného cíle, po kterých vymýšlí prostředky, jak své činy zamaskovat jako nehody. Do jeho pasti se chytí i mladý chudý pár, který se vlivem osudu dostat do svízelné situace. Právě přes ně je příběh vyprávěn a nutno uznat, že na jejich místo by se nechtěl dostat nikdo. Celou stopáž snímku provází nepříjemný pocit z dané atmosféry. John Christie nabývá dojmu tichého a nenápadného člověka s dobrosrdečnou povahou, který však ve svém jádru ukrývá naprostou nemilosrdnost. Snímek je ve svém tempu docela pomalý, ale je to ku prospěchu věci. O to víc je zvýrazněna hrůza z jeho činů. Scénář byl zpracován dle bestselleru Ludovica Kennedyho a dá se říct, že tento filmový počin láká k jeho přečtení. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Šedá ulice Londýna skrývala tajemství. Duše bloudili po domě a nevěděli kam jít, protože jejich život byl ukončen náhle a bez varování. Pokládám si otázku, kolik mezi námi žije lidí, kteří své neukojitelné touhy skrývají za masky na svých obličejích. Proč tenhle nenápadný film, který zapůsobí, nechá v hlavě spousty nezodpovězených otazníků a při kterém mrazí až v žaludku, objevuji až teď, co mě ještě čeká a překvapí? ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Pomalu ale o to víc zlověstně se odvíjející hrůzný příběh s dokonale slizkým Attenboroughem jakožto nenápadně se tvářícím manipulátorem s nezkrotnými touhami daleko za hranicemi jakékoliv lidskosti. Možná je to dobou, ale sám si nedovedu představit, že bych se do takového "domu hrůzy" vůbec nastěhoval, i kdyby onen soused byl opravdu jen hodný a starostlivý pán bez postranních úmyslů. Manželé Evansovi ale evidentně neměli příliš na výběr a poněkud prostoduchý Timothy byl pro "lebkouna" až příliš snadnou kořistí. Každý chlap při smyslech by na "dobrácké" návrhy pana Christieho snad nemohl tak jednoduše přistoupit, i když u sociopatů člověk nikdy neví, jakého překvapení se nakonec může dočkat... ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to moc nebralo,skoro jsem film vypnul,ale vydržel jsem a dobře jsem udělal.V tom odporném psychopatovi bych stěží poznal toho pohádkového dědečka sira Richarda! ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem přišel úplnou náhodou a je to zajímavý kousek, tísnivý thriller, ve kterém sice nic moc neuvidíte, ale strašit vás ve snech bude stejně. Sice jsem půlku filmu vrtěl hlavou nad debilitou Tima Evanse, kvůli které se nechal pověsit, ale pak jsem si něco přečetl o skutečném Christiem a zjistil, že se to všechno odehrálo přesně takhle. Attenborough vypadá v tom filmu úplně stejně jako John Christie, podoba je až neuvěřitelná. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Chladně natočeno s typickým britským rukopisem.Příběh seriového vraha Johna R.Christieho který v letech 1943-1953 v Londýně vraždil ve svém bytě ženy se dočkal filmového zpracování.Mrazivě natočený snímek bez vypjatých a z minimem násilnických scén působí i přes svůj věk velmi sugestivně a krutě.Richard Attenborough je přesně ten typ typicky ulísného,vraždícího souseda-monstra a přesto působíc nenápadně pro své okolí,tak jako většina sériových vrahů vystřižených jako z učebnice.Dobrý a přitom velmi napínavý film i přes své pomalé tempo. ()

Reklama

Reklama