Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (112)

classic 

všechny recenze uživatele

... „A Jana dostala do ruky zbraň” , ba ani sa jej extra nečudujem, keď má okolo seba samých, nazlostených pištoľníkov, na čele s lídrom bandy - Johnom Bishopom, ktorý svojim pokojným zovňajškom, budí extrémne znepokojenie tak isto, ako všetci ostatní členovia, ale konkrétne on, zrejme a totálne, najviac. Chlapa Billa "Hama" Hammonda jej strelili zozadu do chrbta, ako takého prašivého kojota, a tak radšej, kvôli bezpečiu, uchýli (druhú) dcéru Katie do neohrozeného teritória, kde si ju bude môcť neskôr vyzdvihnúť, ako zo školskej družiny. Medzitým navštevuje Dana Frosta, ktorému voľakedy dávnejšie zlomila srdce, keď už teraz vonkoncom nie je žiadny čas na hojenie starých rán, treba sa už konečne odpútať od malicherností, a začať riešiť aktuálnu situáciu, ktorá spočíva v tom, že Bishop len tak neodpúšťa iným „resty” , že tá chvíľa skrátka príde, keď im zrazu zazvoní na zvončeku u dverí. Mimochodom, zo začiatku ju akosi neprivítal s bohvieakou otvorenou náručou, ale "reči sa hovoria a chlieb sa je" , keď zmení svoj názor. Čiže, vracajú sa do spoločného domu Jany/Billa, kde budú zatiaľ spomínať na minulé letá (lásku), viesť dlhé, metafyzické debaty, a úvahy o ďalšom živote, podľa toho, či bude vôbec pokračovať ? Prestrelka sa znenazdajky azda dostaví, pričom všade, kde sa človek len obzrie, sú nastražené pasce-par excellence _ Pozrel som si vskutku celkom surový western Gavina O'Connora, keď som to absolútne nečakal, že ma bude tak zaujímať. Našťastie nízke hodnotenia ma od toho neodradili. K hereckému ansámblu. Fúzkatý Ewan McGregor bol na nespoznanie, podal fakt excelentný performance, že zároveň bradatý muž Joel Edgerton mu zručne sekundoval. A Natália všetko navôkol seba náramne koordinovala, až som nenormálne dostal chuť venovať jej obligátneho francuzáka... ! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jane got a gun and I got málem a psotník z toho úmorného a otravného osmdesátiminutového čekání na desetiminutovou přestřelku, která nakonec zase připomínala porno, protože se odehrála potmě, a já opět piču viděl. Čekání, během něhož jsem byl navíc přinucen čumět na jako vždy slizkou a urputně přehrávající Natálku Přístavníkovou, jak řeší unylé psychologické aspekty svého kurvení se se smradlavými honáky, nezáživně přitom pronásledována neméně odpudivým a stejně prkenným Emanem MekŘehořem v převleku za Toma Seleka, který vypadal jako záporák z Vinetua. A moc tomu nepřidal ani odporně cukrkandlový závěr, kdy ústřední páreček, den tomu naskrz provrtaný kulkami, ve skvělé fyzické kondici a pohrdající sepsí ujíždí ve své drožce vstříc nad prérií zapadajícímu slunci. U toho už chyběl jen z nejbližší skály do dáli pateticky hledící Lex Bárkr. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na dobrý, komornejší western len s pár postavami, tu nebola podpora v podobe uspokojivej atmosféry. Preto to chcelo viac ľudí, viac konfliktov, viac problémov... A keď na záver konečne došlo aj na akciu, tak zaujímavejšie akčné momenty boli utopené v pološere alebo rovno v úplnej tme, takže sa tu nezasýtili ani oči. No skrátka v tomto smere to bolo mdlé a sterilné. Na druhú stranu to tu ale N. Portman pristalo, dobre sa na ňu v tom dobovom kostýme pozeralo. Priemer. 60/100 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zatimco název s trailerem lákaj na westernovou podivanou s ženskou hrdinkou ohánějící se s bouchačkou v ruce, ve skutečnosti jde spíš o romantický drama. Jane prostě měla nasraně kosit jednoho záporáka za druhym, místo toho se veškerá akce smrskla do krátký noční přestřelky v samotnym závěru. Utopit hvězdný našlapaný herecký obsazení v takhle utahaný a nudný podivaný plný zbytečnejch flashbacků nebo klišoidních dialogů je fakt škoda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V podstatě by se dalo napsat, že se jedná o westernový příběh určený převážně pro dámskou část diváků. A není to jenom tím, že je hlavní hrdinkou žena. Ta dějově požádá svého bývalého milence o pomoc, aby ochránila svého manžela před gangem snažící se ho zabít. Takže tu máme farmu a nějakou bandu s touhou ji dobít. Ano, je to klasická převážně westernová šablona tentokrát však zpracovaná přeci jen krapet jinak. Každý na větě má svůj příběh, svůj osud, své trápení a tady je nám to postupně u hlavních postav názorně ukázáno. Vyprávění o každém z nich probíhá za použití flashbacků a během toho občas nechybí ani slzy. Divácky se tak postupně dozvíme co se kde a komu stalo a proč to všechno vyvrcholilo až do současné situace. Na western hodně netypické, proto to zmíněné zaměření na dámské publikum. Páni nad tím tak leda ohrnou nos, neboť se nedočkají hlavně pořádné akce, jak se na western sluší a patří. Ale ze zbraní se tu samozřejmě vystřelí, neboť o komorní snímek se zase také nejedná. Jane, o které to celé je, je zvýrazněna jako obyčejná žena a ne jako nebezpečná pistolnice, jak k tomu svádí název filmu. Její přirozenost z ní tedy nedělá lecjakou akční hrdinku. Příběh je jednoduchý, převážně konverzační, ale s pořádnou výpravou a ohromující kamerou. Snímek neustále provázely problémy a to jak během příprav a natáčení, tak i v době distribuce, takže komerčně dopadl tak, jak dopadl. To už je prostě úděl takových snímků. Špatný však rozhodně není. Jen z toho nelze očekávat superhrdinství pistolníků a nabubřelé přestřelky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet filmu činil 25 000 000 amerických dolarů, v kinech se mu však vůbec nedařilo a utržil pouhých 1 513 793 amerických dolarů. (BMW12)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama