Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (112)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Není tragédie, když se ve filmu o dobrých a zlých necháme okouzlit těmi zlými, ale průšvih nastane, když jsme neteční ke všem. Jane got a gun je utahaný western, kde chybí náznak psychologie postav, scénář jen rozdá cedulky na panáky ze slámy a bezkrevná Natálie tomu nepřidá, tak ničemnou herečku aby pohledal. Svižnější finále to zvedá ze 2 na velmi vratké 3*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jane got a gun and I got málem a psotník z toho úmorného a otravného osmdesátiminutového čekání na desetiminutovou přestřelku, která nakonec zase připomínala porno, protože se odehrála potmě, a já opět piču viděl. Čekání, během něhož jsem byl navíc přinucen čumět na jako vždy slizkou a urputně přehrávající Natálku Přístavníkovou, jak řeší unylé psychologické aspekty svého kurvení se se smradlavými honáky, nezáživně přitom pronásledována neméně odpudivým a stejně prkenným Emanem MekŘehořem v převleku za Toma Seleka, který vypadal jako záporák z Vinetua. A moc tomu nepřidal ani odporně cukrkandlový závěr, kdy ústřední páreček, den tomu naskrz provrtaný kulkami, ve skvělé fyzické kondici a pohrdající sepsí ujíždí ve své drožce vstříc nad prérií zapadajícímu slunci. U toho už chyběl jen z nejbližší skály do dáli pateticky hledící Lex Bárkr. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Má to čistého času asi 85 minút a aj tak je to zbytočne dlhé. A vo všetkých ohľadoch priemerné, ba občas ani to nie. Scenár nie je celkom márny, ale natočené je to fakt nezáživne a herci sa celý čas tvária, že sa tohto projektu zúčastňujú za trest. Ktovie, ako by to vyzeralo s pôvodne plánovaným Fassbenderom v hlavnej úlohe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutní westernová jednohubka, která se vůbec nepáře s příběhem a staví do hlavní role postavy, které musí bránit jeden dřevěnej domeček uprostřed holo pouště. Nic víc, nic míň. Každopádně jako jednohubka je tenhle film poměrně stravitelnej. Sem tam přinese zajímavější dialog, sem tam ukáže zajímavější scénu. Herci jsou taky docela fajn. Nicméně právě slovo jednohubka vystihuje celý film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,513,793Tržby Celosvetovo $3,050,000▐ Počiatočný nápad nie je zlý ale chýba tomu lepšia celistvosť. Keď berieme niektoré samostatné úseky sú dosť dobré. Herecky ale to ale nie je najhoršie. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Strach je dobrý. Drží ťa nažive.“ Taký ten typ filmu, kde má postava smrteľné zranenie a zvyšok filmu v pohode strieľa na všetky strany a odbachne asi milión magorov a kde na statok mieri banda smrteľne nebezpečných odpadlíkov, treba si pripraviť veci na boj a baba namiesto toho psychologicky rozoberá vzťah medzi ňou a jej záchrancom. Natalie Portman mala v roku 2016 v hre dva „zákulisne strašne náročné“ projekty (okrem tohto ešte Pýchu, predsudok a zombies), oba produkovala, oba stoja za vedro skazenej, mútnej vody a zrejme je to dôkaz toho, že by sa mala radšej držať ďalej od produkcie. Jane Got a Gun nie je vyložene zlá. Má peknú kameru (ale dosť lacnú výpravu a druhá polka sa odohráva potme, takže nič nevidíte), pár krvavejších záberov (ktoré k westernu podľa mňa patria, hoci niektorí filmári sa im vyhýbajú ako čert krížu), predčasné ohňové finále a Joela Edgertona, ale všetko ostatné je nanič. Scenár hrozný (početné flashbacky majú tendenciu uspávať alebo, u silnejších pováh, trhať si žily zubami), réžia unudená, hlavný zlosyn (Ewan McGregor) je tu 4 minúty a Portman je nesympatická hysterka. Chudák Leon, dobre, že zomrel, lebo ak by prežil a oženil by sa s ňou, asi by sa časom zabil. Lepší podpriemer resp. horší priemer, ale bola sranda sledovať zákulisie (režisérka na prvý deň nakrúcania neprišla a následne už neprišla vôbec, kameramana mala kamoša, tak „z princípu“ odišiel tesne po nej, Edgerton mal najskôr hrať manžela, potom zloducha a nakoniec si zahral milenca a prepisoval scenár, Michael Fassbender, Bradley Cooper a Jude Law do poslednej chvíle vyzerali, že sa nakrúcania zúčastnia a nakoniec sa nezúčastnili...). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Natalie Portman je zpátky ve filmu, který vypadá jako western, chová se jako western, ale sure as hell není western! Romantický trojúhelník, ubohý McGregor v záporné roli, do které se vůbec nehodí, nudná flashbacková výplň, nezáživný příběh a do toho všeho patetická akce. Tohle, že natočil režisér Warriora? V porovnání s takovým Bone Tomahawkem je tohle fakt smutný přídavek do žánru, který by se měl už jen velebit, a ne mršit podobnými faily. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady, oficiálně potvrzuji, že sem totálně v prdeli a léta THC se na mně podepsala natrvalo. Jak sem na to přišla? Podělím se s Váma o to, tááákže : Kdysi dávno (včera) se mě Alík ptal, jestli sem viděla film "Pistolnice Jane" s tím, že tam hlavní roli hraje, má oblíbená, Portmanka. Díky mocnýmu Kví Kvé sem si během mikroseKundy projela v makovici všechny filmy, co sem kdy viděla a hned tedy odpověděla "Ne". A tak jsme si to spolu pustili. Film sem tak nějak prozívala a, když naskočily závěrečné vysvobozující titulky, v tu chvíli sem se probrala z apatie a narovnala se na sedačce tak prudce, až mi málem vylítnul sopl. On tam hrál McGregor? On tam hrál Holbrook? Pičo kde? Hned sem se zeptala Alíka, jestli je během filmu postřehl v nějakém cameu a, dle jeho výrazu, mi došlo, že sem měla držet hubu páč sem se právě sama pasovala na totální krávu. Alík je gentleman a tak mi, s lehkým úsměvem, odpověděl "Čirou náhodou sem si jich všiml". Jenže já v tu chvíli asi nechtěla být jen totální kráva, ale měla sem ambice na Píču roku a tak sem se zeptala ještě lépe "A koho tam jako hráli?". Když mi bylo vysvětleno, že McGregor byl hlavní záporák a Holbrook jeho brácha, tak mi došlo, že byli na plátně celkem často a v tu chvíli sem se vrhla na ovladač a začala proklikávat scény. A najednou sem si jich všimla !! Ten vychcanej zmrd s knírem byl fakt McGregor a ta lasičí vyfetlá palice (nemyslím sebe) byl fakt Holbrook. Jestli to se mnou takhle půjde dál, brzo budu žasnout že v Rambovi hrál Stallone a v Terminátorovi Arnie. Začínám se bát, že kdybych nevěděla, že tam hraje Portmanka, tak bych nepoznala ani jí. Jo a k filmu - Strašná sračka ve který mě nesral jen Edgerton a bacha - Toho sem dokonce i poznala, heč !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli po vás jdou Bishopovci, tak nepotřebuješ střelce, ale celej regiment." Nebo ex-přítele hrdinu Dana, to by mělo stačit. Než se však začne pořádně střílet, tak se vyřkne spousta dosud nevyřčeného, takže se má divák šanci dozvědět to, co už stejně dávno tušil. Jistým překvapením pro mne však bylo to, že pistolnice Jane sice umí skvěle desinfikovat rány, ale neumí střílet z koltu. To bylo vážně k popukání. Jinak jí to ovšem slušelo a jsem si takřka jistý tím, že v 19. století by byla ozdobou nejednou divokozápadního bordelu, ale tak nějak tuším, že oba její mužové a všechny děti by s tím nesouhlasili. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Problém Jane je v samotné Jane, respektive Natálce, která tu nepůsobí dvakrát sympaticky, a pak v unylé režii, která nedokáže nakopnout jednoduchou, ale funkční story. Škoda kvalitních herců, kteří odvedli svoje (Edgerton, McGregor). ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Z hlediska děje mohl být film skvostem. Potíž je v tom, že pojatý příběh se nekryje s představou poutavé kovbojky. Chybí tomu dovednější vyprávění. Což je za daných okolností bída. Z čehož plyne závěr, že dobrého námětu je vždycky škoda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemusí to dycky bejt jenom vo smrti, zmaru, zoufalství a hektolitrech neředěný krve! I divokej západ měl svý slzopudný pohádky, a tahle mi teda zatraceně sedla! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pořád to samé dokola, western už vykrádá sám sebe.. nicméně je to zajímavější příběh, než většina špageťáckých..! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme farmu a nejakú bandu s túžbou ju dobiť. Áno, je to klasická, prevažne westernová šablóna tentoraz však spracovaná predsa len trochu inak. V podstate by sa dalo napísať, že sa jedná o westernový príbeh určený prevažne pre dámsku časť divákov. A nie je to len tým, že je hlavnou hrdinkou žena. Každý má svoj príbeh, svoj osud, svoje trápenia a tu je nám to postupne u hlavných postáv názorne ukázané. Rozprávanie o každom z nich prebieha za použitia flashbackov a počas toho občas nechýbajú ani slzy. Divácky sa tak postupne dozvieme čo sa kde a komu stalo a prečo to všetko vyvrcholilo až do súčasnej situácie. Na western veľmi netypické, preto to spomínané zameranie na dámske publikum. Ale zo zbraní sa tu samozrejme vystrelí, lebo o komornú snímku zase tiež nejde. Jane, o ktorej to celé je, je zvýraznená ako obyčajná žena a nie ako nebezpečná pištoľníčka, ako k tomu zvádza názov filmu. Jej prirodzenosť z nej teda nerobí hocijakú akčnú hrdinku. Príbeh je jednoduchý, prevažne konverzačný, ale s poriadnou výpravou a ohromujúcou kamerou. Len z toho nemožno očakávať superhrdinstvo pištoľníkov a naduté prestrelky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... Vždyť to byl velmi příjemný moderní western. Dneska se už tak nějak vžilo, že současné westerny musí končit špatně. Vzpomeňme takového filmu jako např. Brimstone (2016) . V tomto filmu a teď pozor SPOILER ! nebude ublíženo ani dětem ani zvířátkům a přesto je to naprosto koukatelná záležitost. Pravda zápletka je banální a i neluštitel tajenek si vše dá brzy dohromady, ale proč ne? Natalii já rád, MškŘehoře taky a Edgertona jsem viděl nedávno v Rudé volavce, tak jsme si taky padli do oka. Vše je takové správně špinavé, zaprášené, přesně tak jak to mám rád. Pokud Frost byl něco jako Ranger, pak se divák nemusí divit tomu jak dobře vedl obranu farmy. Film mi zkrátka sednul, jen na té muzice se mohlo trochu máknout víc mám ten dojem. Každopádně tady půjdu čelem proti stádu a dávám za 4 lahvemi se střepy a petrolejem. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na dobrý, komornejší western len s pár postavami, tu nebola podpora v podobe uspokojivej atmosféry. Preto to chcelo viac ľudí, viac konfliktov, viac problémov... A keď na záver konečne došlo aj na akciu, tak zaujímavejšie akčné momenty boli utopené v pološere alebo rovno v úplnej tme, takže sa tu nezasýtili ani oči. No skrátka v tomto smere to bolo mdlé a sterilné. Na druhú stranu to tu ale N. Portman pristalo, dobre sa na ňu v tom dobovom kostýme pozeralo. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Western plný desperátů, který haprující tempo i originalitu dohání pestrobarevnou režií. Pokud se mezi kloboučníky nevyskytuje pupkatá zrůda typu John Wayne, jsem tomuto žánru velice přístupný a nakloněný. Těžko mohu namítat něco proti ženské hrdince v centru vyprávění. Gavin O´Connor udělal moc dobře, že z Natalie Portman neudělal jen sexy figurínu k ojebání, ale normální ženu, co v krajním ohrožení sahá zdatně po zbrani. Joel Edgerton se sem také bez problémů vešel. Nejzajímavějším tahem je ale obsazení Ewana McGregora do role hlavního ničemy. A jeho záludná banda je ideálně záludná. Usedlost je patřičně odlehlá a čekání na nájezd zlosynů je kráceno různými režijními manévry. Connorovy vypjaté scény, které zpravidla vyústí v něco brutálního, jdou od ruky. Oproti tomu lokace ničím extra nevynikají, celé je to ale příkladně nasnímáno, lacinost do filmu nepronikla. Ve svém žánru tenhle příběh nebude určitě představovat něco nepřekonatelného, mě ale počínání kvalitních hereckých akvizic zaujalo, režie dala mnohým scénám vyniknout a ze všeho u mě převládal kus kvalitně a "áčkově" odvedené práce, kde těžký prach prérie uměl znemožnit plicní cirkulaci. 10/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Miestami až smutné sledovať, jak sa herečka Portmanovej formátu, trápi pod taktovkou zlej réžie. Iným slovami bol jej výkon až moc kvalitný, na všetkú tú nezáživne vybudovanú, ťahajúcu sa šeď a nechuť, ktoré ju obklopovali (napríklad scéna hysterického plaču nemala v takomto filme šancu zanechať stopu, naopak, pôsobí to ako päsť na oko). Vo filmovom svete býva len málo vecí horších, ako je nudný western. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Filmy tohto typu mi akosi poslednej dobe skutočne lezú maximálne na nervy. Po tom ako rok 2015 celkom solídne priviedol naspäť svet westernov filmami ako boli The Hateful Eight, The Keeping Room, Slow West alebo Bone Tomahawk, tak rok 2016 sme otvorili nezaujímavo v štýle alá Diablo. Tak som dúfal, že tento film bude tohtoročným westernovým highlightom. Veľmi dobrý výber režiséra, skvelé obsadenie a trailer skutočne navnadil. Výsledne je však toto ešte väčšie zabitie času ako vyššie spomínané Diablo. Okrem hereckých výkonov, postavy Dana a okey vizuálov je toto neskutočná nuda od začiatku až do konca. Film, ktorý trvá len niečo viac ako 90 minút pôsobí, ako keby trval minimálne dvojnásobok tohto času. Jane je maximálne nezaujímavá postava, absolútne neťahá dej, dokopy počas celého filmu nič neurobí a na všetko potrebuje ochranu Dana a je to len film o ľúbostnom trojuholníku a pomste. A absolútne to nefunguje. Ak mal film v produkcii problémy (ako som sa dozvedel) mali to nechať ležať ľadom a radšej tento film netočiť. Je to skutočne ukážka ako človeka dokáže film maximálnou monotónnosťou a nudou uspať. A to by westerny robiť nemali. Hodnotenie: D+ ()

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama