Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (112)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jane got a gun and I got málem a psotník z toho úmorného a otravného osmdesátiminutového čekání na desetiminutovou přestřelku, která nakonec zase připomínala porno, protože se odehrála potmě, a já opět piču viděl. Čekání, během něhož jsem byl navíc přinucen čumět na jako vždy slizkou a urputně přehrávající Natálku Přístavníkovou, jak řeší unylé psychologické aspekty svého kurvení se se smradlavými honáky, nezáživně přitom pronásledována neméně odpudivým a stejně prkenným Emanem MekŘehořem v převleku za Toma Seleka, který vypadal jako záporák z Vinetua. A moc tomu nepřidal ani odporně cukrkandlový závěr, kdy ústřední páreček, den tomu naskrz provrtaný kulkami, ve skvělé fyzické kondici a pohrdající sepsí ujíždí ve své drožce vstříc nad prérií zapadajícímu slunci. U toho už chyběl jen z nejbližší skály do dáli pateticky hledící Lex Bárkr. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Není tragédie, když se ve filmu o dobrých a zlých necháme okouzlit těmi zlými, ale průšvih nastane, když jsme neteční ke všem. Jane got a gun je utahaný western, kde chybí náznak psychologie postav, scénář jen rozdá cedulky na panáky ze slámy a bezkrevná Natálie tomu nepřidá, tak ničemnou herečku aby pohledal. Svižnější finále to zvedá ze 2 na velmi vratké 3*. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľnou škodou celého inak dobrého snímku je nezaujatosť všetkých zúčastnených a absencia emočného zvratu. Korunu zmätočnosti predtým videného je záverečná jazda všetkých štyroch. No... ku koncu som sa smial tak tragicky, že kde potom vyšumel čin Noaha. Netuším o problémoch produkcii či natáčania, chcem konečný produkt. Ten síce vsadil na osvedčenú trojicu (štvoricu) žena-dobrý- zlý, prípadne rozvojový ; ale prvej chýba dominantna, druhý je skvelý, ale tretí je priam zbytočný, prehrávajúci a pôsobí ako zlý vtip z komixu. Práve neistota na pozícii zla nedáva dobrým razanciu, aby vynikli ich činy. Na druhej strane, nie som ten typ, čo by hovoril o nude, pretože ten western predsa len bol v období, kde toho veľa nebolo a dialógov už vôbec nie. Som dokonca presvedčený, že úplná fickia sa odohráva jedine v Quentinovej hlave, lebo on vsádza slová do úst ľudí, ktorí ich vtedy nemohli (?) vysloviť. Jazdenie s koňom množstvo míľ na samotu a do mesta so siedmimi domami bola vtedajšia rutina. No druhá strana mince hovorí o existencii naposledy true grit či vlaku do yumi. A tam sa to dalo. Ja ústrednej dvojici hercov nič nevyčítam, lebo majú moje sympatie. Prestrelka v noci ? Niekedy logický ťah pri prepadnutí... Za seba však hovorím, že k pocitu spokojnosti mi nepridal katastrofálny záver so štyroma na voze. (videné 09.06.2016, BDrip) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hereckej stránky poctivo odvedená práca. Z celkového pohľadu však je to „jednoduchý a nenáročný“ western bez väčších ambícií. „Flashbacky“ jednoducho nefungujú tak, ako by mali. Posledná polhodina však aspoň čiastočne napraví nedostatky. N. Portman je jednoducho neodolateľná! Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s absencí silnějšího momentu, který by nastartoval celý děj. Po dobu přípravy na příjezd obávaných pistolníků se dozvídáme vše podstatné z minulosti hlavní hrdinky, avšak dějové linie nejsou zrovna v nejlepší symbióze, a co hůře, vytrácí se tím jakékoliv napětí, pokud vůbec nějaké bylo. Škoda, námět nepatří do řady k nejhorším a při pohledu na obsazení není pochyb, že se výroba tohoto filmu sešla ve velmi nepravý čas. Promrhané finále, jest toho důkazem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Michael Fassbender mal pôvodne hrať postavu Dana Frosta. Potom, čo sa však dostal do sporu s režisérkou Lynn Ramsay, od projektu odstúpil. O týždeň neskôr z projektu vycúvala aj samotná Lynne Ramsay a nedostavila sa na začiatok natáčania. O 25 hodín neskôr už mal film nového režiséra, stal sa ním Gavin O'Connor. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama