Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (112)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase zase jedna "kovbojka" ktorá ma svoje grády. Dobrý herci, napätie, drámu, ba aj celkom slušné "strielačky". Akurát ten časový posun (asi len kvôli scenáru a aby mal o čom byť ten fil) keď mi nešlo do hlavy prečo ten Bishop začal tu Jane hľadať až po toľkých rokoch veď s Bilom ušla pred piatimi rokmi. :) no ale to by asi bol film o inom. Napriek tomu zdá sa, že milovníci westernov si na svoje prídu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jane Got a Gun and Viewer Got a Boredom? No nie až tak celkom alebo ako hovoria Angličana it depends ... čo od toho kto očakáva, no pochybujem, že z Jane Got a Gun mal byť v ktoromkoľvek momente výroby westernový akčňák (aj napriek tomu „gun“ v názve). Je to príbeh jednej ženy vyrozprávaný v pomalom tempe, ktorý nie je vôbec zle napísaný, akurát toho na dnešnú dobu ponúka zhýčkaným-kino divákom veľmi málo. Každopádne Gavin O'Connor stále vie točiť, a aj keď tentoraz ani zďaleka nerozohráva takú kvalitu ako napríklad pri Warriorovi, tak zároveň nič nekazí. Stále dokáže vybudovať vzťah k postavám, vykresliť ich motivácie a vyvolať záujem o ich ďalší osud. Akurát je tentoraz vidno, že to nielen on, ale všetci zúčastnení natočili iba z povinnosti, lebo už to niekto dotočiť musel po odchode pôvodného režiséra a vymenení vyše polovice hereckého osadenstva. Scenár totiž nie je vôbec márny, dialógy sú napísané slušne, no hodila by sa tomu o niečo väčšia výprava. Verím, že mať to na starosti od začiatku O'Connor mohol vzniknúť silný film o príbehu a boji o život jednej obyčajnej ženy. Za týchto podmienok vznikol síce poctivo zrežírovaný, avšak iba veľmi obyčajný film. Napriek tomu, že väčšina tu držkuje o nude ja osobne by som privítal keby film mal aj dve a pol hodiny a chronologicky vyrozprával celý životný príbeh Jane pod režijnou taktovkou O'Connora. Na to tu však nebol priestor, ani možnosti a tak sa to dotočilo tak, aby vôbec nejaký film vznikol a je na tom jednoducho poznať, že o ten film nemal nikto výrazný záujem. Vo výsledku tak neurážlivá, ale ani po dramatickej, ani po príbehovej a už vôbec nie akčnej stránke nijako strhujúca westernová žánrovka. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady, oficiálně potvrzuji, že sem totálně v prdeli a léta THC se na mně podepsala natrvalo. Jak sem na to přišla? Podělím se s Váma o to, tááákže : Kdysi dávno (včera) se mě Alík ptal, jestli sem viděla film "Pistolnice Jane" s tím, že tam hlavní roli hraje, má oblíbená, Portmanka. Díky mocnýmu Kví Kvé sem si během mikroseKundy projela v makovici všechny filmy, co sem kdy viděla a hned tedy odpověděla "Ne". A tak jsme si to spolu pustili. Film sem tak nějak prozívala a, když naskočily závěrečné vysvobozující titulky, v tu chvíli sem se probrala z apatie a narovnala se na sedačce tak prudce, až mi málem vylítnul sopl. On tam hrál McGregor? On tam hrál Holbrook? Pičo kde? Hned sem se zeptala Alíka, jestli je během filmu postřehl v nějakém cameu a, dle jeho výrazu, mi došlo, že sem měla držet hubu páč sem se právě sama pasovala na totální krávu. Alík je gentleman a tak mi, s lehkým úsměvem, odpověděl "Čirou náhodou sem si jich všiml". Jenže já v tu chvíli asi nechtěla být jen totální kráva, ale měla sem ambice na Píču roku a tak sem se zeptala ještě lépe "A koho tam jako hráli?". Když mi bylo vysvětleno, že McGregor byl hlavní záporák a Holbrook jeho brácha, tak mi došlo, že byli na plátně celkem často a v tu chvíli sem se vrhla na ovladač a začala proklikávat scény. A najednou sem si jich všimla !! Ten vychcanej zmrd s knírem byl fakt McGregor a ta lasičí vyfetlá palice (nemyslím sebe) byl fakt Holbrook. Jestli to se mnou takhle půjde dál, brzo budu žasnout že v Rambovi hrál Stallone a v Terminátorovi Arnie. Začínám se bát, že kdybych nevěděla, že tam hraje Portmanka, tak bych nepoznala ani jí. Jo a k filmu - Strašná sračka ve který mě nesral jen Edgerton a bacha - Toho sem dokonce i poznala, heč !! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Proč taková kritika? Za mě se jedná o dost dobrý western, kde není vzhledem k žánru příliš co kritizovat, neboť splňuje vše, co od něj lze čekat. Drsný kraj, drsná doba, drsné mravy, povedená, nemilosrdná atmosféra divokého západu, přestřelky, správně špinavý vizuál, a to vše podtrženo možná ne zrovna dvakrát originální, nicméně určitě nenudící zápletkou, s jedním, dvěma nečekanými zvraty a vážně slušným tempem. Postavy a jejich představitelé na mě zapůsobili též přesvědčivě, nechybělo ani pár poměrně syrových scén a chvílemi fungovali i silné emoce. Prostě veškerou tu zdrcující kritiku a vlastně i pořádný komerční krach vážně nechápu. Ano, najdou se zde i chyby, kdy bych chtěl zmínit především opravdu hodně uspěchaný konec, kde místo pořádného, vygradovaného, nervy drásajícího akčního finále nastalo takové rychlozúčtování s minulostí, a též závěru se týkající opravdu až moc přehappyendované vyústění, ale že by to mělo až tak vyloženě devastující účinky na výsledný dojem z celého filmu, tak to tedy rozhodně ne. Já jsem si tuto nefalšovanou, westernovou podívanou užil zkrátka více než příjemně a celá tato podívaná si zaslouží určitě větší diváckou pozornost a výrazně lepší přijetí, než tomu ve skutečnosti je. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Filmy tohto typu mi akosi poslednej dobe skutočne lezú maximálne na nervy. Po tom ako rok 2015 celkom solídne priviedol naspäť svet westernov filmami ako boli The Hateful Eight, The Keeping Room, Slow West alebo Bone Tomahawk, tak rok 2016 sme otvorili nezaujímavo v štýle alá Diablo. Tak som dúfal, že tento film bude tohtoročným westernovým highlightom. Veľmi dobrý výber režiséra, skvelé obsadenie a trailer skutočne navnadil. Výsledne je však toto ešte väčšie zabitie času ako vyššie spomínané Diablo. Okrem hereckých výkonov, postavy Dana a okey vizuálov je toto neskutočná nuda od začiatku až do konca. Film, ktorý trvá len niečo viac ako 90 minút pôsobí, ako keby trval minimálne dvojnásobok tohto času. Jane je maximálne nezaujímavá postava, absolútne neťahá dej, dokopy počas celého filmu nič neurobí a na všetko potrebuje ochranu Dana a je to len film o ľúbostnom trojuholníku a pomste. A absolútne to nefunguje. Ak mal film v produkcii problémy (ako som sa dozvedel) mali to nechať ležať ľadom a radšej tento film netočiť. Je to skutočne ukážka ako človeka dokáže film maximálnou monotónnosťou a nudou uspať. A to by westerny robiť nemali. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet filmu činil 25 000 000 amerických dolarů, v kinech se mu však vůbec nedařilo a utržil pouhých 1 513 793 amerických dolarů. (BMW12)
  • Film bol natočený začiatkom roku 2013, do distribúcie sa však dostal až takmer 3 roky po natočení, vo februári 2016. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama