Reklama

Reklama

Stephen Meyers (Ryan Gosling) je mladý idealista, který je skvělý v komunikaci s lidmi, je druhým mužem ve vedení prezidentské kampaně guvernéra Mika Morrise. Kromě toho opravdu věří tomu, co dělá.. Uprostřed primárek v Ohiu požádá vedoucí kampaně Morrisova protivníka Meyerse o schůzku a nabídne mu práci. Má pomoct v kampani pro třetího muže, senátora ze severní Karolíny. Do hry vstupuje i mladá praktikantka. Stephen je asi příliš důvěřivý a zákulisní intriky jsou mu cizí. Stane se obětí kariéry, anebo zvítězí ctnost? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (694)

H34D 

všechny recenze uživatele

Realistické politické drama čelí vždy nelehkému úkolu, a to jak rozestavit figurky na šachovnici, aniž by při tom divák usnul, ba naopak, aby jevil zájem a byl plně ve střehu, až se začně mohutně šachovat. Den zrady využívá charismatické herce, zejména excelentního/excelujícího Ryana Goslinga, intriky a čestnost podivně se překrývající s křivostí. Přesto je třeba připustit, že z první poloviny spadne čelist asi jen málokomu. Promyšlenost scénáře se začne na plno projevovat až v polovině druhé, vše do sebe zapadne, pointy krásně vyplují na povrch a z filmu se stává velice trefná rekonstrukce reálného politického světa. George Clooney nenatočil žádnou nadčasovou bombu, úrovně povyku vyvolaného Duelem Frost/Nixon nedosáhne, ale mě uspokojil v podstatě stejně dobře (resp. chvalitebně)! 7/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Den zrady mě sice nepobavil jako Signál, ani nedojal způsobem, jakým to dokázaly Ženy sobě (zasvěcení vědí), přesto má kvalitu, kterou by mohl rozdávat. A já se znovu ptám akademické obce, jestli náhodou nedošlo k záměně filmů Den zrady a Děti moje? Tohle je totiž skvěle propracované drama, z filmařsky vděčného politického prostředí, v němž ani tak nezáleží na výsledku závodu, jako spíš na průběhu jednotlivých etap. Gosling u mě po toporném Driverovi složil úspěšný reparát, George bych v přímé volbě z fleku volil příštím českým prezidentem, a Rachel... Stážistky jí podobné jsou snad jediným dobrým důvodem, proč být politikem. ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna oblíbenec politických dramat, ale Clooney natočil svěží a dynamickou hříčku, kde všechny dobré úmysly ustoupí touze po moci a úspěchu. I díky povedenému hereckému obsazení zůstane v člověku mrazivá pachuť, která nevyšumí ihned po opuštění kinosálu. Za sebe jsem velice rád, že původně zvažovaného L.DiCapria vyměnil R.Gosling! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené drama z politického prostředí, kde ukazuje, že parchanti jsou na všech stranách barikády. Postavy a dialogy jsou skvěle napsané a Clooney si je v režii čím dál jistější v kramflecích. Nejvíc na sebe ovšem strhávají pozornost herci, kteří jsou do jednoho výborní, i když třeba taková Marisa Tomei by si zasloužila daleko více prostoru. Nejvíc ovšem, jako celý rok 2011, kraluje Ryan Gosling jehož přerod z muže s ideály v hajzla je opravdu perfektní. Škoda, že chybí pár silných a emotivních momentů, díky kterým by se film zaryl více pod kůži. Takhle, i přes své zjevné kvality, vyšumí až překvapivě rychle z hlavy. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tenhle film v člověku roste a co víc, s každým dalším shlédnutím vyplouvají na povrch nové a nové maličkosti, detaily, kterých jsem si třeba já napoprvé nevšiml a jsou to právě tyhle věci, které ve finále mění můj dojem. Neřekl bych ani tak pro zasvěcené, jako spíše pro zainteresované, takoví lidé si ho užijí nejvíce - a já jsem nyní rozhodně zainteresovaný, nejen v politice, ale v životě a dost často tvrdých pravdách, kterým zkrátka dříve nebo pozdějí člověk čelí obecně. O tom je Den Zrady, o tom je všechno. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v Detroite a Ann Arbor, Michigan a v v Cincinnati v štáte Ohio. Natáčanie na University of Michigan zahŕňalo 1 000 komparzistov. Film sa natáčal od 7. februára do 2. apríla 2011. (Arsenal83)
  • Ústředí roli filmu odmítl Leonardo DiCaprio a u snímku tak zůstal jen na pozici výkonného producenta. Další zamýšlenou variantou pro hlavní úlohu byl také Chris Pine. (oje)
  • Po zhliadnutí Morrisa (George Clooney), ktorý na videu hovorí, že extrémizmu nemožno čeliť ďalším extrémizmom a že Amerika by mala pochopiť, prečo sa jej nepriatelia správajú tak, ako sa správajú, Stephen (Ryan Gosling) posmešne hovorí: „Dobrý deň, volám sa Neville Chamberlain a chcel by som vám tu veliť.“ Ide o odkaz na postoj britského premiéra, ktorý pred 2. svetovou vojnou slepo veril, že dokáže vyjednávať s Adolfom Hitlerom o mieri zmierením s katastrofálnymi následkami. (Arsenal83)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Fincher nakopne televizního Spaceyho

Fincher nakopne televizního Spaceyho

07.03.2011

Jsou kámoši už od „sedmičky“. Kevin produkoval The Social Network a David Fincher teď na oplátku pomůže rozběhnout televizní seriál House of Cards, ve kterém si Spacey zahraje hlavní roli. Přesně tak… (více)

Reklama

Reklama