Reklama

Reklama

VOD (1)

Bolívii čekají nové prezidentské volby. Jedním z kandidátů je nepříliš oblíbený kontroverzní politik Castillo, který si ve své volební kampani nevede příliš úspěšně. Najme si americkou volební manažerku Jane Bodinovou, která se jako geniální stratég vrací z dobrovolného ústraní, aby změřila síly s profesním sokem ve službách opozice, nenáviděným Patem Candym. S ním se už několikrát v předvolebním boji setkala, ale z volebních střetů nevyšla vítězně. Jane chvíli trvá, než se zorientuje, protože se ještě vyrovnává s osobní tragédií, kterou si klade za vinu. Její rady a zásahy do kampaně jsou ale přesně mířené a velmi úspěšné. Castillovi stoupají preference, z kampaně se ale brzy stává bezohledný souboj, ve kterém je vše dovoleno. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock a Zoe Kazan tu, místy průměrný film, povýšily na koukatelnou zábavu, ze které jsem si odnesl hlavně holej zadek Sandry plus pěkné záběry na Bolívii a La Paz. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

/ Je to komedie? Politické drama? Jediné co vím, že tohle nemohl být zadek Sandry Bullock. A taky že Billy Bob Thornton prostě neumí vzít špatnou roli. A že David Gordon Green je sice patlal, alespoň je to ale zábavný patlal. 7/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V politice rozhodují peníze, takže jde o to, kdo jich má víc." No tak to je povzbudivé tvrzení. Já mám politická klání rád a tady mne potěšila jedna věc - oba bolivijské prezidentské kandidáty podporují američtí manipulátoři, takže tu nejde o souboj světového dobra se světovým zlem, ale pouze o osobní souboj Calamity Jane s panem Candym. To je fajn. Takže se lže, podvádí se, slibuje se, pere se špinavé prádlo, vystrkuje se zadek z okna autobusu, vlak se uvádí předčasně do pohybu a taky se přejede lama, ale tak už to při politicky "férových" soubojích chodí. Mě to tedy přiměřeně pobavilo, ale svou kandidaturu na Ředitele zeměkoule odložím do doby, než budu mít v prasátku víc financí než Rothschildové ve svém portfoliu. A ta doba už se blíží. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Sandra Bullock skvěle táhne celý film, né nadarmo je to moje oblíbená herečka. Film pojednává o poradkyni Jane Bodine, která se chystá vést kampaň Pedra Castilla na bolivíjského prezidenta. Ve filmu vidíme, jak taková kampaň probíhá, soupeři se na sebe snaží vytáhnout tu největší špínu, poradci těm kandidátům na prezidenta říkají, co mají dělat, co říkat, určují jim prakticky vše. Politici všechno lidem naslibují, ale pak když jsou zvoleni, tak své sliby nedodrží. Tento snímek však není nudné politické drama, právě naopak, je to film s nádechem komedie a dokáže udržet divákovu pozornost až do konce. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé téma a tento pohled do zákulisí prezidentských voleb není ani špatně zpracovaný, ale jako drama poměrně slabý, často se tlačí do nějakých vypjatých situací, jenž pak působí neuvěřitelně a vlastně mnohem lépe vychází jako komedie, takových scén je však opravdu mnohem méně. Slušný výkon Sandry to zachraňuje, ale není nějak velkolepý, aby to zachraňoval. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Málo drajvu, málo vtipu. Ta srážka volebních týmů a především jejich šéfů měla být vyhrocenější a tím by se vytvořil i větší prostor pro komediální stránku věci. Takhle, i když se na to nekoukalo špatně, to na mě působilo trochu unyle, byť několik fajn momentů se tu našlo. Ale jinak jediné, co film ukazuje, je to, že předvolební kampaň je jen komedie a politici nespolehlivé ku*vy. A to jsou věci, které už všichni dávno víme. Nicméně na Sandru Bullock se i v padesáti kouká sakra dobře, to se musí nechat a i když nezazářili, tak nezklamali ani další herci. Sice by neškodila kratší stopáž, ale jednou se na to mrknout v pohodě dalo. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predvolebny boj je rovnake svinstvo ako povolebna politika. Prekvapive zistenie, pokial ste doteraz zilii niekde na Marse. Hlavny problem je, ze film toto posolstvo podava dost nudnym spôsobom v ktorom za nieco stoja len Sandra Bullock a Billy Bob Thornton a ich vzajomne rozhovory. Zvysok postav a celeho filmu je dost tuctovy az nudny. Ked uz si chcete pustit nejaky kvalitny film o politike, tak odporucam Ides of March. V tom pripade producentske duo Clooney/Heslov malo stastnejsiu ruku na scenar a rezisera ako v tomto pripade. 4/10. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Úvodem je třeba zmínit, že tento film (navzdory popisu) není komedie. Což je jedině dobře – dané téma by víc než pár úsměvných momentů pravděpodobně nesneslo. A vedle standardně výborné Sandry Bullock a nijakého B. B. Thorntona je právě neotřelé a zajímavé téma obskurních praktik okolo politické kampaně v Bolívii tím hlavním lákadlem snímku a myslím, že humorné pojetí by jej mohlo celkem snadno degradovat. V tomto případě to platí dvojnásob, neboť režiséra ani scénáristu nepovažuji zrovna za mistry žánru. Our Brand Is Crisis nicméně mohu doporučit – jedná se o velmi zajímavou, byť trochu povrchní a nepravděpodobnou sondu do prezidentských voleb. Pro někoho, kdo se zajímá o politiku a média, je tento film příjemná oddychovka. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Mam rada filmy, kde niekto cool vsetko zvracia po svojom vlastnou vychytralostou, este aj s takym klise ako su priebezne vysledky. Takze tento som si mala uzit ovela viac. :( A ten koniec pre mna uplne ze zle, bud mohli skoncit o par mesiacov neskor alebo o par hodin skor. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

,,Asi hodím šavli.´´ ,,Jane má úžasnej zadek.´´ Ze začátku jsem tomu sama nevěřila. Ale Sandra dokáže vytáhnout jakýkoliv film nahoru svým osobitým humorem. I když jinak to opravdu moc komedie není. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Největším vítězstvím se pro každého diváka nejspíš stane, když tohle vynechá, kéž by to bylo aspoň z poloviny tak zajímavé jako ten plakát. Ani pár známějších hereckých jmen v tomto případě nic nezmůže, trochu mi přišlo, že mrhali svým časem. 5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock zase dokazuje, že rozhodně hrát umí, a ukazuje to na snímku, který si doslova libuje v tom, jak se mu daří ukázat, že celá politika je jenom velká komedie na lidi a nic jiného. Jen si to prostě pořád nechceme uvědomit. Ten konec je takový hloupě idealistický, ale tak proč ne. Nejspíš by ale dostala cihlou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý základ, aj celá tá atmosféra zasadená do prostredia boja o prezidentského trónu Bolívie. Ale ten scenár a príbeh ako taký, no úprimne, malo to na viac. Malo to viacero silných fáz, ale aj také ktoré boli viacmenej hluché a bezprínosné. Inak, filmy z tohto volebného prostredia, kde sa odohráva priam dokonalé divadlo plné propagandy a manipulácie, to ma vždy veľmi baví. Ale Our Brand is Crisis nemalo až taký spád ako by sa žiadalo. Oveľa viac ma bavili inšie politické volebné filmy: či už náš slovenský Kandidát, manipulatívna dráma The Ides of March alebo satirická komédia The Campaign. Ale ani toto nebola žiadna katastrofa, no ani nič čo by ten film vytlačilo nad hranice priemernosti. Na záver stačí už len dodať výrok, ktorý by tam na konci dokonale zapasoval : "Vyhraj voľby, a môžeš všetko" (Pavol Paška, Smer-SD). ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně díky skvělému herectví co zde předvádí Bullocková je to film na úrovni! Si říkám, že se ze Sandry po těch všech rolích střeštidel a zoufale zamilovaných panen umí i pěkně rozehrát a herecky rozvášnit. Jako vždy slizký Bob Thornton víceméně dopočtu a tu prdel bych mu do ksichtu klidně vedle Jane ukázal taky! Pohodový pokoukání za 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock zistila, ze predvolebny boj je rovnaka planoba ako povolebne pocty a rokovania. Nuda, sed a priemer - a k tomu Bullock nevie hrat : 50 % ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Určite nie komédia, skôr tragikomédia. Trocha mi to pripomína voľby na Slovensku 2016: po voľbách sa udial presný opak toho, čo sa sľubovalo. Ale film poučný a zaujímavý a mnou odporúčaný. Je tu vidieť, že nejde o súboj kandidátov a ideí, ale o súboj ich poradcov. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž brýle nejsou růžové ... neboť pojednává o pravidlech hry, hrdě nazývané předvolební kampaní. Nebo snad vypráví o hře, jejíž pravidla mohou být kdykoli porušována ? Či spíše o hře, která ve své podstatě žádná pravidla nemá ? A co potom - když je dobojováno a masky jsou odkryty ? Nebojte se - je to jako vždycky: Jak říkám, ty brýle NEJSOU růžové. Popravdě ... mohli byste skrz ně klidně pozorovat zatmění slunce - a vaše oči by nedoznali pražádnou újmu. A tak si dovolím jenom maličkou poznámku na závěr: Jsem přesvědčená, že v reálu to bývá DALEKO horší. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Udělám výjimku a tuhle politickou komedii "Vítězství je naše" lehce nadhodnotím, protože nechápu místní nízké hodnocení.. Teda asi chápu.. Pravděpodobně by širší publikum zajímali USA volební kandidáti více než prezidentské volby někde v Bolívii.. V závěru je ovšem naprosto jedno, kde se děj odehrává, protože zákulisí kdejakých voleb musí být velmi podobné.. Sandru Bullock jsem už děsně dlouho nikde neviděla a herecky je podle mě momentálně na špici, tak jsem si opětovné setkání velmi užívala.. Šarmantní zlodědek Billy Bob Thornton byl schopným a celkem výstižným sekundantem.. O děj ve filmu "Vítězství je naše" zrovna moc nejde, pouze propojuje spoustu ironicky humorných nebo dramatických situací souvislou jednolitou linkou.. Asi to bude film, na který brzy zapomenete, ale tahle zábava mě rozhodně ani chvilku neurážela a příjemně jsem se odreagovala, takže účel byl splněn :-) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Příjemná trochu komedie, spíš však volební drama, které zas nebylo úplně hardcore. Sandra Bullock je sympatická padesátka, která v posledních filmech ukazuje svou postavu, aby se fanoušci opakovaně přesvědčovali, že letopočet jejího narození není uváděn chybně. Z viděného filmu si můžeme odnést několik postřehů: 1) „Kdyby volby mohly něco změnit, zakážou je“. Moc tomu sice nevěřím, ale v tomto filmu to sedí. 2) „Chceš-li vyhrát volby, musíš lidem vsugerovat, že se nachází v extrémně kritické situaci, a ty jediný jsi tady od toho, abys je ochránil a vedl, aby tě prostě následovali jako spasitele“. Ano, tomuto věřím zcela beze zbytku. Stačí si jen uvědomit, jak nás novodobí marxisté nutí myslet si, že se planeta otepluje tak, že jediní oni jsou schopni ji zachránit a proto jsou povoláni nám vládnout. 3) „Nemůžeš slepě věřit svému volebnímu favoritovi, protože po volbách zapomene dost z toho, co ti nasliboval“. Toto, bych řekl, platí tak napůl, protože pořád ještě existují lidé, kteří nelžou a své politice věří. ()

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Reklama

Reklama