Reklama

Reklama

Nezvladatelného jazzmana Natea (Mickey Rourke) chytí při krádeži auta. Brzy na to se ocitne uprostřed pouště s pohledem upřeným do hlavně pistole. Nate však záhadně unikne smrti, vyhne se kulce a utíká hlouběji do pouště, kde v moři písku najde záhadný cirkus. Instinktivně ho to táhne k Lily (Megan Fox), Ptačí ženě, jenže ta opakovaně odráží jeho sváděcí pokusy. Nicméně postupem času rozpozná Lily v Nateovi svou poslední šanci, jak uprchnout ze života v zajetí. Jenže jen co se začne psát první kapitola jejich vztahu, objeví se bohatý podnikatel Happy Shannon (Bill Murray) a hrozí, že zničí jejich šanci žít šťastně až do smrti… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LILY JSI JINÁ. MYSLEL JSEM, ŽE JSME SI SOUZENI“..... /// Poté co je M.Rourke zachráněnej indiánskou verzí Timura (a jeho party), potká Lily. Ta ho taky zachrání a film se začíná táhnout. Koukat na párek sbližujících se podivínů, by nemuselo bejt nezajímavý, kdyby to nebyla nuda. Úmysly jsou jasné, tempo na hovno, nikdo se nesnaží ničím upoutat – zaujmout. Zkrachovalec, kterej všechno posere pláče, všechno je tak neuvěřitelný, divně jednoduchý, nepravděpodobný, že by to klidně mohlo bejt........ (dosaďte po zhlédnutí). Podivnej film. Pokus o něco, čemu nerozumím. Nevyužitej potenciál charismatických herců. Což mě štve asi nejvíc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci se přesvědčit, že je má Megan impozantní. 2.) Film ve kterým má sex stařec s mladou holkou nemůže bejt špatnej! (v klidu, stejně je tma). 3.) Na zádech mám..... (dosaďte si sami). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si o tom mám myslieť. Tak to uzavriem vecne. Nedám 40%, lebo mi to pripadalo dostatočne „iné“ a originálne, než bežná hollywoodska produkcia. To je plus. Zároveň našťastie film napriek svojej bizarnosti nepôsobí nechcene smiešne, ani unavujúco. Dokonca som sa napriek zaspatému tempu skoro vôbec nenudil. Plusom je tiež to, že sa nejedná o „nezávislé umenie“ - takže som nemusel rozmýšľať, či to, že Rourke nájde dievča v cirkuse, je metafora na to, že našiel sám seba v kuriózne pokrútenom svete obrátených zrkadiel. Znamená to proste to, že ho našiel v cirkuse. Ale 80% nemôžem dať tiež: skrátka ma to nijako geniálne nechytilo (napr. som čakal, že v cirkuse). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení v podobě citlivé, neokoukané romantiky. Především ale pravděpodobně doposud nejlepší herecký výkon Megan Fox. A Billy Murray to jistí.. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Nuda, klišé, absolútne zúfalstvo tvorcov tejto lacnej vykrádačky.. bez jediného originálneho nápadu so scenárom tak lacným, že jediná vec, ktorá ma zastavila pred ešte horším hodnotením, bola dokonalá tvár Megan Fox. A Bill Murray v úlohe "ťažkého mafiána" ? Ach... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No tohle snad ne! (1 minuta po skončení). Tenhle film je totální přešlap. A to i když tam hraje Bill Murray. Nakonec byla moje největší obava - Megan - tím nejlepším, a to jak po fyzický, tak po herecký (!) stránce. Rourke to teda vyžral až hrůza. Jeho postava je šíleně nesympatická, slabošská, fyzicky nepřitažlivá (co si budeme namlouvat) a každejch deset minut plačící troska, kterou pár vteřin nostalgickýho foukání do trumpety nespasí. Kterej scénarista si myslel, že takový hlavní postavě by někdo fandil? Vedle toho bledne i dementní příběh s údiv vyvolávajícíma reakcema všech osob zúčastněných - těch hlavních dvou obzvlášť. Po jejich motivacích radši nikdo nepátrejte. Jo, a polovinu filmu zabírají smutný bezhlasný záběry na meditujícího Rourka, případně se opíjejícího, brečícího v posteli, brečícího ve snu, nebo válejícího se po zemi, když dostával nakládačku a u toho brečel. Hraje do toho hezká hudba, a jen proto se to dalo dokoukat jako zvuková kulisa. A ten konec! (Pocit z něj vystihuje první věta mého komentu). Myslím, že tam se trochu utnuli v žánru a omylem k tomu natočili konec z Včelích medvídků, říznutej trochou toho našeho dobrého klišé číslo 115. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velmi zmatené (scénárista si asi dával pěkně do těla) ale někdy i velmi krásné. Takhle by se dal charakterizovat tento zvláštní film. Film, ve kterém se věci prostě dějí a nemají žádné vysvětlení (co to bylo za Indiány, kteří zachránili Mickeyho?) ale taky film, po kterém jsem si uvědomil, že bych neměl nad Megan lámat hůl. Ono to s tím hraním nebude zas tak špatné, jak jsem si myslel… Takhle, neříkám, že by zrovna za tuto roli mohla chtít nějaké ocenění, ale mohla by nás v budoucnu překvapit. Jinak po většinu filmu jsem si říkal, že je něco špatně. Něco mi zkrátka nesedělo a asi uprostřed filmu jsem na to kápl - Rourke si měl vyměnit roli s Murraym. Protože ač mám Billa sebevíc rád jako herce, toho mafiána a gangstera jsem mu neuvěřil a přišel mi, jako takový pomatený strejda. A zase naopak, toho dobráka (který byl hodně pošahaný, opět vina scénáristy) jsem Rourkeovi neuvěřil. Takže, shrnuto podtrženo - námět je fajn, Megan překvapivě taky. Pánové nemají co hrát, scénáristu zastřelit. 50 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Óu.... áu... tak toto nezachráni ani sexica ako Megan Fox. Zúfalstvo od začiatku do konca. Zahodiť a zabudnúť. Jedna hviezda za krehko vyzerajúcu Megan a niektoré momenty, ktoré, musím s premáhaním priznať, boli esteticky a emocionálne vydarené, hoci boli zároveň šialene gýčové. Odporúčam ako masturbačnú pomôcku pre násťročných fanúšikov zúbky odhaľujúcej Foxice... na nič iné sa to nehodí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem rozporuplnější podívanou, nakonec ale pozitivní dojmy převažují, a to poměrně silně. Krev na křídlech si brzy určitě pustím znovu - pak (když už znám pointu) buď odhalím spoustu nových věcí, dvojsmyslů, a všimnu si lecčeho, čeho jsem si napoprvé nevšiml, nebo naopak prozřu a řeknu si, že je to celé vlastně až moc jednoduchý blábol. Nicméně - Mickey Rourke se mi v netypické roli moc líbil stejně jako Bill Murray, obrovským plusem ovšem byla Megan Fox, která se mi navíc poprvé zdála opravdu krásná. Magickou atmosféru dotváří jemně citlivá hudba, celý film na mě působil nesmírně uklidňujícím a hřejivým dojmem, což se mi poslední dobou moc často nestává. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se pokouší svou poslední scénou dát smysl celého filmu. Tady už ani celkem pěkné závěrečné překvapení nedokázalo pomoci. Zbytek filmu je totiž hodně zmatená a nudná podívaná, ve které skoro nic nefunguje, hlavně vztah mezi ústřední dvojicí (svádět to celé jenom na Megan Fox by bylo v tomto případě až příliš krátkozraké). Mickey Rourke hraje na nájem, Megan Fox se snaží hrát (marně) a Bill Murray měl zřejmě při natáčení infarkt, ale režisér to s ním zřejmě chtěl dotočit než přijede záchranka. Jeho výkon a vlastně i celý film by tomu nasvědčovali. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Tak laciné a hloupé, že to není snad ani céčkovej film. Vysílal bych ho maximálně v pornokinech dopoledne, kdy tam nikdo nechodí a nejspíš mají i zavřeno. Možná si ho někdo vyhoní nad Liškou Megan, ale v podstatě její role, která má rozum jako servírka někde na dálničím motorestu, není ničím vyjímečná. Mickey Rourke je troska, která nedokáža už ani trosku zahrát. Může se to zdát jako moderní variace na Krásku a Zvíře, ale v podstatě je to jak freak potkal freaka. A to je dost zajímavej námět, jen... kdyby se toho ujal někdo, kdo tomu rozumí. N ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na osudových křídlech lásky s božskou Megan Fox v milostném příběhu, který se rozplyne dříve, než kráska roztáhne svá křídla a s Mickey Rourkem odletí někam do...pryč. Předně je nutné napsat, že Megan Fox do detailu splnuje úděl osudové ženy v poněkud komorně laděném milostném příběhu částečně nenaplněné lásky, a je přesně tou ženou, při které se muži probouzejí s erekcí a píšou jí milostná vyznání. Oproti tomu Mickey Rourke v roli dříve slavného trumpetisty, který sešel na scestí a vyměnil spokojený život a manželství za drogy a alkohol, není přímo volbou vedle, ale nedivím se, že ho Lilly láskovala jen zřejmě z lítosti a z toho že si zbyli, protože nebýt její anomálie v podobě ptačích křídel, tak by mu určitě dala vale a poohlédla se někde jinde. At mě nikdo netvrdí, že by se jí líbil chlap po botoxu a náhoda, která je oba svedla dohromady nebyla zrovna z rodu těch propracovaných. A propracovanost ostatně chybí celému příběhu, který není schopen zakotvit v jedné rovině, není si jistý tím, co chce a nedokáže umožnit divákovi ponořit se do milostného vzplanutí mezi mladou ženou, co vystupovala před svým útěkem za svobodou v potulném cirkuse jako ptačí žena a mužem, který dávno ztratil naději na lepší život. To mohl být tak úžasný milostný příběh o dvojici utíkající před nepřízní osudu, ale to my musel být debutující Mitch Glazer zdatným režisérem a scénáristou. Není dost dobrý ani v jednom. Jeho film nese známky nejistoty, k divákovi se dostane jen v několika scénách, a to hlavně přes krásně tklivou hudbu Dickona Hinchliffa, a když už mám být hodně povrchní, ani chlípníci si nepřijdou na své. Krasavice Megan vystřídá spodního prádla, až to vypadá jako skrytá reklama na Armaniho, ale kamera nesklouzne na její partie, a když už to vypadá nadějně, tak si přes výstavní poprsí dá ruku. Na cudnost má tenhle film patent, ale jinak je to celkem selhání, a to jsem si od filmu sliboval nevšední milostný příběh plný emocí a křehkých nuancí. Doslova příběh mezi kráskou a zvířetem, na který je radost pohledět. Na nevyzrálém, rozkolem trpícím a v podstatě větší originalitu postrádajícím výsledku navíc v chabém vyznění se zřejmě podepsaly potíže při vzniku filmu a jeho dlouho odkládaná premiéra. Na výsledku je to znát a snímek má většinou symbolická křídla bojácně stažená a roztáhnout a opravdově vzlétnout se mu až tak moc nedaří. Ještě štěstí, že si při jediném letu Megan nepomlátila svůj fajnový obličejíček. 60% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Krásný a zajímavý příběh o jedné nevšední bytosti, která by si přála žít normální život. Byl jsem zvědavý na Megan, jestli si opět vystačí s "být krásná" nebo konečně ukáže, že je i něco uvnitř a musím uznat, že se opravdu snažila. Její výrazy rozpačitá, smutná, odevzdaná a zoufalá působily uvěřitelně a spolu s hudbou dokázaly vyvolat odpovídající náladu. Přeci jen i ta krása, křehkost a zranitelnost sehrály svůj part, škaredého anděla by nikdo nechtěl:). Mickey jede jako obvykle- zasmušilý, zhýralý mazák, co už toho v životě sakra zažil a jde z průseru do průseru..občas si šlehne a občas se i probere, aby udělal správnou věc. Velká škoda, že tenhle námět nedostal do rukou schopnější režisér, zasloužil by si to. Mitch Glazer totiž ví co chce říct, ale neví jak. Vše je podané velmi mdle, roztahaně, unaveně, bez jakéhokoliv nápadu. Některé scény jsou zcela zbytečné a naopak prohlubování vztahu mezi Natem a Lily mohlo být věnováno mnohem víc prostoru. (Jedna věc je jasná, Rourke má nejhezčí rogalo na zemi a všichni mu můžem závidět:)) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem špatné. Příběh je přinejmenším divný, ale v rukou někoho talentovaného by mohl dotvořit dobrý film, což se bohužel tady nestalo. Vztahy mezi postavami jsou nedůvěryhodné a herecké výkony díky scénáři dosti průměrné. Megan Fox kupodivu není kdovíjak špatná, ale taky nijak zvlášť nepřekvapuje. Ne všechno, co vypadá dobře na papíře, vypadá dobře i ve skutečnosti a tenhle film je toho dokonalou ukázkou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hraje tu Mickey Rourke, Megan Fox a Bill Murray. Je to o andělech...Megan Fox je tu anděl. Líbivé tóny se na vás linou ze všech stran a závěrečná pointa je smutným, ale svým způsobem příjemným překvapením. Místy sice trochu hloupoučké, ale slabší jedinci si určitě popláčou. Tohle vůbec není špatný film...a já dávám na posledních 10 minut (ano, i se závěrečnými titulky) "repeat!" 75% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

O kvalite Mickeyho Rourka som sa, už presvedčil v úspešnom Wrestlerovi a teraz ma príjemne prekvapila aj krásna Megan Fox, keď veľmi dobre zvládla podstatne ťažšiu úlohu ako v kino-hite Transformers. M. Rourke vo svojej klasickej podobe tvrdého a neohrozeného chlapa s cigaretami a wisky, ktorému nezáleží na výzore a ktorý s úplnou ľahkosťou zvláda všetky emócie, sa môže pýšiť, že on bol ten šťastlivec, ktorý sa stretol s atraktívnou M. Fox v intímnej scéne a ktorá naozaj zažiarila v jeho náruči. Film spracováva, každý detail (pád pierka na zem, vietor ktorý fúka do novín počas bitky ) a tak každý okamih sa stále hlbšie zapisuje do mojej pamäte. Celý dej plynie emociálne, pomaly a pútavo s občasnou zápletkou, doprevádzaný vynikajúcou klavírovou a sláčikovou hudbou od Dickona Hinchliffeho. Bol som rozhodnutý, že dám štyri hviezdičky za trocha pritiahnutú okrídlenú krásku, ale záver filmu (krásny pohľad z výšky na prírodu a zomierajúceho M. Rourka) bol práve najpodstatnejší a bol to posledný kúsok stavebnice,ktorý presne zapadol a dokončil majstrovské dielo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Řekli byste, když se někde sejdou Mickey Rourke, Bill Murray a Megan Fox, že by mohlo jít o zajímavý film. Možná takový vzletný... A pak vás realita usadí na zadek. Už prvních deset minut filmu přináší neustálé otázky. To ho dostala jen jedna rána pěstí? Proč nešel zpět k autu? Proč ten cirkus vypadá jako v Carnivale? Jak to, když si dají drink v noci, při okamžitém následném útěku je den? Atd., atd. Abyste však byli v obraze – nějaký mafiánský poskok, dříve slavný jazzový muzikant, který vybírá výpalné a asi je i feťák (Mickey Rourke) je přepaden, odvezen do pouště, ale než je zastřelen, indiáni v bílých krojích zastřelí vykonavatele popravy. Poskok, místo aby se vrátil k autu, jde přes hory a kopce, až v údolí uvidí cirkus a v něm opravdovou ženu s křídly. Přemluví ji k útěku a plánuje ji prodat mafiánskému šéfovi (uťápnutý Bill Murray), který ale na něho poslal popravčího, protože mu přeřízl manželku... Celé se to snaží o poetiku v drsném světě mafiánů a překvapivou pointu na závěr – k níž ale film nijak nesměřuje, ani ji vlastně nevysvětluje a nenaplňuje, prostě je tam jen kvůli jistému šoku pro diváka a jakémusi vyznění. Ale když se nad tím zamyslíte, tak to prostě jenom nedává smysl. Btw, všimněte si v titulcích, že Megan Fox oblékal Armani. Možná mysleli tu noční košilku? A ještě jeden detail – jak moc hudba připomíná soundtrack z Fontány. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Brrrr. To je snad nejpředvídatelnější nejultraklišovitější megakýč, co jsem za poslední roky viděl. Pro takovouhle sračku zbytečně vyplýtvat potenciál zajímavých jmen. Trochu světla a odůvodnění do toho snad vnáší jen závěrečné věnování. Ale proč kvůli tomu za to z lidí tahat peníze? Na filmu mi vadilo snad skoro všechno, od ne"hlubokého" a "procítěného" příběhu, "originální" a "zasrdcechytající" zápletky, přes naprostou tuctovost všeho možného až po strašně nesympatickou, hloupě napsanou a vzhledem ke jménu hereckého představitele, strašně zahranou postavu mafiána Štístka. To jsem od Murrayho fakt nečekal, takové zklamání. O nelogičnostech (vždycky mám "rád", když se postavy během jediného střihu dokáží rychle obléknout) a pointě nemluvě. Mickey Rourke je prostě Mickey Rourke, nepředvedl nic, co by jste od něj nečekali, halvně proto, že mu to scénář a příběh ani neumožnil. Nechápu, proč všichni tak šílí z Megan Fox, ano, je pěkná, ale naprosto tuctově, kdybych takovou krásu měl brát jako měřítko šílenství, šílel bych asi z každé druhé holky od nás z vesnice. Ano, Megan Fox je hezká, ale naprosto nezajímavá. Film je naprostou ztrátou času a peněz. Odpad nedávám jen ze dvou důvodů - výborná hudba, Rhys Ifans. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi napsat zvláštní film, ale on to vůbec zvláštní film není. Je to běžný dramatický thriller s romantickými prvky o souznění krásky se zdánlivým handicapem a zvířete s pofidérní minulostí. Jejich souznění není přáno a děj se musí zamotat kvůli dalším postavám. Příběh ubíhá v pomalém tempu s příjemnou hudbou a kamerou. Ačkoli nejsem tak nesmírně pohnut výkony Billa Murrayho jako spousta lidí, které znám, tak v tomhle filmu se mi náramně líbil. Možná by měl dostávat více rolí nejednoznačných záporáků. Film musí potěšit všechny fanoušky Megan Fox a všechny fanynky Mickey Rourkeho, jimž se tenhle herec ještě stále přese vše líbí. Nejedná se o žádný převratný film, ale dle mého soudu si zaslouží rozhodně více, než 48 procent, jsem kvůli tomu na vážkách, zda hodnocení nezvednout o hvězdičku výše. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který láká známé herecké tváře, ale v jádru je povrchní, plný klišé, zbytečně rozvleklý a bez nápadu. Navíc jsem měl problém uvěřit Billovi Murraymu jeho roli mafiána. A pointa, která se snaží dát smysl celému filmu, je sice zajímavá, ale přichází až moc pozdě, kdy většina diváků buď už dávno rezignovala nebo jen dokoukává z povinnosti. ()

Související novinky

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

Vášnivá hra Billa Murraye a Megan Fox?

18.01.2010

To by byla opravdu bizarní představa (na druhou stranu, Billovi jsme uvěřili, že dokáže sbalit Scarlett Johansson, že?). Jde, jak jinak, pouze o hereckou spolupráci. V mysteriózním thrilleru Passion… (více)

Reklama

Reklama