Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Rick a Fred jsou delší dobu ženatí a věčně nespokojení. Mají pocit, že mají málo sexu, a otáčejí se za každou sukní. Po řadě událostí a nápadu přítelkyně psycholožky se jejich ženy Maggie a Grace uchylují k odvážnému kroku. Dávají svým manželům příležitost být zase svobodní a celý týden si dělat, co chtějí, a doufají, že to jejich manželství znovu nastartuje. Nejprve se to mužům zdá jako splněný sen. Problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy zjišťují, že realita nezadaných není tak růžová, jak by se mohlo zdát. Rick a Fred to nechtějí jen tak vzdát a vrhají se do "týdne bez závazků" na plný plyn. Obě ženy i s dětmi odjíždějí k rodičům Maggie na Cape Code, kde si užívají svůj týden bez manželů. Byl to ale dobrý nápad? A platí tato domluva oboustranně? (TV Nova)

(více)

Recenze (369)

MMR 

všechny recenze uživatele

Ó Petere Farrelly, ó Bobby Farrelly, jak to vy dva jenom děláte? Díky Vám jsem si poprskal klávesnici, jak jste na mě vybafli ty své vtípky. Každá vaše komedie je úžasná, a tahle je další v pořadí. Tento specifický druh humoru je pro mě ušitý jako na míru. Pro mě sranda na druhou, ne-li na třetí :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná komediální jednohubka, u které kdyby se vystřihlo pár fekálních fórků a celé se to o čtvrť hodky pokrátilo, tak by to mohlo dopadnout ještě líp. Bratři Farrellyové sice nepředvádí žádné zázraky, ale několik opravdu vtipných scén se jim podařilo dodat. Zbytek navíc celkem obstojně utáhne dvojice Wilson-Sudeikis, kteří to zachraňují i v těch trapnější Farrellyovských momentech. A navíc v jakém jiným filmu narazíte na Richarda Jenkinse, který hraje 60letou verzi Barneyeho Stinsona? 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestliže u některých herců bude bolestivé pozorovat, jak jim narůstají vrásky, je to případ Owena Wilsona. Jeho ulízaný tatíkovský nekňuba je zde vážně politování hodnou postavou... což ale zřejmě paradoxně znamená, že to ten chlápek zahrál dobře. Na Rkovou komedii překvapivě pravdivý/odvážný scénář. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Owen nám sice stárne, ale zato po delší době hrál v něčem co mě bavilo. Podobné by bylo mé hodnocení šílených Farrellyových. Týden bez závazků je jejich nejlepší komedií od Ireny. Trošku zamrzí promrhanější potenciál zbylých kamarádů. Zato ovšem potěší 5. den, který se ve filmu vleze do plochy asi 2 sekund. Největší pecku si pro nás tvůrci ovšem přichystali na závěr. Představu o tom, co by se stalo kdyby dostal Hall Pass Gary, kterého hraje ve filmu krajně nevyužitý Stephen Merchant. V jeho fantazii se mu promítne sex s asiatkou, nechtěná likvidace jejího manžela, nucená likvidace asiatky, dalé do ještě čerstvého hrobu musí jít její babička i s chodítkem. Smůla je že na tohle všechno čumí další 4 svědkové na střeše, takže střelba, policejní honička. Skončí to ve vězení s něžnou předehrou do zadku od jednoho 150 kilového obra. Ale Gary i přesto vše co mu hrozí jde do toho. PS: Nesmím zapomenout na Richarda Jenkinse. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Vidím někde jméno Farrelly, utíkám! ... Dvojice režisérů, kteří prozatím natočili pouze dementní, fekální, trapné, píčoidní filmy, které někdo považuje za komedie. Já teda ne. Ovšem Hall Pass, musím uznat, má nějakou úroveň. Je vtipný, místy opravdu bizardní. Jen tak dál! Cool soundtrack. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová komedie, která není špatná. Možná by neuškodilo, kdyby to bylo víc crazy. Ale beru to, že to je dělaný pro obě strany. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Máme tu už různé tradice - vánoční, velikonoční, jarní nebo velké prázdniny, dny matek, otců, dokonce dny bez aut, všelijaké půsty, omezení, lhůty, šestinedělí... Tak proč by nemohl existovat i Týden bez závazků? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Námet, ktorý by bol fajn ako anekdota v pätminútovej scéne, natiahnutý do úmornej dĺžky celovečerného filmu, kde sa márni nadupaný casting v réžií kedysi prvoligových komediálnych režisérov. Tragédia, ale čo si budeme vravieť: po Shallow Hal ma už nič neprekvapí. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Některý scény mě fakt rozesmály (první večer jak se přežrali v restauraci a druhej den jak byli sjetý na golfovym hřišti), jinak celkem průměr. Owen Wilson tu vypadá nějak divně, razantně ho přehrává Jason Sudeikis. Ale špatný to neni. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie s příjemným hereckým obsazením Owen Wilson a Jason Sudeikis. Párkrát se člověk pobaví a pár slušných hlášek se také najde. Klišé záležitost, která neurazí, ale ani obzvlášť nepotěší.. 6/10 = 60% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ne, ne. Doby filmů Blbý a Blbější, Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena už se opakovat očividně nebudou. Bobby a Peter nám vyměkli a když už se někde snaží přitlačit na pilu, nepůsobí to vtipně. Nicméně Hall Pass nejde šmahem odsoudit. Je to v podstatě průměrná komedie, kterou drží nad vodou jen příjemný Owen Wilson a potěšila mě i účast Jenny Fischer. Nicméně po zhlédnutí vám prakticky celý film vyšumí do 5 minut. Doslova. Film jsem viděl zhruba před půl hodinou a málem jsem jej zapomněl ohodnotit. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

První minuty sršely hláškama a slibovaly zábavu, která se - až na pár scén - nedostavila. Místo toho mě otravovalo moralizování páprdovitýho Wilsona. Není to žádný propadák, ale zkrátka moc humoru nepobral. 50% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Klasický Farrellyovci v netradične myšlienkovo ženskej no humorom mužsky podanej easy komédii na sobotný večer, ktorej dominuje správňak/slušňák wilson, pár tradičných fekálnych fórov a niekoľko vydarených slovných prestreliek a dialógových vtipov, morálne ponaučenie no žiadne extra tlačenie na pílu a príjemný soundtrack. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Klasický US. patos... opäť Nám severanom vštepuje v podaní "hall pass" demenčné rozhranie južanov, niečo o dôvere a nevere, ha. (v tzv. "komediálnom podaní"). 3/10 ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Hall Pass mi namasíroval bránici jak stokilová thajka, takže můžu všem s klidným svědomím doporučit. Parta sexuálně frustrovaných čtyřicátníků co dostane propustku od zoufalých manželek má sama o sobě zábavný potenciál a Wilson i Sudeikis ho těží až na dřeň. Když se po několika dnech strávených hulením a přežíráním konečně namotivují a falešným sebevědomím vybavení začnou obrážet bary a diskotéky, narazí na drsnou realitu. Po uhlazených ženáčích zástupy modelek nevzdychají. Zoufalé pokusy ošustit cokoliv dostanou pod ruku jsou právě to nejzábavnější a Sudeikisovi přijde vhod i šikovnost provozovat falešný orál:) Standardně očekávaný přechod k uvědomění si a romantice naštěstí zabije humor až v poslední dvacetiminutovce, tak si tu hvězdičku za nadprůměr bez debat zaslouží. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Komedie odproštěná od všech závazků konveční zábavy rozjíždí maratón sexistických narážek a vulgárních dialogových výměn 40letých otců od rodin s duší puberťáka, které scénář stále staví do trapných pozic. Hall Passu se jako filmu formátu nechutné komedie nedá upřít, že se člověk zhlasita zasměje, čímž je hlavní cíl splněn. Škoda jen, že pekelné tempo fórů nevydrželo o trochu dýl. Nebýt druhé poloviny filmu, kdy neotřelý chlapský humor ustupuje na úkor příběhového prozření a trochy poučné dějové náplně, dalo se hodnotit výš. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Bože, tohle bylo jak propagační video pro kampaň "Zachraňme tradiční americké rodinné hodnoty". Postavy byly příšerně generalizované, ženské tady byly pomalu šlapky a chlapi zase neschopní idioti. Některé vtipy mi silce sedly, ale brzy je zabil fekální humor, kterým se tady zrovna nešetří. Jestli mělo být cameo Arnieho Hammera vtipné, tak mi asi něco ušlo. To samé platí o vlasech Owena Wilsona, který měl asi stejného kadeřníka jako Nic Cage. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Owena a jeho kamaráda už jaksi neuspokojuje jejich vztah se svými ženami a tak nastane čas, kdy si všichni potřebují dát voraz. A co myslíte, pomůže jim to k nalezení nových sympatií k neznámé nebo zjistí, že vlatně našli tu pravou? Tak jo, asi každý někdy potřebuje odpočinek, ale je jen na každém, jak s danou příležitostí naloží. Námět není špatný, ale je potenciálně nezvládnutý s nudnými herci, dokonce i s nudným Owenem. Takto si jeho vzestup k výšinám nepředtavuju! Týden bez závazků je jako týden bez větších nápadů, nudný, bez většího napětí a zábavy... 40% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nudná a nevýrazná "komedie", ze které je snad jediná opravdu zábavná scéna až v samém závěru v titulcích. Jinak je to o bandě přestárlých ženatých "Don Chujánů", kteří se zoufale snaží dokázat, že jsou stále býjčci a ne seschlé švestky. Dokonce se svolením svých poloviček dostávají takzvanou týdenní propustku bez závazků. Deset minut po skončení filmu si marně snažím vzpomenout, co tam vlastně bylo a vybavují se mi jen výstavní ňadra jedné z hereček. Jinak nic. A přesně o tom to je. O ničem. Scénáristé zřejmě zamýšleli stvořit nadupanou vtipnou pohádku pro dospělé, ale příliš škrtili plyn a navíc zapomněli zataženou ruční brzdu morálních hodnot, která ze slibného námětu udělala rozbředlou sračku plnou protáhlých xichtů a trapných hlášek. 35% ()

Reklama

Reklama