Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Rick a Fred jsou delší dobu ženatí a věčně nespokojení. Mají pocit, že mají málo sexu, a otáčejí se za každou sukní. Po řadě událostí a nápadu přítelkyně psycholožky se jejich ženy Maggie a Grace uchylují k odvážnému kroku. Dávají svým manželům příležitost být zase svobodní a celý týden si dělat, co chtějí, a doufají, že to jejich manželství znovu nastartuje. Nejprve se to mužům zdá jako splněný sen. Problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy zjišťují, že realita nezadaných není tak růžová, jak by se mohlo zdát. Rick a Fred to nechtějí jen tak vzdát a vrhají se do "týdne bez závazků" na plný plyn. Obě ženy i s dětmi odjíždějí k rodičům Maggie na Cape Code, kde si užívají svůj týden bez manželů. Byl to ale dobrý nápad? A platí tato domluva oboustranně? (TV Nova)

(více)

Recenze (369)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Konečne sa našiel niekto v tom našom vesmíre, kto konkurenčne vystúpil a porazil obrovskú kopu filmov o tom aké majú ženy problémy s manželmi, aké sú z toho vyšťavené, nepochopené a nešťastné po pár rokoch manželstva. Veľa momentov v tomto filme mi pripomenulo moju realitu, takže viem ako sa manželky snažia riadiť a plánovať činnosti svojho manžela, ktorému neostáva nič iné len si vytvoriť hrošiu kožu, aby odolal všetkým nápadom a náletom svojej "domácej stíhačky". Zapojenie starého rockera s fascinujúcim zmyslom pre výber dievčat, ktorý ich s presnosťou odstreľovača odhaľoval ako aj nervovo zrútený priateľ Leigh výborne doplnili dobre rozbehnutý rodinný príbeh. Už dlho som sa tak nepobavil, takže zaslúžených 70 %, čakám na týždeň bez záväzkov. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 Klasika- prvá polovica znesiteľná, niekedy ozaj nápaditá a vtipná. V druhej sa to celé "zdebilnieva" a pridáva sa aj akože romantický aspekt. Komédia, ktorá je kópiou ďalších tisíc komédií a ktorá je dokonale priemerná. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých fórů ("prosím rukou a pytlík do pusy" a taky záchrana od nahého černocha a Ira...), ale jako celek slabota. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda filmy, které z dospělých chlapů dělají věčné kluky, co sami nic nezvládnou a musí mít rozumné ženy za zadkem, aby je životem postrkovaly správným směrem. Klišé a stereotypy se sice v komedii využít dají, ale měla by nabídnout něco víc, aby byla vtipná. Tenhle snímek něco navíc nabídl. Jenomže jen kluzký a nechutný humor a to doslova. Jakože vtipné jsou tam scény se sra..m na golfovém hřišti nebo průjem v koupelně. Nikdy více. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal jako docela realisticky pojatá komedie o problémech středního věku a unavených manželství. Ale pak se to zvrhlo, kdy chlapům fakt šlo jen o to zasunout, a nakonec zahnuly jejich manželky (jak originální!). Popravdě si myslím, že většina chlapů by možná ani tak nemyslela na sex, nebo ne především, protože by jim ženské lezly na nervy, a šli by na fotbal, do hor, do hospody, prostě užít si tu chvíli klidu. Chvíli klidu bez ženských, bez dětí, nikdo nic nechce, neotravuje. Nevím, tohle mi přišlo svým myšlením mimo realitu, poněkud zvrácené á la Vejdělek a jeho Ženy v pokušení a Muži v naději, a vlastně mi to nic nedalo, nepobavilo a ani k zamyšlení zde nic není. Ale jsem rád, že jsem po čase viděl Christinu Applegate. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když jsem se minimálně první půlku dost často a občas i nahlas smál, na bratry Farrellyovy mi to přijde dost hodně vyměklé a ve svém závěru tradičně eticky a morálně nechutně sterilní. U "normální" komedie by mě to nijak nepřekvapilo a vlastně bych to i očekával, ale od Farrellyů jsem čekal trošku něco jiného. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zase trošku jiná komedie bez nějakých zaběhnutých rámců. Owen Wilson bude mít už navždy mé sympatie díky vynikajícímu výkonu v Půlnoci v Paříži, Jason Sudeikis je náramný parťák. Stejně si však myslím, že bratři Farrellyové přece jen vyměkli, kde ty loňské sněhy jsou... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To že jsme už starší vůbec nevadí že by jsme se měli skončit se zábavou, no a když už jsou problémy proč nedostat volno v podobě zábavy kde můžeme všechno, a až potom si vlastně uvědomíme co máme doma. Dobrá zábava. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie pojednávající o tom, že i když máte možnost hřešit, z lásky ke své ženě to neuděláte. Prostě jen další kýč. Čekal jsem, že se alespoň zasměju, ale těch gagů bylo pomálu a dialogy taky příliš nebavily. Přesto dám 50%, protože i přes okatá negativa tu byli herci, kteří mi nebyli protivní a i když jsem se příliš nesmál, vyloženě jsem se nenudil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Presne môj druh komédie. Sudeikis a Wilson v najlepšej forme a jeden z tých lepších Farrellyových filmoch. Film má kupodivu aj celkom vtipnú zápletku, ktorá ale ku koncu smeruje k nevyhnutnému happyendu. Ale mimo to si to všetci herci neuveriteľne užívajú a ja s nimi. Jenna Fischer je nádherná a Applegate by pre zmenu nevadila. Skvelé je cameo Stephena Merchanta - hlavne jeho posledná predstava a love gurua Richarda Jenkinsa - aj keď Will Farrell vo Wedding Crashers u mňa vedie. Nuž a potom krásna Nicky Whelan. Čo viac si môže človek od oddychovky želať. Ani to nenazvem quilty pleasure, pretože som vedel do čoho idem aj že budem spokojný. Aj keď uznávam, že takýto humor je naozaj len vec vkusu:) ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně podceněná komedie, já jsem se u ní nasmál až moc. Mám prostě pro Owena Wilsona slabost, směju se jenom co ho vidím na plátně a přesto, že by se mi k němu hodil někdo možná trochu jiný, tak ani Jason Sudeikis nezklamal. První polovina je plná vtipných situací, hlavně důvěrný rozhovor na kamerách nebo zadržení policií, ke konci sice trochu ztrácí dech a konec je očekávaný, ale rozhodně to není nic, co by mi vadilo. Pro mě osobně výborná komedie. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Farrellyovci po dlhej dobe natocili film, ktory sa mi paci. Konecne zase nasli rovnovahu medzi jednoduchym mravnym poucanim a ich typickou infantilnou komikou. Velmi vzdialene tento film pripomina trefne komedie rozoberajuce partnerske vztahy od Kevina Smitha, alebo Judda Apatowa. Nejde sice zdaleka tak do hlbky a humor je od dost priamociarejsi, ale vysledny dojem je dost podobny. K tomu tu mame neskutocne sympaticku ustrednu dvojicu parov a vacsinou zabavne vedlajsie postavicky. Vysledny dojem kazia iba niektore sceny, ktore sice mali byt natolko trapne az by boli zabavne, ale mne pripadali iba trapne. 7/10. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

během úvodní půlhodinky se to svižně rozjede se spoustou vtipných momentů, ale pak už to je jen předvídatelná a místy trapná recyklace x-krát viděného.. a nulový závěr to všechno jen umocňuje.. slaboučké 3* ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi 4 a 5 hvězdami ale zaokrouhluji nahoru protože jsem se ani chvíli nenudil. Film se pohybuje mezi komedií a dramatem a mě se to prostě líbilo :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komedie, která neurazí, ale ani nenadchne a po pár dnech z hlavy vyšumí úplně. Může za to především nevyužitý potenciál námětu. Mohlo to být totiž třeskutě vtipné, ale je to spíš klasická šablona o sebeuvědomění. Ani z Alexandry Daddario tvůrci nic kloudného nevytřískali. Film naštěstí zachraňují sympaťáci Sudeikis/Wilson, jejichž komediální talent táhne film výrazně nahoru. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Moc vtipné to nebylo, ani tak zajímavé to nebylo... v podstatě bylo od první minuty jasné, jak to skončí, ale budiž. Zase to nebyl úplně zbytečný příběh a zajímala by mě rozvodovost po shlédnutí tohoto filmu.. protože víme, jak by to dopadlo ve skutečnosti asi, že :). Na konec ještě musím zmínit, dámy, že nám to tedy přálo. Už jsem v tom filmu upadla téměř do apatie, když v tom do toho vběhl velmi obdařený nahý černoch... tak to bylo odvážné :D no a oproti tomu chlapík se zmenšeninou penisu.. jo, tak to mě pobavilo :D No a, pánové, na konci se tam do půl těla svlékne krásná žena a ukáže prsa, tak to zkuste vydržet. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kterej skutečně překročil moje očekávání. Opravdu fajnová a extrémně zábavná (!!!!!!) komedie s vtipnym Owenem Wilsonem a ještě trojnásobně epičtějším Jasonem Sudelkisem. Když jsem koukal na seznam filmů režisérů Farrellyových, tak mi hned bylo jasný, proč jsem se u toho tolik bavil. Člověk, kterej natočí Mary, Blbý a blbější nebo Irenu v tom jednoduše nejspíš umí chodit. A tenhle film je zábavnej od začátku s balením nezletilý holky až do téměř konce (píšu "téměř", protože konec ani v nejmenším nepřekvapí). A má to prostě epický momenty, u kterejch jsem se smál nahlas (hlavně ty z golfovýho odpaliště). Perfektní jednohubka, která pobaví. ()

Reklama

Reklama