Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiatřicetiletý Daniel (Pablo Pineda) je prvním Evropanem s Downovým syndromem, který vystudoval univerzitu. Začíná pracovat v sociálních službách v Seville, kde se seznamuje s volnomyšlenkářskou kolegyní Laurou (Lola Dueñas). Brzy se spřátelí, čímž k sobě přitáhnou pozornost svých kolegů i rodin. Jejich vztah se ještě zkomplikuje, když se Daniel do Laury zamiluje. Ve „svých“ světech jsou oba vyděděnci a společně najdou lásku a přátelství, jaké předtím nikdy nepoznali. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příjemný, hořký, tak trochu melodramatický snímek s příchutí nevnucujícího humoru. Příběh o lidech, kterým osud nepřál a jsou nuceni žít s postižením Downovým syndromem. Všichni jsme se s takovým člověkem někdy setkali a přiznejme si, že s krapet odpudivým dojmem. Ale jaký je jejich život? Napadlo někoho, jestli se takový člověk může zamilovat? Jaké problémy to může přinést? O tom a dalších věcech přináší tento španělský snímek, který se takřka svým námětem trefil přímo do černého. Hlavní roli ztvárnil Pablo Pineda. A vskutku mistrovsky. Sám je postižený, ale každým záběrem jakoby nebyl. Jeho postava byla zcela uvěřitelná a místy i dojímavá. Jeho zamilovanost (ke kolegyni z práce, která postižená není), zoufalství, trápení a hlavně boj s osudem je pro zdravého člověka až k neuvěření. A není to jen on. V pozadí příběhu je vyprávění i o chlapci a dívce se stejným postižením, kteří se do sebe zamilují, a kteří se s nepochopením okolí spolu rozhodnou utéct. Útok na city diváka? Jak se to vezme. Záleží na tom, jak se k tomu daný divák postaví. Tvůrci pouze poukázali na problém, o kterém se nijak nemluví. Realita se nedá upřít a tak tímto snímkem máme možnost nahlédnout do duše lidí, kteří bohužel nejsou jako my, kteří mají svůj trochu jiný svět, ale chtějí také to co my. Něhu, lásku, pochopení. Tvůrci snímku nijak netlačili na pilu a nechali vyprávění klidný a ničím nerušený průběh. Vše má zcela realistický podtón a tak jakoby jsme vše prožívali s hrdiny toho, pro mě naprosto dokonalého snímku. Hodnotím ho plným počtem bodů nejen za námět a odvahu něco takového natočit, ale i za vynikající herecké výkony přítomných neherců, kteří Downovým syndromem trpí a se kterými to určitě nebylo jednoduché. Ano, před takovýmto filmem klobouk dolů. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Příběh Daniela, muže postiženého Downovým syndromem, který má však chuť a hlavně ducha se adaptovat ve světě žen které Downovým syndromem netrpí.To nebude sice lehké ale protože se zahledí do kolegyně tak se to bude muset zkusit.Rozhodně zajímavý snímek, který je příjemný i hořký a rozhodně za podívání stojí....jen některé scény se mi zdály trochu roztahané a zdlouhavé, přičemž na vyznění to nemělo vliv.65% ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Sentimentální kýč vypráví o lidech postižených Downovým syndromem, které pojímá jako roztomilé plyšové mazlíčky. Film se zaštiťuje ušlechtilou myšlenkou prosazení rovnoprávnosti takto postižených. Je to snaha poněkud diskutabilní, vzhledem k tomu, že problém zjednodušuje, vyhýbá se všemu opravdu kontroverznímu a místo argumentů útočí na divákovu první signální. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je tohle snímek, který se snaží někoho citově vydírat. Naopak si myslím, že z pohledu osob s Downovým syndromem je to natočeno moc dobře, akorát se mi vůbec nelíbila kamera, která mi prostě celou dobu vadila a kazila mi dojem z vyprávěného příběhu, který mě pravda, také tolik nezasáhl. ()

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

ten trailer by mě měl nalákat na to, abych to chtěl vidět? jako bonus na dvd, proč ne.... ale v traileru ta skupinová terapie náhodnejch lidí s postiženim, která s filmem nemá nic společnýho, prostě nemá co dělat. Trochu násilná snaha z indie filmu udělat socialni tema dne a protlacit Dawnuv syndrom dopredu (a vyrejžovat na tom i něco bokem) Film samotný se mi relativně líbil, trailer mě znechutil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Ocenění:
    Ceny Goya – nejlepší herečka, nejlepší píseň
    MFF San Sebastián – nejlepší herec a herečka (POMO)
  • Na snímku se produkčně podílel Julio Medem, který rád podporuje projekty s podobnou tematikou, neboť jeho šestnáctiletá dcera Alicia, po které pojmenoval svou produkční společnost, trpí podobným postižením. (POMO)
  • Role Daniela je založena na skutečném životě jeho představitele Pabla Pinedy. (POMO)

Reklama

Reklama