Reklama

Reklama

Zánik civilizace

(TV film)
  • USA Aftermath: Population Zero (více)
USA / Kanada, 2008, 90 min

Hrají:

Reg E. Cathey (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Zajímalo vás někdy, co by se stalo, kdyby najednou zmizeli všichni lidé na planetě? Jen si to představte. Sluchátko u telefonu se houpe ze strany na stranu, auta se neovladatelně řítí silnicemi, letadla se hroutí k zemi, atomové elektrárny zůstávají regulované automaticky... Ale do kdy? Dokument nabízí zajímavou představu o tom, jak by se planeta vypořádala s nemalým dědictvím, které by po sobě lidé zanechali, pokud by najednou zmizeli. Nejedná se zde pouze o železobetonové stavby, železné konstrukce, asfaltové cesty, mramorové památky, nebo obrovské vodní elektrárny, které krotí divoké vody, ale také o mnohé lidské zásahy do přírody, jako ničení biomů světa včetně hubení živočišných druhů. Lidé by po sobě ale také zanechali jaderný odpad a atomové elektrárny, které by bez regulace člověkem způsobili ekologickou katastrofu na celé planetě. Dokázala by se planeta zotavit z devastace, kterou prošla za existence lidí? A pokud ano, za jak dlouho a zůstalo by po lidech vůbec něco? (Crucifere)

(více)

Recenze (30)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zábavné - divák pořád čeká, co bude pod dalším tagem o několik let později. Na druhou stranu, příliš nového se tu člověk nedozví. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o tom co by bylo, kdyby lidé najednou zmizeli ze Země. Je tu zobrazeno všechno možné včetně ovzduší, teploty, dopadu neúdržby stále stojících elektráren a dalších, přežití domácích zvířat a podobné. Část je taky věnovaná vybraným monumentům lidstva a jejich výdrži vůči živlům. V devadesáti minutách se to bere všechno trošku hopem a podrobněji na to jdou asi až v seriálu Life after people, každopádně jako krátký pohled na to jak by to vypadalo je to udělané docela slušně poutavě. :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Země se bez nás obejde, ale my bez ní nepřežijeme.... Hodně zajímavý a poutavě natočený dokument, který nám poskytne příležitost zjistit, jak nakládáme s "naší" Zemí a za jak dlouho je schopna si s naším působením poradit. Paradoxní je, že nejdéle z lidských výtvorů nevydrží mrakodrapy či technologiemi, nápady a vymoženostmi překypující stavby. Nejdéle budou odolávat pyramidy a Velká čínská zeď. Trvalo nám tisíce a tisíce let, než jsme z planety Země udělali to, čím dnes je, ale přírodě bude trvat jen pár stovek let, než si vše vezme zase zpět. Na závěr bych vyzvedl grafické zpracování, naopak hvězdu dolů dávám za přílišně zaměření na USA a jeho okolí, Evropa je tam jen zřídka. Přeci jenom je vidět, že film byl vytvořen Američany. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Je to podobné ako dokument Planeta Země po vymření lidstva. Ide o špekuláciu, ktorá je zaujímavá, ale vždy sa na niečo zabudne, alebo nepôjde podľa očakávania. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovaná myšlenka o tom, jak by to vypadalo kdyby náhle zmizeli ze světa lidé, co by se dělo, jaké by to mělo následky atd... Celý dokument je naplněn mnoha informacemi, ale popravdě takovýchto dokumentů bylo natočeno mnoho a téměř vždy se mluví o tom stejném, jaderné elektrárny, domácí mazlíčci, Eiffelova věž, socha svobody. Zde to není o moc jiné, ale jak už jsem napsal, zde je mnoho informací a dobře řečeny v kontextu věci. Takže sledování je o něco lepší než u podobných dokumentů. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Já byl velice spokojený. Spousta informací, zajímavé pojetí. Dost podobné Planetě zemi po vymření lidstva. Ovšem tam, kde je zmíněný podobný dokument lepší, tam je tento horší a naopak. Ve výsledku tedy je Zánik civilizace o něco málo horší. Nicméně i tak se jedná o nadprůměrný dokumentární počin, který by vám neměl ujít. Zvláště, pokud tento typ dokumentů máte rádi nebo jste zhlédli výše zmíněného kolegu. 80% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné, hlavně ze začátku hodně poutavé a zajímavé. Sám jsem zjistil hromadu věcí, které by mě v souvislosti se zmizením lidstva nenapadlo. Bohužel, od poloviny se to spíš táhlo, v některých případech zbytečně opakovalo a časové skoky byly zbytečně malé. Ale jinak hodně dobrá podívaná, která v člověku zanechá mnohé myšlenky. Nelze nepodotknout ani občas výborně vyvedené až realistické efekty. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zajímavé z hlediska co by se stalo kdyby. Skvěle provedené vzhledem k tomu, že se za to postavil Nation Geographic. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Dokument jak z toho vtipu. Copak ti je planeto Zemi? vypadáš nemocně. ÁLE MÁM LIDI...Neboj to nebude trvat dlouho. PS: Vše co si přirozenost přeje je.. jen ji jít z cesty. 80% ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, abych nenapsal, že ta předělující "oblačná" vracečka mě díky svýmu enormnímu nadužívání ke konci už těžce vytáčela. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument na téma co by kdyby. Obsahově přínosné, pouze monolog vypraveče mě po čase začal nudit neustálým opakováním podobných faktů a přednes R. E. Catheyho tomu příliš nepomohl, právě naopak. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Bez sebemenšího zaváhání - jeden z nejlepších dokumentů svého oboru. Originalita - veliká a zpracování není sic graficky tak brilantní, jak by být mohlo, nýbrž neubírá na celkovém požitku. Při sledování každému z nás dojde, jak člověk planetu proti její vůli ničí, využívá, a že je jedno jestli tu žije, nebo jestli hned zmizí, podstatné je, že jí bude ničit i když zde nebude... - 8/10 - ()

mirecek 

všechny recenze uživatele

Zajimavá teorie.Spoustu chytrých keců, ale nic moc zajimaveho. Nic co by jste nečekali. Za grafický zpracovani ale urcitě body nahoru. ()

Reklama

Reklama