Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

elanius 

všechny recenze uživatele

(114/2018) / Už sme videli aj horšie remaky, a keďže ani originál ma bohvieako nedostal tak pri dvojke som bol spokojný. Super že sa podarilo znovu dotiahuť Jamie Lee a že naplno ostal využitý geniálny hudobný motív. Záver pecka. (7/10) ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohohle Halloweenu strašně moc. Jako samo o sobě to nebylo špatné co se týče Michaela Myerse tak mi pořád nahání strach a i hudba která u toho hraje je velice nepříjemná a taky moje oblíbená, Co se týče vyvražďovaček tak to bylo pro mě hodně slabý a hodně věcí neukázali. Ale zase konec mě donutil dát vyšší hodnocení protože co se týče zakončení bylo povedené. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

V první řadě všichni IQ stěží 50, dále ten vrah má snad být normální člověk, ne nějaký mutant extra silný a na půl nesmrtelný - a to přitom je nějaký 70 letý dědek. A samozřejmě vůbec není vysvětleno jak se mu vůbec podařilo utéct, když byl v tak super střežené věznici, to by se jim asi ani nijak rozumně vysvětlit nepodařilo, tak logickou stránku v několika případech jednoduše ignorovali. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Michael Myers by už měl jít do vraždícího důchodu. Jenže nepůjde, tuším to, protože určitě............. a pozoooooor teď je jakože spoiler..................v dalším díle povstane z popela jako Fénix...áchjo. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu co je to teď za modu točit filmy, které škrtnou některá pokračování a navazují jen na určitý díl. Pokud by film, byl daleko lepší než je původní pokračování, tak bych nic neřekl a vzal bych to jako menší restart. Což se v tomto případě nestalo a na Halloween II, tohle absolutně nemá. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu, väčšina ľudí odchádzalo z premietania Halloweenu s pocitom "What the Fuck!?", no ja som cítil nadšenie a radosť. Avšak, ako som začal film rozoberať hlbšie a serióznejšie tak som si začínal uvedomovať, že David Gordon Green a jeho tým stvorili filmové monštrum je funkčne nefunkčné. Absolútne neviem čo som to práve vymyslel, no presne taký istý pocit mám z Halloweenu po niekoľkých hodinách od návštevy kina. Zdá sa mi, že tvorcovia chceli uviesť všetky nápady ktoré ako fanúšikovia série mali, či mali ako fanúšikovia slasherov vo všeobecnosti. To spôsobilo, že film je ako horská dráha - napätie-humor-referencia-humor-napätie-referencia á takto do kolečka. Premisa, ktorá bola sľubovaná z marketingu, že toto bude Laurie vs. Michael nebola využitá do plného potenciálu. Áno, finále je cool, ale fakt že sa k tomu dostaneme cez všemožne nezmyselné použité plot device sekvencie (ktoré nie sú ani nijako prekvapivé či efektívne) zráža celú púť naprieč filmom dole. Takisto aj nadbytok postáv prináša viacej škody než úžitku. Blumhouse uviedol v tomto filme možno desiatku nových mladých tvári ktoré by dokázali potiahnuť ich hororové impérium v budúcnosti, no v Halloweene slúžili len ako bezvýznamný filler - čo je škoda. Taktiež scenár v niektorých momentoch nepomáha hlavným hrdinom či tým vedľajším, keďže ich núti robiť rozhodnutia, ktoré nechávali plnú sálu ľudí krútiť hlavami s wtf na perách. Uvedomujem si, že vyznievam negatívne a že som nespomenul ani jedno pozitívum, no film som si vo všeobecnosti užil. Keď som ho sledoval v kina, bol som naladený na vlnovú dĺžku, na ktorej som mal byť. No následné vytriezvenie ukázalo, že Halloween nie je až super ako som si myslel. Je tu až príliš veľa bojujúcich žánrov ktoré neladia dokopy, príliš veľa charakterov, príliš veľa stupídnych momentov, no film so príliš užil na to aby som ho odpísal a zanevrel naň. Určite budem čakať na Blu-Ray a uvidím ako bude moje druhé sledovanie ovplyvnené všetkým čo som rozpísal či nenapísal. Dovtedy je možné, že na dennej báze budem meniť hodnotenie podľa toho ako som sa vyspal a na čo som si spomenul. Nový Halloween treba vidieť a urobiť si vlastný úsudok a nedávať na rady a odporúčania od nikoho. P.S. Andi Matichak bude mojou WCW najbližších pár mesiacov 😍. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nový Halloween není rozhodně špatný. Horory mám rád, ač preferuji "duchařiny" nad slashery veškeré intenzity, protože málokterý slasher mi dá ten pocit bezbranného strachu a jediný děsivý prvek jsou "lekačky". A to je i případ Halloweenu. V principu s tím nemám problém, pokud je forma a/nebo obsah dostatečně "uspokojivý". Na Myersův comeback jsem byl hodně natěšený, a to díky chvále ze všech stran, proto jsem ve výsledku spíše... rozpačitý. Bylo to fajn, soundtrack je v pohodě a skvěle využívá ústřední melodie, děj je tak nějak "klasický" a tím bohužel předvídatelný. Žánrová klišé tady řádí, "vrahovi" hraje do karet klasická zbrklost, neuváženost a občas až stupidní chyby všech protagonistů, takže pročištění mých "oblíbených" WTF momentů se bohužel nekoná. Což nepomáhá zejména v roztaženém konci. Žánrová klišé jsou také v plném proudu, a tak je jasné, které postavy jsou na odpis a které jsou nedotknutelné, sotva se objeví na plátně. Rád bych řekl, že to je v dnešní době populární "omáž", ale prostě ne. Tenhle pocit z toho prostě nemám, a nezachránila to ani hromada skvělých detailů a záběrů, protože kamera tady asi vládne nejvíc. Těšil jsem se, nelituji, ale očekávání naplněno nebylo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Není to moje srdcovka, ale i tak jsem si film hodně užil. Původní Halloween jsem si dohnal pár dní před tímto filmem, takže jsem ho měl stále v živé paměti, a o to více jsem dokázal ocenit práci Davida Gordona Greena. Green skládá poctu původnímu filmu, a to nejen vyprávěním, příběhem, budováním atmosféry, hudbou, ale hlavně taky Michaelem Myersem. Film má ze začátku pomalejší tempo, a vůbec to není na škodu. Během několika okamžiků si vybudujeme vztah k postavám, na kterých nám pak bude záležet. Díky pomalejšímu tempu, funguje napětí a následná gradace. A celé je to vyvrcholené nástupem Myerse. Green moc dobře pochopil v čem byla síla původního Halloweenu a aplikuje to i zde. A daří se mu to velmi dobře. V druhé půli přidá na tempu, udělá jeden velmi pěkný zvrat, a celé to žene k jedinému myslitelnému momentu, a to je souboj Laurie s Michaelem. Green s námi hraje férovou hru a jeho režie je velmi přesná. Dost mu k tomu pomáhá parádní scénář, který sepsal s Danny McBridem a hudba od Johna Carpentera. Hodně příjemně mě potěšili herci, kteří byli dobře obsazení a své role zahráli parádně. Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Rhian Rees, Jefferson Hall nebo Virginia Gardner, ti všichni podávají velmi dobré výkony, a na těch postavách nám opravdu záleží a místy nebylo pěkné koukat co se s nimi děje. Green se nebojí násilí a gore scén, ale pracuje s nimi velmi rozumně a samotnou brutalitu moc neukazuje a nechává to na našich představách. Sedlo mě tempo a vyprávění, atmosféra je taky super, jediné co mě mrzelo bylo to, že se postavy chovají jako hlupáci, ale jsme v hororovém žánru, takže to tak nějak beru. Halloween je povedený horor a krásná pocta původnímu filmu. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si horor kde by bolo zachytené toľko brutality tak drsne a chladne ako tu. Vraždy na jednom páse a tak surové. Z tohto hľadiska veľmi podarené. Jeden z najlepších Halloween-ov. 3,5* ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie 4*. Vraždy výborné, závěr výborný a vše navazující i extrémně odkazující na první původní díl z roku 1978. Škoda inteligence určitých postav, kde tak škodí, že se extrémně těšíte na Mikeho vražděníčko. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl nejnovější Halloween hodnotit jedním slovem, tak to bude čajíček. Ač se tento počin hodně odkazoval na první film a pokoušel se z něho užít spoustu zajímavých scén, tak to nefungovalo. Nepřišlo mi to vůbec napínavé. Největším pozitivem byla Jamie Lee Curtis, která však dostala tak málo prostoru, že to ani zachránit nemohla. Z nostalgie však ještě jednu hvězdu přidávám, i když jsem chtěl původně dát jen jednu. Dávám tedy tu nejspodnější hranici dvou hvězd. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ako celok pôsobí nový Halloween veľmi konzistentne a na svoje si prídu ako fanúšikovia série tak aj noví diváci. Filmu veľmi pristane pomalšie tempo, v ktorom sa to nepreháňa s mŕtvolami, ale o to citlivejšie sa buduje napätie. Ľakačky síce neprinášajú nič nové, no niečo mi hovorí, že ak sa vydáte do kina na takúto snímku, nečakáte prevratne inovatívny režijný prístup, ale poctivý vražedný stret súrodencov, z ktorého miestami až mrazí. A to sa tvorcom podarilo splniť do bodky. Čo viac si v dnešnej dobe pošliapaných originálov fanúšik môže priať. 81% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Navázání na jedničku (čili ignorování komplet následující série) po 40 letech ctí legendu Michaela Myerse, lidé o dřívějších událostech vědí a hrozbu uprchlého psychopata nepodceňují. Nejmíň ze všech Laurie Strodeová, připravená a vycvičená na návrat zla podobně, jako Sarah Connorová na terminátoří apokalypsu – proto je neomluvitelné, jak idiotsky svého bratra(?) nahání s nepraktickou opakovačkou v temném domě. Jinak ovšem nový masakr v Haddonfieldu nabírá na slušných obrátkách, když se maskovaný vrah s fetišem na dlouhé čepele potlouká při Halloweenu po ulicích. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Nebylo dvakrát těžko najít recept na zaručený úspěch, hrát trochu na jistotu a přesvědčit Jamie Lee Curtis k návratu obohacením o myšlenku "co se děje s final girl, kdyz film skonci a co když uplyne 40 let?" Pomůže i současný klimat s metoo, takže tím dostaneme nejen slasher s myšlenkou, ale i slasher aktuální a přitom můžeme pomrkávat po fanoušcích původního filmu, který miluje drtivá většina fandů ať série, tak ještě finančně jistěji, celého subžánru, či žánru. Pod záštitou Blumhouse v rozpuku a zatím bez hlasitého šlápnutí vedle (Platinum Dune by záviděli), máme i možnost k úplnému zajištění maximálního hypu, k zasadovému Johnu Carpenterovi, který znamená dobrou PR, moderní oprášení ikonické hudby a ještě navrch kamaráda pro návrat do nejlepší podoby ikonické role a pro to, aby tato postava byla hrána ve stejném stylu, jako v původním snimku, obstará Nick Castle i zaučení pro kolegy hrající Michaela Myerse a tedy ryzí kontinuitu s originálem a jelikož Michaelovi neuvidíte detailně do obličeje, je to ten nejryzejší Michael Myers, jaký jen můžete být. Prostě nemůžete mít lepší podmínky, snad jen kdyby žil Donald Pleasance, ale i ten se vlastně dá svým způsobem nahradit, aniž by se na plátně objevil někdo někdo jiný v této roli a tím by narušil provázanost s originálem. Tak velký potenciál je smolně kamen úrazu celého filmu a byl pro tvůrce až moc silnou bestií. Bohužel. Tento film podle mě nesplnil potenciál, který měl a byl tak blízko k nesmrtelnosti a tím je pro mě tím nejhorším možným a to frustrujícím... Film natahuje, kde nemusí a tam kde by to pro atmosféru chtělo, tam místy spěchá. OBSAHUJE S P O I L E R Y!!! Mnohé se povedlo, Jamie Lee je nadstandardní. Michael Myers je dle mě stejný, jako v původním filmu (věřím, že kdyby na Laurie nenarazil tak brzo, bylo by v Carpenterově filmu víc oběťí, samozřejmě rozpočet byl omezený, takže se můžeme jen dohadovat). Brutalitu si žádá doba, ale důvodem proč v originále nebyla, byly jednak ušetřené peníze za efekty, ale i největší plus tvůrce a to umění vyděsit bez použítí gore. (Ale zase můžeme polemizovat, zda by tam nebylo víc gore s finanční volností s již vyjednaným finálním střihem). Dál bych vyzdvihl hudbu, která se mi ve filmu líbila o poznání více, než samotná před shlédnutím filmu. Úvodní motiv by mi asi ale v další variaci už přišel moc, a to ho miluju stejně, jako původní Halloween a to hodně. :D Chválím i odkazy na více dílů série a snahu o best of Halloween 1978, kdy to vizuálně voní Deanem Cundeym a Suspirii. Úvodní scéna originálu v podobě scény, jak dědula Mike od kladiva k noži mezi koledníky přišel názorně ukazuje, co mě na filmu mrzí. Evokuje to ty správné emoce a nostalgii, ale na konci stejně cítím, že si z toho ten pocit zadostiučinění nenese. Skládá poctu, ale zároveň zůstává pozadu, jako by se bál rovnat se s originálem, takže jen stoji vzadu, tleská a ztrácí důvod existence (Připomíná mi to ten SNL skeč kdy Chris Farley v talk show zpovídá M.Scorsesseho). Na originálu nejvíc miluju scénu, kdy Laurie po prvním střetu s Michaelem utíká, domáhá se pomoci v sousedním domě, kde ji ze strachu odmítnou pomoci a nakonec zamíří ochránit svěřené děti sama, v dusne atmosféře boje s časem ve formě vraha v patách, který si je tak sebejistý, že si dává tempem načas, až se ve Vás krev vaří. :D Nic tak památného, co bych si nesl s sebou dalšími filmy, jsem tu nenašel. (ač tady v podobném scéně vnučce pomohli, ale to jsem asi moc pesimista, než abych to pochválil jinak, než jako bod za vlastní verzi). Líbilo se mi, že oběti dostaly prostor, aby vám jich bylo líto, když zemřou. Jsem rád i za lišácké cameo P. J. Soles a ne návrat Bena Treimora (sorry Cinema Snobe). Musím zmínit, že v jednom aspektu byla má očekávání překonána. Po prvních informacích a trailerech jsem čekal, že se bude více tlačit na pilu posttraumatickeho syndromu a zbytek bude omáčka brutality a nostalgie pro diváky, kterým je realistický aspekt šumák. U finálního produktu je to spojení plynulé, jako chytrý humor Lízy a jednodušší Homera ve scéně ranných Simpsonů, prostě každý si najde svoje a navzájem se neruší. Průserem však je pro mě absence atmosféry, hlavně v poměru se závěrečným soubojem, který je napětím tam, kde má (a měl po většinu filmu) být. Další malý mínus vidím trochu v postavě Judy Greer, přišlo mi že to místy chtělo vyměnit naštvání za tu bezmoc a odevzdání, ale postava funguje i tak jak je. Horší je to s vlažnou linií s pompézními britskými podcastery a hlavně s novým Loomisem (to byla provedena replika mimochodem :D) na toho se nedá plně zlobit, protože se proslýchá, že původně ve filmu za Michaelův útěk a nehodu autobusu způsobila Laurie, která podle mě selhala s plánem zabít Myerse po kolizi s busem, což by sedělo pro scénu, kdy ji poprvé vidíme s celou rodinou a omlouvá se, že se jde později, protože se "to protáhlo" a pak se sesype, když zklame svým chováním i samu sebe, protože jako alkoholik zapomene na svého druheho démona, protože se po 40 letech příprav na setkání se svým bubákem dočká naprostého selhání a zamrznutí strachem. Jestli je to tak, byl by tu další element napětí, jestli se vlastně Laurie dokáže postavit svému strachu, i u konce bychom Pomoc dcery a vnučky brali jinak, ač i tak jsme na konci cítili a prožívali to spojení žen Strodeových, ale byl by to velký zvrat a ač by to, dle ohlasů, proměnilo Laurie v tak trochu zápornou postavu, která na sebe nese svým způsobem krev Michaelových oběťí, nemyslím že je to úplně tak, že bychom ztratili motivaci ji fandit, ač by ji to jako postavu čistého dobra pěkně srazilo, stejně by mi přišla asi ještě zajímavější pro další pokračování (chyběla mi tam moc moc maska sežehnutá v ohni, opět na jistotu pro případný další díl). Jelikož originál považuji za jeden z nejlepších hororů a svých nejoblíbenějších hororů, má své mouchy, a vím že díky tomu jsem k Halloweenu 2018 až moc kritický. Stejně jde o jeden z nejlepších dílů série (což sice dostal zadarmo už při oznámení, ale ten titul si vybojoval a zaslouží a to stejně jako svůj úspěch na poli Box Office, který ho jistě nemine - ač Dave si nechá udělat tetování 10.31.18 až za necelé dva týdny, vlastně by se proto dal film označit jako Sci-fi, když se zatím ještě pár dni odehrává v budoucnosti :D ). 21.10.2018 Já nevím, s odstupem pár dnů pořád přemílám, že si to ty čtyři odřené hvězdičky zaslouží, přidávám teda hvězdičku za vděčnost, že si vůbec oldschoolový slasher a navíc ještě Halloween našel cestu do kin, jsem skeptický vůči pokračování, takže je to možná poslední možnost dát nějakému filmu z této série 4 hvězdy. :D () (méně) (více)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najočakávanejšie filmové predstavenie. Halloween sa po vyše 10 rokoch dočkal nového tak odkladaneho filmu. Po hodnoteniach ako 93% som vedel že sa máme na čo tešiť , postupne klesajúce hodnotenie neuškodilo. Vedel som že to príde a veľkí filmoví odborníci zaútočia. Nenechal som si pokaziť očakávaný zážitok a neprečítal ani jeden komentár. A strihol si to rovno na premiéru. Ktorá bola veľkolepá, s dvoma filmovými fanúšikmi. Jeden predsa trosku väčší. Michael Myers sa opäť predviedol a bolo to proste čisté zlo a šialenstvo. Bolo to dost odlišne ako predošlé filmy. Ale atmosféru to tvorcovia vystihli a vyšlo im to podobne ako u všetkých halloweenoch. Michael sa poriadne vybláznil znova a asi aj naposledy, ak beriem do úvahy pekný zaver. Ktorý bol trochu zdĺhavý ale aj tak napínavý ako vždy. Dobre to Laurie za tých 40 rokov premyslela a pripravila sa. Ale ďalšia premiéra pre mňa bolo kino v SNV. S parádnym nádychom retro štýlu. Útulne sedačky a celkom milý personál ktorý nestíhal s kontrolovanim lístkov. Ale čo asi najviac vytočilo bol rad dnešných tínedžerov nad nami ktorí si do kina prišli jednoducho pokecať. Toto sa fakt nerobí. Aspoň že má film natoľko zaujal že som ich mal na háku a vôbec ich nevnímal. Musim povedať že najlepši horor roku. Ktorý asi ťažko už niečo prekoná. A zrejme aj najlepší film čo nám rok 2018 zatiaľ priniesol. Čakanie stálo za to. videl v kine 2x. 5* ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Three girls, one vrah. Michael Mayers je zpět se vším všudy a graf statistiků, který sleduje vývoj hororových slasherů zažije tenhle rok pozitivní výkyv. David Gordon Green svůj úkol pojal velmi staromilsky, skládá poctu nejen Carpenterově originálu, ale dělá dobré jméno sub-žánru jako takovému, i v době, kdy má svá nejlepší léta už dávno za sebou. Nový Halloween ale není pouhé nostalgické porno, které by si měli užít jen milovníci 70’s a 80’s slasherů, Green přináší dostatek svěžího a moderního závanu, aby film fungoval i v mezích dnešních měřítek. Jasně je tady zase několik tradičních nelogičností, ale to prostě k tomuhle žánru patří a tak nějak se mu to už z principu odpouští. Horší je když nefungují slasherové elementy, to pak máte prázdnou vyvražďovačku o ničem, což se tady naštěstí neděje. Green má nakoukáno a ví co na hororové obecenstvo funguje. Celkem brzy po úvodním nastínění příběhu, pouští Mayerse ze řetězu a servíruje jednu originální vražednou scénu za druhou. Hororová zábava je to opravdu skvělá, pro vyprodaná kina jako dělaná. Po pomalejším rozjezdu budete jen těžko hledat hluché místo. Halloweenské kulisy, originální vyvražďovačky, dostatečná vyváženost humoru a napětí a hlavně Michael Mayers tak jak ho všichni fanoušci série mají nejradši, co víc si přát. Malou kaňkou je očividnost vystřižení dějových linek některých postav, jako třeba sheriffa Barkera v klobouku (kterého bych typoval na nějakou před-závěrečnou bitvu s Mayersem) nebo přítele Allyson, který by si nějakou originální vražednou scénu vyloženě zasloužil. V rámci úspory času a potřeby odvyprávět příběh ústřední ženské trojice je to ale vcelku pochopitelné a ve filmu je dostatek kompenzace za tyhle menší nedostatky. Jednou z těchto kompenzací je Carpenterův soundtrack, který staví na originální slavné melodii a odsud se posouvá dál, scéna kdy Allyson utíká potemnělou ulicí a soundtrack s originální melodií začne ještě k tomu řvát jako siréna, to je prostě čistá hororová slast. David Gordon Green to dokázal, popral se s touhle nelehkou výzvou se ctí a natočil důstojné pokračování Halloweenské série, možná by bylo nejlepší, kdyby to bylo pokračování poslední, ale to je asi hodně nepravděpodobné. PS: malým objevem filmu je Jibrail Nantambu, jehož „OH SHIT!“ naprosto rozsekalo celé kino. 78% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Old school sázka na jistotu (!) citace nenásilné, násilí naopak, tak akorát dávkované -jak bodycount tak explicitnost- a carpiho audio složka, potěší vždy ..spokojenost, ale, zas bych to s tou retro vlnou, tolik nepřeháněl ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zklamání. Mike sice vraždí pěkně a efektivně, ale to je asi všechno. Jinak je to ohraná písnička a Curtis je spíš hysterická než cokoli jiného. Spousta naprostých blbostí v jednání hrdinů a mladé mužské herectvo vypadá jak banda buzerantů, čímž se nechci gayů dotknout, ale vypadá to, že jedinej opravdu chlap v Halloweenu je právě Mike. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama