Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

drackula 

všechny recenze uživatele

Má to svoje muchy, ale ako fanúšika tejto série som bol veľmi spokojný. Myers bol tá pravá lokomotíva a Laurie v pozícii "Sarah Connor" mi tiež sadla. 80% ()

RaggamuffinSVK 

všechny recenze uživatele

Po 40 neuveriteľných rokoch sa podarilo opäť spojiť Jamie Lee Curtis a Johna Carpentera so sériou Halloween. Ako horror znie už len tá predstava. Predsa len, moderné remaky, prequely alebo rebooty známych slasherov väčšinou dopadli katastrofálne. Prvý kladný bod si Halloween zaslúži za to, že je pravým pokračovaním. Druhý za fakt drsné scény. A tretí za perfektnú atmosféru. A pre fanúšika Carpentera ako hudobníka, je čerešničkou dokonalá hudba. Áno, môžeme vyčítať takú a onakú scénu, či nelogické chovanie postáv alebo až príliš veľa náhod za sebou. Ale mohlo to dopadnúť omnoho, ale fakt omnoho horšie. Takto to aspoň mali v rukách ľudia, ktorí sú buď so sériou spätí alebo sú jej fanúšikovia a dopriali nám to najlepšie, čo vedeli vymyslieť. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pokračování původního Halloweenu a že jich bylo hodně natočeno. Trochu moc mi to chvílemi připadalo jako hororová verze Sám doma, ale jinak se tvůrcům povedlo oživit Michaela Myerse se vší parádou. 7/10 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tento film som videla iba predvčerom, a tresla som sa po čele, prečo nie už dávno. Asi ma zbytočne odpudzoval humbuk okolo všetkých tých častí. Konečne poriadny krvák! A mal hlavu, aj pätu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V určitém úhlu pohledu promyšlené pokračování, které je ale jenom určitý slepenec toho, co asi uspokojí fanoušky, ale objektivně je jasné,  že to je v celku mimo. I přes nějaké silné scény jako  jsou  ty úvodní najdeme v příběhu zvláštní díry a až ubohé nelogičnosti, které z toho dělají jen průměrné béčko než trochu promyšlenější pokračování. De facto se jenom točíme v nahodilých věcech, které nás musí  dovést k divnému a nelogickému finále. Hezké oživení, ale na nějaké štěstí to stačí jen s tolerancí o velikosti Jasonovy mámy. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Halloween (1978) a sequel Halloween 2 (1981) odehrávající se stejné noci, je tkaový double feature. Po dvaceti letech byl natočen třetí kanonický díl Halloween: H20 (1998). Po čtyřiceti letech nový třetí díl, vlastně takové remake. Halloween (2018) (A mezitím asi tak sedm dalších.) Je to taková alegorie :) Noční můra Sdružení přátel bílého heterosexualního muže. Michael Mayers je podobenství posledního vzepětí patriarchátu, proti kterému bojují tři generace žen <3 Jamie Lee Curtis (59) jako babička Laurie Strode. Judy Greer (43) jako Karen, její dcera. A Andi Matichak (23) jako Allyson, její vnučka. Jo a všichni muži, kromě jednoho, bez ohledu na věk ve filmu umřou :) Spoiler. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Nebylo to dokonalé, ale jako přímý potomek prvního Halloweenu to tatínkovi ostudu neudělalo. Odcházel jsem se zase jednou z kina nadmíru spokojen ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Carpenterův originál, Rosenthalova dvojka a H20 v mých očích nepřekonány, nicméně i tak je nový Halloween vcelku zábavné (a místy i napínavé) a důstojné pokračování, i když, nic mi vyloženě neutkvělo, což je škoda :( Slabší čtyři, ale čekal jsem to horší. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Stopadesátá reinkarnace vyluhované mrtvoly strejdy Majka, krycí jméno Hrdlořez, se znovu předvedl jako bezscitné hovado, a nemuseli jsme vidět to chladné Míšovo úkrutné dětství, s matkou šlapkou a vožraleckýho vochmelku, jak v remaku od Robertka Zombíka, ale nechci na zombíkův román házet nějakou zaschlou a lepkavou špínu za nehtem, abysme si rozumněli. Zase všechny a všechno, kosí svou kudlou na řezbácký chleba, nějakým záhadným způsobem všechny stihne dohonit, a rozřezat jim játra, jak žádný zkušenější chirurg. Krve, jak se říká, bylo požehnaně. Škoda, že parta zahád s.r.o. s tím votravným čoklem Scoobym, a zarostlou a starou kundou Curtis, ho nechají upálit jak žida v plynové komoře. No, nebudeme zase uspěchávat. Blumhouse chystá do pár let další sequaly, tak mužem mastit brka ještě o trochu dýl. A i kdyby, to bylo na stejné výpovětné hodnotě jak Ordinace v lesích, mě by to ani za mák nevadilo. Nechte taky děcka ať se podívaj, aspoň by jim to brčko na chvíli z toho Bubbletea ujelo.. Já prostě tyhle nesmrtelné zabijácké kurvy miluju. I kdyby byl každý díl o tom samým, (od pravdy nejsem daleko), tak i přesto bych na to furt dokola čuměl, a ujebával se zábavou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel skvělý. Režie, která budovala znepokojení z Michaela Myerse byla rafinovaná a stylová, stejně jako kamera. Scéna z blázince u mě zafungovala, jenže pak to ztrácelo šmrnc. Vraždy žádná sláva a konečný fight velice průměrný. Ale jakési hororové áčko to asi je. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Kultový Halloween je opäť na scéne a Michael Myers je zase v plnej sile, pripravený drviť lebky a lámať väzy. To, čo má zaujímalo najviac ma celkom potešilo. Vraždy a gore boli na úrovni, no samotný dej bol až príliš nesúrodý, nevýrazný a bohužiaľ aj nudný. Postavy boli tentokrát až podivuhodne nesympatické... či už to boli priteplení pubertiaci alebo tupé uvrešťané ženské. Pár krát sa podarilo navodiť celkom slušnú a desivú atmosféru. Za pozornosť stojí hlavne scéna kde Michael prechádza od domu k domu na americkom predmestí uprostred halloweenskej noci a nekompromisne si vyberá svoje nič netušiace obete, ktoré potom morduje všakovakými spôsobmi. Skúsim určite ešte projekciu v pohodlí domova, pretože to kino bolo nechutne natrieskané a horúce. Zatiaľ len slabší priemer.... 60 %!! ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Film bez atmosféry, vrah chladnokrevně zabíjí, divák to chladnokrevně sleduje a ani to s ním nehne. Stejně tak jako neprojevuje emoce Michael Myers, nevyvolal ve mně film žádné emoce, kromě pár zasmání se. K tomu ještě trapný závěrečný okamžik. Oceňuji jen tu krátkou stopáž. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi tahle série strašidelná nepřišla a ani zatím poslední díl nepřekvapil....už to prosím stopněte, doby, kdy se někdo bál vyšinutýho maníka co má přes ksicht kus buvolí předkožky (jestli takový doby vůbec byly), jsou dávno v propadlišti dějin.............moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný horor, který mě chytl od začátku až do konce. Velmi zdařilé pokračování jedničky, kterou jsem viděla až po tomto filmu (ano, uvědomuji si, že je to ostuda), ale filmy jsou podle mého názoru téměř na stejné úrovni, akorát je každý samozřejmě udělaný podle své doby, vždyť je mezi nimi 40 let rozdíl. Další díly už vidět asi nepotřebuji, nicméně tyto dva hodnotím plným počtem, protože mě většina hororů takhle nezaujme a málokdy se pokračování vyrovná originálu. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Je to úplne rovnaká debilina ako celá séria ,no toto pokračovanie je zo série pokračovaní najlepšie. Lorrie sa nám tu furt pripravuje na príchod Micheala a keď konečne príde tak skoro príde o život kvôli nedbalosti. Tomu sa hovorí klišé ( a že ich tu je dosť). No narozdiel od obyčajných hororov sa klišé nedrží moc často (černoši vo filmu nezomrú , nie všetky panny prežijú atď) ,ale sám si nové vytvára. Film je po všetkých stránkach podareným slasher hororom a nájdete tu tonu odkazov na minulé diely (či už podarené alebo nepodarené). Michealove zabitia sú tu precízne a hlavne veľmi brutálne. No a oproti minulým dielom tu aj fungujú jumpscary. Takto má vyzerať správny slasher! PIATOK TRINÁSTÉHO! VYLÍŽ SI PRDEL!!! Nakoniec na ňom nemám čo vytknúť....aha vlastne mám. Na konci chýba pieseň Mr. Sandman 😂 (ale to je iba taký detail). Za hodinu a pol krvavej režby ,ktorá sa konečne môže pýšiť titulom 'Kvalitné Pokračovanie' dávam 4* (i keď je to odomňa neférové od človeka ,čo horory nenávidí a neberie ich ,ako kvalitný žáner) ... No všetko je raz poprvýkrát 😁 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych sdílel nadšení ostatních diváků, kteří jsou z této nové verze tak paf, ovšem mě spíš jen naopak utvrdila v mém osobním pohledu na postavu Michaela Myerse, který mi ze všech slavných hororových zabijáků přijde jako ten absolutně s přehledem nejnezáživnější a nejotravnější. Už Carpenterův originál mě vůbec neoslovil, a dalšími díly se to jen zhoršovalo, Zombieho „znovu“ první díl pak byl sice fajn svým zpracováním, ovšem samotná Myersova postava byla i tady o ničem a dvojkou to pak zazdil také úplně, no a u této verze musím souhlasit, že se tvůrci skutečně v hodně ohledech vrátili k původnímu Halloweenu, což většina přivítala, ale já se opět jen nudil a v podstatě ani nevím, co bych zde mohl vůbec nějak pozitivně zmínit. Snad jen náznaky fungujícího napětí v posledních zhruba dvaceti minutách filmu, jinak ale prostě bohužel nic. Atmosféra pro celou sérii sice typická, já v ní ale nenašel nic působivějšího, zápletka otravně rozvláčná, tuctová, bez nasazení, postavy nesympatické a nevýrazné, speciálně Jamie Lee od prvního momentu na odstřel, a to nejpodstatnější, „řádění“ Michaela Myerse zcela neefektní, nekrvavé, o nějaké nekompromisnosti pak ani nemluvě. Co dodat závěrem, s Michaelem Myersem prostě asi nikdy nebudeme úplně kamarádi, jeho postava, ani jeho úspěšné snižování lidské populace mě nebaví, pro fanoušky tedy možná filmová událost, pro mě ovšem jen velmi slabý slasher, který mě jednoduše nezaujal. ()

The Viper odpad!

všechny recenze uživatele

Příšernost. Fanatička Laurie = zabitý charakter. Bez nápadu, vkusu či aspoň sebereflexe a vyhnutí se těm nejotravnějším klišé. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama