Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

The Viper odpad!

všechny recenze uživatele

Příšernost. Fanatička Laurie = zabitý charakter. Bez nápadu, vkusu či aspoň sebereflexe a vyhnutí se těm nejotravnějším klišé. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Úvod celkem nahypeoval. Ale zbytek je totální zívačka plná nelogicky se chovajících obětí. Ani ten gore za moc nestojí. A pokud to měla být polemika o podstatě zla, tak to mělo v tomto ohledu jít víc do hloubky. ()

BoredKid 

všechny recenze uživatele

The Shape v plnej sile. Film v plnej miere vzdáva poctu Carpenterovmu originálu z roku 1978, ktorý položil základný kameň horrorového subžánru zvaného slasher a totálne ignoruje všetky ďalšie pokračovania, ktoré po pôvodnom originálnom Halloweene vznikli a priamo nadväzuje na Carpenterov skvost z roku 1978. V rukách pána Greena dopadol tento sequel výborne. Je brutálny, zručne natočený s perfektným vizuálom a nádychom poctivých 80's! Soundtrack je dobre známy všetkým fanúšikom pôvodnej verzie. Je však doplnený o nové retro synth wave melódie, ktoré mňa ako hudobného producenta extrémne potešili.. Celkovo som milo prekvapený a dostal som čo som očakával! Sequel plný brutality, temnej atmosféry a Myersa v plnej sile a dobrej forme! Super ()

Wicky 

všechny recenze uživatele

Jde z toho cítit snaha celého tvůrčího spektáklu. Gordon a jeho tým správně pochopili jak natočit poctu originálu, ale zároveň i nezaostávající slasher pro dnešní dobu. Mordy jsou efektivní a stylové plné někdy až nečekané brutality, perfektní vsuvka v podobě fascinací nad Myersem, Curtis s pomstou v srdci a skvělý oldschool feeling. Za mě asi nejlepší Halloween s Zombieho špinavým remakem. Takhle se to má dělat. ()

19Lenka 

všechny recenze uživatele

Na 100 % to splnilo má očekávání, hlavně po tom veledíle z roku 2007. Pár nelogických jednání se sice našlo, ale v jakém hororu ne. Třeba když se vnučka setká tváří v tvář s Michaelem a pak čekají na policii venku na schodech. Ale na druhou stranu.. těžko říct, jestli je bezpečněji venku nebo vevnitř. A když už jsme u té policie, tak ta nemá chybu vůbec. │PS: Atmosféra starých dílů. HUDBA. A má úchylka na pěkné titulky. A prostě Michael, toho nejde nemilovat. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Za me parada..vybornej byl malej cernousek😀 A hlavne Michael zabil nejvic lidi v historii jeho filmu(v jendom filmu) tusim cca 11🙆 ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"It needs to die." I really don't know. Tu kamerovou jízdu sousedstvím s Myersem jsem žral. Killing spree. Carpiho Soundtrack. A uchopení Myerse jako "Pure Evil" ikony. V zásadě tvůrci dělali vše správně a vylezl jim z toho velice dobrej film, pravděpodobně nejlepší od původního Halloweenu. Fascinující věc na Myersovi je způsob, jakým zabíjí... žádná technika, žádné emoce, styl, pouhá brutální síla. Ale tak nějak se nedojážu zbavit dojmu, že to v určitejch chvílích a momentech nedosáhlo svýho potenciálu a vlastně se o to ani nesnažilo. Třeba ten odfláklej závěr. "It was trap all that damn time!" Myersovi je to u prdele a žádnej velikej zvrat se tím tvůrcům nepovedl. V zásadě chybou tohohle filmu je, že v mnoha momentech dokazuje, že měl na mnohem víc tím, jak je v momentech parádní... aby zase rychle sklouzl do vod totálního béčkovýho shitu a přidal se ke svým bratříčkům a sestřičkám, kteří se snažej vyrovnat prvnímu dílu. A Carpi si v dálce jen pohrává svoje melodie, vědouc, že kdysi režíroval velikou klasiku, kterou nikdo nepřekoná. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Veľká, preveľká škoda sakra dobrého výsledku. V novom Halloweene, ktorý je akýmsi sequelom popierajúc predošlé diely sa dočkáme, v mojom slovníku tomu hovorím ,,neoklasicizmu,, , poriadneho slasheru, bohužiaľ aj so všetkými neduhami tohoto subžánru. Remeselne je film na výbornej úrovni, v poslednej dekáde si trúfam tvrdiť na nič lepšie divák by nenarazil čo sa týka podobného gruntu, avšak tých nelogičností, ba dokonca niekedy priam absurdity, je tu toľko, že proste aj film tohto raženia to v deji a príbehu nemôže uniesť bez vady na kráse. A tu sa tá krása podobala asi tak maske Myersa. ...Ešte raz - škoda! ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Vynútené pokračovanie legendárneho filmu nedopadlo podľa mojich predstáv. Postava zlomenej Laurie, ktorá 40 rokov nežila pre nič iné, než pre pomstu, je podľa mňa úplne mimo silnej hrdinky, ktorá sa môže postaviť zabijakovi. Proste stráca divákové sympatie, narozdiel od učiteľky a matky Josha Hartnetta z H20. Všetky vraždy sú očakávané a až na výnimky nekreatívne, ale ani sa nedá komu fandiť, takže sa skoro dostaví nuda a nebyť geniálneho soundtracku z pamäte by mi vyšumel za tri sekundy po záverečných titulkoch. ()

rozbris odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle si zaslouží jen komentář, abych mohl varovat všechny ostatní. Film tak akorát pro masové vrahy, protože o nic než o vraždy tam nejde.... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie legendy slasherov, potešili mini úloha Willa Pattona a samozrejme správne "vyšinutá" Jamie Lee Curtis. Efektíky ušli, atmosféra bola drsná, milo prekvapilo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Série Halloween je nejšílenější série na sledování, když pominu x remaků Batmana a Spidermana. Posuďte sami - v letech 1978-1995 vznikla šestidílná série, přičemž třetí díl nemá s Mike Myersem nic společného. V roce 1998 vznikl polorestart, který ignoroval díly 3-6 a který byl výborný a na to o 4 roky později navázalo sračkové pokračování. V roce 2007 vznikl úplný restart, který byl opět skvělý a opět byl zabit příšerným pokračováním. A v roce 2018 vzniká další polo-polo restart, který tentokrát navazuje na původní film. Kupodivu, když pominu všechny myšlenky na ždímání peněz je to restart výborný. Mike Myers je 40 let v blázinci a je jím posedlý nejen párek novinářů, ale i jeho pološílený psychiatr. Laurie strávila 40 let tréninkem na další střetnutí, zničila tím život dceři a její variace na terminátorskou Sáru Connorovou je fantastická. Rozjezd díky tomu příliš nenudí a když se to rozjede je to klasický slasher se vším dobrým i špatným. Bodycount je vysoký, oběti pitomé, jen zamrzí že narozdíl od osmdesátek je spousta vražd mimo záběr nebo vidíme až výsledek. Finále v domě je fantastické, to jsem napětím skoro nedýchal. SPOILER: Jen prostě nechápu, proč někdo 40 let trénuje a pak nahání zabijáka v domě potmě a kupí chybu za chybou. Laurie ho měla nalákat někde na otevřené prostranství za bílého dne, kde by se nemohl schovávat a rozstřílet ho na kaši... jenže scénář. Přes všechny výtky si to ty 4* zaslouží už jen za hudby, Jamie Lee a áčkový návrat legendy. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Takto sa majú točiť moderné rebooty. Gordon Green sympaticky vzdáva hold a zároveň umne posúva sériu do modernej doby. Nový H40 je omnoho krvavejší, brutálnejší a akčnejší (viac vrážd) ako originál, no stále stojí pevne na pilieroch, ktoré v 1978 Carpenter vystaval (číre a nezastaviteľné zlo v podaní Michaela Myersa, jeho posadnutie Laurie Strode, démonický soundtrack, ktorý John výborne zmodernizoval, obohatil o nové skladby a posunul na nový level, ikonická maska, štýlové úvodné titulky, viaceré odkazy na originál atď). Okrem Michaela Myersa (výborný úvod) film veľmi dobre pracuje aj s témami traumy, paranoje a neschopnosti pohnúť sa ďalej, resp. s postavou Laurie Strode, ktorá tu má naozaj solídne spracovanú a uveriteľnú dejovú linku. Záverečné finále v dome výborné a aj napriek pár nelogickým momentom v správaní sa postáv (ktorým sa však v slasheroch úplne vyhnúť zrejme ani nedá) sme dostali výborný a pre mňa možno aj 1 z najlepších slasherov vôbec, ktorý šlape celú stopáž na plné obrátky a poteší rovnako ako omladinu, tak i hardcore fans originálu. Škoda, že Gordon Green tak zmrvil nasledujúce ďalšie dve pokračovania, ale hold to je asi údel série, keďže po úspešnej jednotke, resp. vydarených obnoveniach ako napr. Halloween 4 či H20, pokračovania nikdy nestáli za veľa... 100% ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se zbavit pocitu, ze tomu chybela hloubka (pribehu i postavam), ale jinak je to kvalitni prirustek k paradni serii. Halloween vytvoril zanr slasheru, Vriskot ji v roce 1996 obnovil. Tenhle film stoji nekde mezi tim. V tom dobrem slova smyslu. Urcite neco, co si fanousci zanru dokazou uzit! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle odporně smrdělo klasikou a když říkám odporně myslím tím to, že Michael Myers je ve formě a to v takový, že si to asi neumíte ani představit. Tohle je to čemu říkám pokračování, konečně někdo kdo natočil něco po X letech a nezvoral to. Ze začátku je jen takový pomalý tempíčko a samý kecičky, kde se dozvíme jak na tom všichni jsou po 40 letech. Ale jakmile se Michael Myers dostane na svobodu tak fíííha to je krvavá jízda. Přišlo mi, že snad vyvraždil celou ulici. Film má svoje tempo, které mu svědčí a hlavně i atmosféru a scény kde je úplné ticho jsou fakt srdcem tohohle filmu. Vraždy jsou vostrý a násilím se nešetřilo. Konec má hlavu a patu a já jsem naprosto spokojený. Jestli tohle Carpeneter viděl tak si myslím, že musí být taky nadmíru spokojen. Za mě 85% ()

Miller 

všechny recenze uživatele

V životě bych to nečekal, ale skutečně jsem viděl novodobý horor, který není špatný, není průměrný, ale je dobrý! Film dost čpí atmosférou (hlavně geniální a známá znělka), ale například skvělou Jamie Lee Curtis nebo opravdu zajímavým ztvárněním Michaela. Jeden z nejlepších hororů poseldních let. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý, prostředek super, ale tím koncem to domrvili. Docela jsem se těšil na Michaeluv pobyt ve vězení, jenomže ten je tam bohužel ukázán jenom v pár minutách. Žádný psycho malůvky vraha nečekejte. Naštěstí to zachraňují hnedka první okamžiky, co se začne vraždit. Některé scénky jsou vážně velmi dobré. Jde vidět, že se s tím nemazlí, což jsou na filmu nejdůležitější a nejlepší momenty. Objevuje se tu nespočet odkazů na úplně první Halloween. To mám na snímcích hodně rád, ale tady už to bylo trochu přemrštěné, i když to byly spíš jen maličkosti. Ovšem co musí nadchnout naprosto každého diváka, tak je hudba. Ta je skvělá a přesně taková, jakou jsme určitě všichni chtěli slyšet. Michael Myers vypadá výborně. Celá postava a nejvíc jeho maska se neskutečně povedla. Co se týče herců, tak všichni mi přišli docela v pohodě, až na Jeffersona Halla. Byl strašně nesympatický už od pohledu, ale dá se to později předejít. Na slasher horor je to taky celkově moc dlouhé. Pár scének (především ke konci) bych zkrátil. Závěr bych nejradši úplně vystřihnul, nebyl vůbec hororový. Ono i ta atmosféra není taková. Chtělo by to víc tichých míst, nemá to žádné napětí. Na druhou stranu zase nevím, jak by tohle bavilo diváka, co tuhle filmovou „sérii“ vůbec nezná. Spíš bych to doporučil jenom těm (větším) fanouškům. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Souboj babičky Jamie a plešatýho Majkýho dopadl celkem zle. Chybí tomu ta atmosféra originálu a je to natočený jako prachsprostej obyčejnej slasher kde se jen odškrtávaj body který to musí splňovat. Je tam zbytečně moc postav který jsou tam úplně k ničemu kromě toho že se nechaj zabít, ale k čemu to je když drtivá většina smrtí vyšumí? Míň je někdy víc. Občas až groteskní scény to jen narušovaly, scéna kde se Majký objeví v šatníku měla v divákovi asi vzbudit trochu napětí jenže to by tam nesmělo bejt pětiletý negří dítě co okamžitě zařvalo A KURVA a proměnilo tu scénu v jeden velkej vtip. Dávám hvězdu za klasicky bezchybnej soundtrack a druhou za... ani nevim za co. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama