Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

Krabak 

všechny recenze uživatele

Strach a napětí žádné, ovšem do půlky filmu je to i dějově zajímavé...ale jakmile začne nahánění rodiny Strodeových, promění se to v pěkný průjem. Tím pádem jsem tu druhou půlku fandil jen Michaelovi. Začínají spoilery! Myslím, že nejedno srdce by po té podívané uvítalo, kdyby minimálně všechny 3 slepice umřely. Stará ochechule za to, že po 40ti letech příprav se chová jak vyplašený tatar, leze Michaelovi dobrovolně pod nůž a k tomu vybuduje dum, který je v podstatě určený pro Michaela, jak jí na obranu. Nejmladší za to, jaká je uvřeštěná koza bez pudu sebezáchovy a prostřední mě v podstatě iritovala celý film...takže ta za to, že tam jenom byla. A třešničkou na dortu je závěr, kdy už prostě nikdo nevěděl jak to dustojně ukončit...tak to zahráli do autu tím, že ta barabizna je promyšlená past. V tomhle ohledu mě pěkně štve ten americký happyend, který je tady naprosto nepotřebný. --->60% ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Má horlivá očekávání shořela stejně jako Michael Myers ve sklepě (bacha, spoiler. Ups). Příběh postavený na náhodách a totální debilitě všech postav, které jsou všechny do jedné nesympatické a otravné. Ve filmu nebyla jediná postava, které bych nepřál smrt. Jednu hvězdičku dám za hudbu a za to, že jsem při sledování cítil pravděpodobně úplně stejné utrpení, jako všechny oběti. Tohle se režisérovi, ač to chtěl asi trochu jinak, určitě povedlo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nějaký milník tahle série u mě fakt není. Ani vlastně nevím kolik těch Myersů jsem celkově viděl, ale tohle byla teda fakt síla. Kino-slasher s nejdebilnějším scénářem za posledních pár let, a to už u horrorů mám tu laťku o dost níž než obvykle..Napětí nulové, "naštěstí" je to tak nechtěně zábavné, že těch pár hvězd vydoluju. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Babička Laurie alias Sarah Connorová byla super. Jen je škoda, že starej Halloween jsem viděl fakt dávno, takže nějakých odkazů, který jsou tu v komentářích zmiňovaný, jsem si neužil. Ale třeba si někdy dám komplet Halloweenovou jízdu a pak to určitě bude velice dobrý zakončení. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Príbehovo celkom slušne rozvinutý Halloween, ktorý priamo nadväzuje na originál série. Bohužiaľ, niektoré pasáže filmu sa mi zdalo suché, nudnejšie, na tento typ príbehu sa dá vždy dobre pozerať, ale tu niečo tomu chýbalo, čo by dodalo filmu tomu správny šmrnc. Tempo to má dobré, vraždy sú na úrovni, čo sa týka hercov, tam to je trošku ošemetnejšie. Hlavná hrdinka si myslím že neni bohviečo a ani postavy policajtov, alebo teenegerov za veľa nestáli. Ale nuda to rozhodne nebola, ako hovorím tempo bolo dobré aj atmosféra, brutalita nesmela chýbať. Celkovo hodnotím HALLOWEEN 2018 ako lepší horor. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Skvělý návrat ke kořenům série. Po tolika letech je tu pokračování, které má nějaký smysl a kvalitou sahá k prvnímu dílu. Michael je tu ještě víc badass než v originále, killy jsou skvělý a atmosféra skvěle dynamická a tíživá. Po tolika letech jsme se ani nemohli dočkat lepšího pokračování, tohle je to pokračování které stojí za to. 7,5/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše. Možná už nastal čas natočit další díl, kde vrah i oběť, o jejíž bezživotí vrah usiluje, budou ve věku 90+ a oba se budou pohybovat na invalidních vozíčcích. To bude teprve vzrůšo! ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Umne napísané, umne zrežírované, so skvelým hudobným podkladom - výkladná pocta slasherom 80tych rokov a pôvodnému Halloweenu. Nič viac netreba dodávať, bavil som sa kráľovsky. 4 / 5 * ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Dech to nevyrazí, ale neurazilo mě to. Je to jednoduše slasher, že. Subžánr, který jsem osobně nikdy nevyhledával. Ale udělat dobrý slasher je očividně dle posledních let problém. Moderní rádoby vážné předělávky byly jen nudné vyvražďovačky a původní esenci slasheru postrádaly. Oproti nim se však tento nový Halloween vrací ke kořenům v pravém slova smyslu. Se všemi vtipnými klišé, které jsou sice úsměvné (diváci se smály překvapivě často), ale které tam jednoduše patří. Nebýt kvality obrazu, efektů a zasazením, tak bych i uvěřil, že to bylo natočeno někdy v osmdesátkách. Chcete snad víc? Potěšení pro fanoušky a zdařilé oživení jednoho (zdánlivě) mrtvého subžánru. Za mě OK. ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukáno s velikým vypětím, tohle bylo fakt těžký.. Tolik debilit a idiotských náhod v jednom filmu už jsem dlouho neviděl. Např. Jak Michael našel ty novináře??? Odpad! ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Legenda je zpět! A není to úplně špatné. Slabý začátek a slabý konec, ale to uprostřed je docela zábava podpořená parádní hudbou. Potěšilo mě, že se Michael nesere ani s děckama. Pobavilo, že po upchlém zabijákovi takového formátu pátrají jen dva dědci a jedna babka. :-D Celkově žádný zázrak, ale klidně se někdy podívám ještě jednou. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako nefanda celé série jsem úplně zklamaný nebyl. Ale upřímně, pokud to mělo vzdát hold původním filmům a zavzpomínat, tak u mě se nic nestalo. Bude to tím, že MM nepřilnul. Ale i proto jsem myslel, že moderní a nový film bude zajímavý a třeba mě namotivuje. Spletl jsme se. Motivy nula, akce slabá, efekty sice dobré, ale nějak jsem nepochopil, proč.... proč se to celé dělo. Nakonec kdy Laurie vypadá, že se na tuto chvíli připravovala celý život, udělá tolik fatálních a hloupých chyb při lovu naprosto tupého, pomalého a předvídatelného magora... nevím, sorry fandům... ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Spoločne s prvým pôvodnym filmom najlepšie časti dlhej, nie vždy vydarenej série. Možno aj kvôli nepodarenym pokračovaniam mi najnovši Halloween pride ako blesk z jasneho neba. Ale hodnotenie zaslužene, najmä soundtrack sa vydaril. Už len ked počujem Carpenterovu Halloween main theme mam zimomriavky, no to ako to ponali v tomto filme, jemne remixli + pridali aj niečo nove a zakomponovali v momentoch ked šiel Majkl na scenu, to teda bolo niečo. Bol to skvely zažitok vidiet to v kine. Dejovo to nebolo až take slavne no da sa povedat že to malo asi najinteligentnejšii (najinteligentnejši ešte neznamena že bol inteligentny) scenar z celej serie. Pači sa mi kam sa seria po dlhych rokoch posunula, len tak dalej ! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Osud Laurie a celá rodinná část příliš nenadchne. Naštěstí o tom Halloween nikdy primárně nebyl a není tomu tak ani v tomto případě. Takže po fajn úvodu v psychiatrické léčebně potěší i záchody a především následné nasazení masky. Tím je vše připraveno na koledu a ta šla Michaelovi vždy od ruky, dokonce i od nohy. Jeho první příchod na ulici mezi koledující děti, za doprovodu známé hudby a stejně tak známých kamerových jízd, trumfne i slabší (samozřejmě opět rodinné) finále. Každopádně celkově pocta jak se patří! 75% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Povedlo se, povedlo se namixovat staré s novým. Jamie Lee Curtis se jako babička vrací v roli nebojácného hrdiny dokončit to co se nepovedlo nikomu z té hromady pokračování a remaků nezničitelného magora v masce kapitána Kirka. Žádné extra strašidelné nebo humus scény nejsou samozřejmě povoleny. Povoleno je pár nelogických lapsů v dobývání domu paní Strode, ale to by jinak zase nebyla zábava. 70% ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama